Päiväkirja merkintöjen miellekkyys

Keskustelut » Risut, ruusut ja kehitys

Viimeisin viesti: kalamiäs 31.5. 2005, 21:36

Uusi aihe Vastaa ketjuun
24 vastausta,   2 sivua:   [ 1  2  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
Tatuu Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 10:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tämä liittyy päiväkirjamerkintään ja toivottavasti tätä ei poisteta. Olisin todella kiitollinen, jos saisin vielä vastauksen kysymykseeni(asianomaisilta, en ylläpidolta).

Eli voisiko joku kertoa, miksi tämä ilmoitus on laitettu tänne? Ketä se hyödyttää, jos kerrotaan: "Käytiin salapaikassa kalassa ja saatiin ihan sikanaa kalaa. Mutta ei kerrotakkaan teille, mikä paikka se on ettette vaan pääse sinne kalastamaan." Lapsellista touhua. Mielestäni ylläpito voisi jättää tälläiset julkaisematta, kun nämä eivät hyödytä ketään. Tästäkin saatiin vain perinteinen c&r-taistelu aikaiseksi.

Ei pahalla, mutta mielestäni näissä merkinnöissä ei ole mitään ideaa. Jos joku antaa hyvän perustelun merkinnälle, painun yksin nurkkaan ja höpötän seinille tyhmyyksiäni.

[Muokattu 31.5.2005, 11:25]
[Siirretty merkintöjen puolelta: http://perhorasia.fi/Diary/ViewDiaryEntry.thtml?entryID=4703 - admin]
Tepa Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 11:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jostain kumman syystä minuakin kiinnostaisi todella paljon vastaus Tatuun kysymykseen?;)

Larvaaja Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 11:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mitäs jos saat kovastipaljon kaloja etkä pääse kehua retostelemaan siitä kellekkään...onkos siinä hohtoa? Kukaan tiedä että Minä olen aivan kurko.
Entäs jos et voikkaan kehua käyväsi paikassa jossa on enemmän kaloja, parempia kaloja, kauniimpia kaloja kuin muiden tavisten paikoissa? Kukaan tiedä että Minulla on autuaaksi tekevää tietoa.

Kyllä interwebbiä tarvitaan oman onnettoman pikkuriikkisen egon kasvattamiseen, itsensä kehumiseen (harvemmin noita tollaisia muut kehuu) ja oman paremmuutensa toitottamiseen. Olen kaunein, viisain ja paras, vain Minun tapani kalastaa on oikea.

Menen kalaan sellaiseen paikkaan jossa kukaan ei ole koskaan käynyt taikka saanut niin paljon kauniita luonnonkaloja kuin Minä.

Tepa Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 11:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hei! Taisin ratkaista kysymyksen: perhostelija(84) sanoi, että hän ei viitsi kertoa, ”koska mistä hän voi tietää vaikka seuraavalla kerralla paikka olisi täynnä suolenpätkiä ja kalat ongittu”.

Tossahan se vastaus siis tuli. Ja johtopäätöksenä voi sanoa, että jos hän paikan paljastaa, sinne kipittävät kalastajat, jotka eivät ymmärrä saaliin oton kohtuutta. Näinhän se on. Eli ihan ymmärrettävää, että perhostelija (84) ei halua paljastaa paikkaa. Se on eri asia, että mitä järkeä sitä on päiväkirjamerkinnöissä pitää, mutta missä yleensä on järkeä viime aikoina ollut?

Epes Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tatuu, sinua vaivaa selkeästi kalamiesten ammattitauti, eli kateus!

- Kuten nimimerkki Spider jo edellä mainitsi, on suomalaisten kalamiesten kateus toisilleen ihan pöyristyttävää ;)

-Jos tuollainen ilmoitus laitetaan tänne sivuille, eikä kerrota paikkaa ja se alkaa sinua ärsyttämään, niin ilman muuta se johtaa juurensa juuri kyseiseen ammattitautiin;)

-Koita tästä lähtien hyväksyä asiat ja laske vaikka kymmeneen ennen kuin kirjoitat minkäänlaista kommenttia, ja vielä lopuksi; Tuosta ''ammattitaudista'' kyllä pääsee eroon, mutta aikaa se vie...

/hk Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä ruokalakat saa ottaa aivan hyvällä omatunnolla, mutta minä en ymmärrä miksi ottaa 4 TAIMENTA ja päästää 7 kirjolohta takaisin?
Kirjolohi on sitäpaitsi parempi ruokakala.

Epes Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Noh, eipä siitä kannata välittää, jokainen tekee omat päätöksensä ;) -Minulle ainakin pysyy tärkeimpänä itse kalastus tapahtumana, toki siihen sisältyy myös ruokakalojen ottaminen...

Tepa Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Unohtu kaverit mainita, että jos Suomessa olisi vain C&R kalastuskäytäntö, ei kenenkään tarvitsisi piilotella paikkoja. Hyväkuntoisia kirjolohia sen kun suut virneessä pyrstöään heiluttelisivat:)

dddffd Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ensinnäkin päiväkirjaa ei tarvitse poistaa. Mutta tuollaiset merkinnät saisi jättää julkaisematta.

Epes Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Miksi?

Tatuu Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Epes, voin myöntää, että itsekin haluaisin tuollaiseen paikkaan kalaan. Eikä noin hienojen kalojenkaan saanti olisi pahitteeksi.

Sitä vain tässä protestoin, että on aivan turhaa laittaa merkintä, jossa vain kerskuillaan omilla saaliillaan. No, ei tuossa vielä mitään, mutta se että ei kerrota ko. paikkaa kertoo jotain jutun ideasta. Pelkkää pätemistä koko homma. Onko Epes Sinun mielestäsi päiväkirjan idea se, että sitä kautta päästään kerskumaan omilla saaliillaan? Jos on niin jompi kumpi meistä on ymmärtänyt jutun väärin. Jos ei halua kertoa paikkaa niin miksi laittaa merkintää? Kommenteissa oli vielä todella hyvin sanottu; "Jos kerron paikan niin kuinka voin tietää että huomenna ei ole rannat täynnä suolia ?" Just joo...Ethän mistään voi tietää...

dddfd; En sitä tarkoittanutkaan, että koko päiväkirja poistettaisiin vaan, että tuollaiset jätettäisiin julkaisematta.

Epes Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
''Onko Epes Sinun mielestäsi
> päiväkirjan idea se, että sitä kautta päästään kerskumaan omilla
> saaliillaan?''

-Enpä näe tuosta olevan mitään haittaakaan, ja kerskuminen on väärällainen sana tilanteeseen... mielestäni on aina mukava katsella päiväkirjasta mitä perhostelijat ovat saaneet...

Jos on niin jompi kumpi meistä on ymmärtänyt jutun
> väärin

-Paljon mahdollista ;)

>Jos ei halua kertoa paikkaa niin miksi laittaa merkintää?

-Varmaankaan perhorasia.fi :n säännöksissä ei sanota, että paikka täytyisi kertoa, vai olenkohan väärässä? ;)
-Mitä ei säännöissä sanota, on täten sallittavaa, mielestäni. PISTE.

Tatuu Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:41 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vielä noihin kommentteihin liittyen. Perhostelija (84) kirjoitti jotain tähän suuntaan: "Kyllä sieltä voi kaloja ottaa, niitä on paljon eikä ne lopu." ja "Jos kerron paikan niin kuinka voin tietää että huomenna ei ole rannat täynnä suolia ja kalat ongittu." Ei tuossa mitään ristiriitaa ole, ei...

Tepa; meidän pitäisi kai vaieta, kun olemme pelkkiä kateellisia tyhjänonkijoita ?:| Yleensäkin, kun suomalaisilla foorumeilla joku ottaa c&r-keskustelun istareista puheeksi niin ensimmäinen kommentti on: Olet vain kateellinen, kun et itse saa ikinä mitään." Kertoo jotain suomalaisten mentaliteetista kalakantojen parantamisen suhteen.

Epes Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
-Eiköhän olisi jo aika haudata tämä aihe, alkaa jo väsyttää, kerätään voimia seuraaviin koitoksiin ;=)

Tatuu Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Epes kirjoitti:
> mielestäni on aina mukava katsella
> päiväkirjasta mitä perhostelijat ovat saaneet...

Ehdottomasti samaa mieltä! Mutta olisi myös kiva katsella, että mistä on saatu ja millä. Esim. jos joku on saanut Jaalan koskilta kalaa (olen ajatellut reissua sinne) on kiva katsoa, miltä koskilta, mistä paikoista ja millä on kalaa tullut. Voisinhan minäkin laittaa merkinnän: "Sain kirjolohen salapaikasta". Ideaa?

> -Varmaankaan perhorasia.fi :n säännöksissä ei sanota, että paikka
> täytyisi kertoa, vai olenkohan väärässä? ;)
> -Mitä ei säännöissä sanota, on täten sallittavaa, mielestäni. PISTE.

Niin kai, mitä säännöissä ei sanota on sallittavaa, näinhän se menee, juuri näin. Sitäpaitsi päiväkirjamerkinnöissä on kohta "Paikka". Siihen on varmasti tarkoitus kirjoittaa "salainen" tai "pikku koski" eikö?

Tatuu Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 12:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Epes kirjoitti:
> -Eiköhän olisi jo aika haudata tämä aihe, alkaa jo väsyttää, kerätään
> voimia seuraaviin koitoksiin ;=)

Luovutat ;) Haudataan vaan, jokaisella on omat mielipiteet ja oikeudet niihin. Pieni kiistely on kai vain hyvästä :)

Itse kuitenkin toivon, että tästä lähtien ei julkaistaisi paikattomia merkintöjä.

Tepa Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 13:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tämä menee osittain offtopic, mutta epäsuorasti liittyy aiheeseen. Toivoisin, että ylläpito ei poista tätä viestiä (ainakaan ennen kuin on lukenut sen), että saisin sanoa edes tämän. Voin lopettaa sitten, jos haluatte.

Ja kuten sanottu, minun ensisijainen tavoite tässä vänkäämisessä on kaikesta pottuilun sävystä huolimatta ollut, saada porukka ajattelemaan. Meidän istarikulttuuria voisi kehittää huomattavasti. Jos kerta onkikokoisista ei koskaan haluta luopua, niin miksi systeemiä ei muutettaisi niin meidän kalastajien kuin kalojen kannalta suotuisammaksi.

Eli: Jos opittaisiin siihen, että tultaisiin kotoa täydellä vatsalla kalaan ja ajateltaisiin: "Päästämpä tämän kirjolohen köllin takaisin, niin kaveri saa siitä ensi viikolla vielä enemmän iloa irti" Eikö ole varsin epäitsekkäästi ajateltu?

Jos kaikkia istareita ei otettaisi aina mukaan, voisi huomattavan suuren osan lupatuloista, jotka käytetään onkikokoisten ostamiseen, käyttääkin pienpoikasistuksien rahoittamiseen ja paikallisen taimenkannan kehittämiseen. Kalaahan olisi aina koskessa ja tankkiautoa ei tarvitsisi niin usein. Näin me emme eläisi kädestä suuhun, vaan joku asia kehittyisi.

Jos istareitakin C&R kalastetaan, on kalaa aina kala paikassa ja se kala senkun paranee. Se villiintyy ja oppii luonnon tavoille. Mikäs sen mukavempaa meidän kalastajien kannalta.

Näin me emme myöskään eläisi suoraan kädestä suuhun. Vaan istarikulttuurikin muuttuisi kestävämmäksi. Miksi näin ei tehdä? Ja nyt joku muu vastaus, kuin että olen kateellinen.
larssi Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 13:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ei tänne mitään p-kirja merkintöjä pakko ole laittaa, saati sitten lukea niitä. Kaikki ottakoon sivuista huvin ja hyödyn itselleen ja jos alkaa pänniä, niin sivun oikeasta ylä-kulmasta löytyy punaisella tai harmaalla pohjalla oleva rasti josta voi vaikka painaa.
Ei tänne nettiin mitään pakko ele kirjoittaa tai lukea juttuja!

Vieras Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 13:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
mun mielestä (vaikka kukaan ei kysynyt) on toi päivä kirja hyvä ,koska
se ainakin kannustaa minuu kalastamaan paremmin. Kyl se nyt v####a ku esim. jossaa ruhalla joku toinen tulee sanoo ku otat kalaa ylös ni hae haavi. Ni tää on taas sellain sama asia.

Epes Re: Päiväkirja merkintöjen miellekkyys 31.5. 2005, 15:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Poijaat ei taas näköjään osaa lopettaa, mutta niinhän se on, lapset ovat terveitä kun ne leikkivät ;)

24 vastausta,   2 sivua:   [ 1  2  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe