Perhojen julkaisu

Keskustelut » Risut, ruusut ja kehitys

Viimeisin viesti: Jermoni 11.12. 2010, 17:48

Uusi aihe Vastaa ketjuun
8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
greenhighlander7 Perhojen julkaisu 18.11. 2010, 12:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nyt on alkanu hahmottua aika selkeä kuvio miten perhot saavat julkisuutta.
Kun on kyseessä tuntematon/nimetön perhonsitoja, julkaisuun tulee useampia perhoja samana päivänä, kun taas tietyt nimet jumahtaa joskus jopa lähes viikoksi etusivulle.
Reilu peli perhojenkin julkaisuun.
Mika

MNi
[Ylläpito]
Re: Perhojen julkaisu 19.11. 2010, 11:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ei tuossa teoriassa ole mitään perää. Käyttäjän lisäyksen jälkeen perhot menevät luokitteluun jossa vapaaehtoiset luokittelijat antavat niille luokituksen (hyväksyntä, kehitysrasiaan tai hylkäys). Kun näitä ääniä on sitten saatu tarpeeksi, siirtyy perho julkaisujonoon (joko automaattisesti jos äänet jakautuvat selvästi esim. hyväksynnän puolelle tai vielä manuaalisen tarkistuksen jälkeen jos kyseessä on ns. rajatapaus eli eri ääniä on tullut samanverran).

Julkaisujonosta perhoja julkaistaan näkyville automaattisesti muutamia joka päivä. Tämä sen takia että jokainen perho saisi jonkinlaisen näkyvyyden eikä esim. yhtenä päivänä esille tule 12 perhoa ja sitten ei moneen päivään mitään. Parempi siis että esim. 4 päivänä tulee jokaisena 3 perhoa näkyville.

Jos jonossa ei ole yhtään perhoa, ei tietenkään mitään voida julkaista ja joku perho voi jäädä silloin pidemmäksi aikaa etusivulle. Se että jonkin tietyn käyttäjän perhot tulevat peräkkäin esille, johtuu siitä että ko. käyttäjä on perhot lisännyt peräkkäin Perhorasiaan ja ne ovat menneet luokittelun läpi suunnilleen samassa ajassa ja täten tulevat esille peräkkäin.

Käytössä on siis täysin reilu peli, ketään ei suosita eikä suosimisessa mitään järkeä kenenkään kannalta olisi. Toki jos kehitysehdotuksia on miten tämä voisi toimia paremmin, niin niitä otetaan ilomielin vastaan vaikka tämän keskustelun jatkoksi.

stupe10 Re: Perhojen julkaisu 19.11. 2010, 23:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ylläpito on oikeassa.
Perhoja voi seurata tuolta ---> perhot ---> tulevat perhot. Sieltä näkee mihin perhot menevät. Kehitykseen vai etusivulle. Tosin välillä kyllä menee perhojen julkaisussa turhan kauan. Nyt on tietyt perhot roikkuneet luokituksessa jo aika kauan.

[Muokattu 19.11.2010, 23:05]
greenhighlander7 Re: Perhojen julkaisu 22.11. 2010, 09:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jaa, tuon kaiken oon jo lukenu aikasemmin arvionti sivulta, viittasinki esim. nyt muuan vko takaperin oli arvioinnissa 17 perhoa, yksikään ei liikahtanu viikkoon mihinkään suuntaan.
Ja luulen että arvioijat tuntevat toisensa ainakin netin välityksellä, joten kaverin suosiminen on täysin mahdollista.
Reiluun arviointiin vois vaikuttaa esim. että arvioijat ei nää kuka perhon on sitonu.
Mutta mitäpä tuosta sen enempää, minä oon sanonu sanottavani, ei se elo tähän kaadu, ja jos kaatuu, niin saa kaatua. :)
Kiitos muuten oikein mainiosta ideasta/websitestä, tämä on kai ainoita sivuja jossa nimettömät sitojat pääsee julkaseen omia sidoksia.
Hailanteri

MNi
[Ylläpito]
Re: Perhojen julkaisu 22.11. 2010, 13:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuon nimimerkin näyttämisen voisi kyllä poistaa luokitteluvaiheesta, se tuli itsellenikin mieleen. Pitääpä toteuttaa jossain käänteessä, ei ole iso homma tehdä. Perhoja toki on tarkoitus luokitella, ei käyttäjiä.

Mik@z Re: Perhojen julkaisu 22.11. 2010, 19:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
En minä näe tässä hommassa kyllä mitään ongelmaa. Ja tuo perhojen ajoittainen jumittuminen luokitteluun voi hyvinkin johtua siitä, että tätä hommaa pyöritetään vapaaehtoisten voimin.

MNi
[Ylläpito]
Re: Perhojen julkaisu 22.11. 2010, 21:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nyt ei pitäisi enää perhon lisääjän nimimerkki näkyvä luokittelijoille, joten sen ei pitäisi enää vaikuttaa luokitteluun. Toki kuvien tyylistä yms. voi päätelmiä tehdä, mutta enpä usko että kukaan jaksaa tuollasia miettiä muutenkaan, joten ei liene ongelma.

kjmakela Re: Perhojen julkaisu 4.12. 2010, 21:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No, nyt on sitten luokittelijat jo vahvasti joulumielellä, kun melkein kaikki perhot menee tuonne rasian puolelle, osa on mielestäni kyllä sitä luokkaa jotka ei sinne kuulu (pelkästään huonon kuvan vuoksi).

Jermoni Re: Perhojen julkaisu 11.12. 2010, 17:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kjmakela kirjoitti:
> No, nyt on sitten luokittelijat jo vahvasti joulumielellä, kun
> melkein kaikki perhot menee tuonne rasian puolelle, osa on mielestäni
> kyllä sitä luokkaa jotka ei sinne kuulu (pelkästään huonon kuvan
> vuoksi).


Itse en ole ainakaan muuttanut luokitteluani suuntaan enkä toiseen, olen mielestäni aika tiukka luokittelija ja rankkaan aika monet rasiaan tulevatkin perhot kehitysrasiaan. Ja aika herkästi huonon kuvan kohdalla olen omalta osaltani hylännyt perhon kokonaan luokittelussa.

Greenhighlanderille sen verran vielä, että itse en esimerkiksi tunne muita luokittelijoita lainkaan, minulla ei ole edes mitään hajua että montako luokittelijoita on, ja en tiedä kuin pari nimimerkkiä ainoastaan. Missään vaiheessa mitään puolueellista ei ole ollut. Se, että jos jokin perho on mennyt nopeammin luokittelussa eteenpäin, voi johtua esim. siitä, että perho yksinkertaisesti on ollut yksimielisesti rasiaan menevä eikä siitä ole epäselvyyttä, jolloin sen ei tarvitse odottaa niin montaa ääntä. Mitään suosimista ei ole tapahtunut ikinä, missään.

Ja perhojen julkaisutahdista... on otettava huomioon, että tuskin tämän sivuston ylläpitäminen on adminille mikään ammatti, jonka parissa ollaan 24/7. Jos perhoja kertyy julkaisujonoon useampi, niin herra Admin voi olla vaikka kalalla. Se hänelle suotakoon, niinkuin kaikille muillekin. Minun mielestäni pitäisi lähinnä antaa kredittiä tämän sivuston hienosta ylläpitämisestä.

Ei muuta kuin hyvät joulut ja vielä railakkaammat uudet vuodet kaikille!

8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe