Röytöretki

Keskustelut » Risut, ruusut ja kehitys

Viimeisin viesti: Nimim: vm -85 28.5. 2006, 14:43

Uusi aihe Vastaa ketjuun
26 vastausta,   2 sivua:   [ « 1  2  ] Aseta vahti Lisää vahti
Dustin Re: Röytöretki 25.5. 2006, 13:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Zorbas kirjoitti:

> Jos
> kotikoskillani törmäisi sekoilevaan apinalaumaan, niin suvantoon
> upottaisin..


:D

Ja tuosta "röytämisestä" sen verran, että kai se on ihan yleisesti jotain rypemistä/ryteikössä kömmintää/koheltamista tai jotain siihen suuntaan.

hc_flyfisher Re: Röytöretki 25.5. 2006, 16:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Noniin.

Ikä on vain numeroita ja ryppyjä poskien pielissä, noh ehkä myös arpia! =)
Itse olen syntynyt vuonna -87 ja laillisesti olen täysi-ikäinen. Mutta minä en kahluuhousujani vedä niin tiukalle että huumorintaju rapisee pois ja paikat repeää, koska silloinhan lähtee taju. Samoin myös silloin kun joku "herrasmies" tulee sepittämään omia mauttomia kalapäivämerkintöjään tyyliin:

Mukava reissu. Saaliina 2 taimenta. ja hikinen yksi kuva joen penkasta.

No okei! on se niinkin hyvä, mutta emme me siitä mitään opi! tai ainakaan saa! Tarkoitan nyt sitä, ettei meidän huumori jutuistakaan kukaan paljoa mitään opi, mutta joitakin ne saattavat huvittaa! eli silloi niistä jotain myös saa! ja se jos mikä minusta on tärkeää! Rentoa perhokalastusta näiden mauttomien merkintöjen sijaan.
Voin hyvällä omatunnolla myöntää, että kun Tartzanin kanssa joelle lähtee, niin ei voi todelakaan tietää mitä päivä tuo tullessaan... se voi tuoda vaikka kuoleman! Ja ei meidän jutuissa aina kaikki ole ollut ihan asiallistakaan... pitää myös osata kirjoittaa merkintänsä normaaliin tyyliinkin, koska nuoremmille on oltava esimerkkinä. (voi käydä lukemassa minunkin "normaalit" päiväkirjamerkinnät jos ei usko!)

Minä kunnioitan luontoa todella paljon ja niin myös käyttäydyn. En jätä missään tapauksessa esimerkiksi olutpulloja joen törmäälle lojumaan tai heitä roskia maahan yms... Se on sitä vastuun ottamista ja kypsyyttä.

Kun jutut pysyvät oikeina juttuina, niin kaikki on hyvin! Jokainen saa itse päättää minkä jutun lukee ja minkä ei! se on oma valinta! Nautitaan kaikki perhokalastuksen antamista hetkistä ja tunnelmista!
Kireitä siimoja kaikille kesälle 2006.

-LIVE FOR THIS-

Morithil Re: Röytöretki 26.5. 2006, 10:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olipas hyvä vastaus. Odottelenkin, että koska se sieltä tulee... Kuulun myös tähän nuorempaan kalastajapolveen ja olen täysin samoilla linjoilla kanssasi; uskokaa pois, luontoa voi kunnioittaa ja samalla pitää hauskaa/rentoutua - myös minä olen sen kokenut! Ja se on hieno kokemus se. Mutta kuten aikaisemminkin on todettu, meitä on moneen lähtöön ja hyvä niin. Toiset tykkää seistä yksin kosken keskellä koko päivän kun toiset tykkää tehdä sen rannalta kaverin kanssa jutustellen. Molemmille tyypeille löytyy Suomen vesiltä tilaa. Toivottavasti.

TheBlackMetalTartzan Re: Röytöretki 26.5. 2006, 11:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko olemassa sellaista kirjoitustyyliä, sellasita huumoria, joka miellyttää jokaista lukiaa? Ei.

Onko olemassa täydellistä perhokalastajaa, sellaista, joka kalastaa ja käyttäytyy kaikkien mielstä oikealla tavalla? Ei.

Taas on tehty kärpäsestä härkänen, nostetu kirppu leikkuulaudalle ja alettu sitä fileoimaan. Kuka teitä käskee käydä lainaamassa kirjastosta kaikki kirjat, lukemaan ja arvostelemaan ne? Kuka teitä käskee etsimään, lukemaan ja arvostelemaan kaikki netistä löytyvät kirjoitukset? Kukin valitsee lukemisensa omien mieltymyksiensä mukaan.

Toinen tykkää onkia itsekseen, vain kosken pauhua kunnellen ja kaiken muun ulkopuolisen pois sulkien, toinen taas tykkää vain ottaa rennosta kavereidensa kanssa ja kenties tehdä siinä sivussa jotain muutakin kun vain pallit huurussa puskea peilistä peilille, niskalta niskalle. Tämäkin tapahtuu tietenkin niissä rajoissa, että kenellekään ulkopuoliselle ei aiheudu minkäänlaista harmia.

Moniko voi kakkein syvimmällä rintaäänellä sanoa, että ei ole koskaan aiheuttanut kenellekään käytöksellään, kirjoituksillaan ja puheillaan kenellekään harmia?

Ja tähän väliin vielä todettakoon, että nuoriso ei ole aina kaiken pahan ja ongelmallisen takana. Olen sen todennut, että pahimmat huligaanit koskien rannoilla ovat töissäkäyviä, todellakin täysikäisiä uroksia, jotka heti koskelle saavuttuaan avaavat viskipullonsa ja sitten kunnon tuiskeessa lähtevät koskea vavallaan haromaan. Siinä unohtuvat kaikki muu: roskata saa, toisten kalamiesten siimojen päälle saa surutta juosta. Asiallinen käytös? Koskaan eivät ole sellaisesta kuulleetkaan.

Nuoret taas keskittyvät koskilla yleensäkin enemmän itse kalastuskeen. En edes nimittäin muista, millon olisin alle parikymmpisen kalastajan nähnyt joen varrella päissään. En ehkä ikinä. En muista myöskään, millon joku nuori olisi täysin asiattomasti myöskään selvinpäin koskella käyttäytynyt. Aikuisia esimerkkejä näistä tapauksista voisin taas ladella monet kymmenet, ellen sadatkin.

Hähhähää....

Ps: Jos joskus koskella törmätään, niin voit tulla kyseisestä asiasta minulle luennoimaan. Ilomielin otan mielipiteesi vastaan.

-Matias "TheTartzan-Saarijärven viidakkojen valtias"

[Muokattu 26.5.2006, 11:37]
juknaa Re: Röytöretki 26.5. 2006, 11:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vastuun ottaminen on tekoja. Kunnioittamiseen kuuluu myös muuta.

Roskien ja pullojen kerääminen kosken rannalta on vähintä,
mitä kalastaja voi tehdä. Itseään luontoa kunnioittavaksi kutsuvan
kalastajan on tämän lisäksi aika ajoin tarkistettava oma
asenteensa luontoa ja kalastusta kohtaan. Toisin sanoen ripaus
nöyryyttä ei ole koskaan pahitteeksi.

Huumori jutuissa ei ole itsessään huono juttu. Ryppyotsainen ei tarvitse olla, mutta joskus hauskuuden tavoittelu voi mennä kaiken muun
edelle ja se, mitä on alunperin haluttu sanoa, vääristyy.

Kaloja kunnioittavat kuvat. Mitä ne ovat? Vaikea sanoa, mutta olisitteko ottaneet samanlaisen, jutun yhteydessä olevan kuvan kahdesta ns. luonnonkalasta? Se että kalat ovat istutettuja, ei ole varsinaisesti niiden oma vika.

Aina kun kirjoitatte jotain esim. nettiin, muistakaa, että ihmiset, jotka juttuja lukevat, eivät tiedä teistä muuta. Kun jutun
on kerran kirjoittanut, se kannattaa lukea muutaman kerran läpi
ja miettiä, millainen kuva siitä lukijalle välittyy.

Kireitä siimoja kaikille!

Zorbas Re: Röytöretki 26.5. 2006, 12:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Se täytyy vielä todeta, että ei se ole ryppyotsaisuutta, jos nämä keskustelun alla olevat huumorijutut eivät uppoa. Itsekkin tykkään älyvapaasta huumorista, mutta kalajuttuihin se ei oikein vaan istu.. Tietty huumoria saa ja pitää olla kalahommissakin, mutta huumoriakin on niin monenmoista.

Kuten on jo todettu, ei ole pakko lukea, jos ei tykkää. Itse kirjoittelin tähän ketjuun siksi, että ihmeteltiin juttujen hylkäämistä. Halusin vaan tuoda esiin edustamaani näkökantaa ja ymmärrystä ylläpitoa kohtaan.

[Muokattu 26.5.2006, 12:05]
Nimim: vm -85 Re: Röytöretki 28.5. 2006, 14:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Zorbas kirjoitti:
> Se täytyy vielä todeta, että ei se ole ryppyotsaisuutta, jos nämä
> keskustelun alla olevat huumorijutut eivät uppoa. Itsekkin tykkään
> älyvapaasta huumorista, mutta kalajuttuihin se ei oikein vaan istu..
> Tietty huumoria saa ja pitää olla kalahommissakin, mutta huumoriakin
> on niin monenmoista.


Samaa mieltä!! Jos ei örveltämistä, remuamista, LEUHKIMISTA yms. epäasiallisuutta osaa jättää pois kalareissun ajaksi niin ei parane tulla joelle. Muussa yhteydessä, esimerkiksi Kummelissa tms kaikki edeltävä on sallittua ja jopa suotavaa, mutta "sketsien" teko kalojen/kalastuksen ympärillä/kustannuksella ei ole KALAMIEHEN merkki. Näin se vaan menee.

Ja tämä ei tarkoita sitä, että huumori pitäisi jättää kalareissuilta pois, ei todellakaan. Mutta liika on liikaa!!26 vastausta,   2 sivua:   [ « 1  2  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe