Jiihaa (Luvankoski)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: kaaleppi83 15.6. 2006, 20:16

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
kaaleppi83 Jiihaa (Luvankoski) 13.5. 2006, 14:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jälleen kerran luvalle kalalle kovan tulvan pelossa! ainakin vkoa aiemmin oli vielä vesi todella korkealla mutta jospa se nyt olisi vähän laskenut ku ilmat vähän jäähtyneet! pakko kai se on mennä ku alkaa jo niin poltella! Tiedä vaikka sinne olisi joku isomus jo noussut. 90 luvulla joesta saatu 2 n.8 kilon kalaa joista toisen sai Risto Rautiainen Kajaanista. Kala painoi hieman alle 8kg ja joen varrella on myös kuva kyseisestä kalasta jos joku hieman epäilee :D!D XD... mutta eiku onkivehkeet kasaan ja joelle.

Joskus käyny ? Re: Jiihaa (Luvankoski) 13.5. 2006, 22:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kyse Hyrynsalmen läheltä olevasta koskesta, jossa niskalla on semmonen hiukan kaareva silta joen yli, luontopolulle pyrkiville.
Jos on, niin näin sen pikkumylly rakennelman kohdalla olevassa montussa semmosen loikan taimenelta että oksat pois.
Vaikee punnita ( 3 - 6 kg ehkä), vaikka taimen loikkas pystysuoraa ylöspäin ja mäjähti pintaan kyljellleen.
Pommitinhan sitä tunti tolkulla, kävin "miljoona" eri perhoo siinä kohtaa läpi, mut mikään ei kelvannu, sit raaskin kahlata siitä alaspäin järvee kohti ja siinä loppuliuussa oli jokunen taimenen tappi.
Harjuksia oli ihan kiitettävästi, tosin kaik päästin takas.
Perinteiset Red tag ja March brown oli kovaa valuuttaa.

Kaarlo Re: Jiihaa (Luvankoski) 14.5. 2006, 20:33 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sama paikka. kyllähän siinä niitä nousevia köriläitä on! vaikka yleisn saalis taitaa olla ne alle puolen kilon tapit :D (niimpä se on melkein joka paikassa) vaikka voi sanoa että melkeen joka reissu on joku mitta kala saatu! ja kun alkaa otti paikat tuntea! eihän sitä koskaan tiedä milloin se sun näkemä 3-6kg kala nappaa..:D

kaaleppi83 Re: Jiihaa (Luvankoski) 26.5. 2006, 09:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joskus käyny ? kirjoitti:
> Onko kyse Hyrynsalmen läheltä olevasta koskesta, jossa niskalla on
> semmonen hiukan kaareva silta joen yli, luontopolulle pyrkiville.
> Jos on, niin näin sen pikkumylly rakennelman kohdalla olevassa
> montussa semmosen loikan taimenelta että oksat pois.
> Vaikee punnita ( 3 - 6 kg ehkä), vaikka taimen loikkas pystysuoraa
> ylöspäin ja mäjähti pintaan kyljellleen.
> Pommitinhan sitä tunti tolkulla, kävin "miljoona" eri perhoo siinä
> kohtaa läpi, mut mikään ei kelvannu, sit raaskin kahlata siitä
> alaspäin järvee kohti ja siinä loppuliuussa oli jokunen taimenen
> tappi.
> Harjuksia oli ihan kiitettävästi, tosin kaik päästin takas.
> Perinteiset Red tag ja March brown oli kovaa valuuttaa.

Kyllähän se sama paikka taitaa olla. Näky vaan nyt pikkusen taittuneen se hiukan kaareva silta siinä joen niskalla ku viimeksi kävin. Aika pitkään aina vesi korkealla siellä ja näky jo jonku laiturikin ajelehtineen puoleen väliin koskea :)

Kannattaa kokeilla erinäköisiä larvoja joista ainakin ihteni mielestä hyvin pelanneita on ollu ihan vaaleat sekä tumman ruskea ja kuparin väri sävyä olevat :) Juuri ennen järveä n.20-40m ennen loppuliukua on semmonen syvä hidasvirtainen kohta jossa monesti nappaa...

Ennen jokeen istutettiin myös kirreä mutta luojan kiitos onnexi eivät enää:D Olivat muuten aika iso kokoisia ku istukkaiden keski paino oli siinä 2kg luokkaa. Ei siinä että ei olisi hyvän makuinen kala mutta kyllähän se nii taitaa olla että niitä taneja ja kirrejä ei kannattaisi sinne samaa soppaan laittaa.

Mutta eiku onkivehkeet kasaan ja joelle XD. Ei taidettukaan tuona kyseisenä päivänä (kirjoitettu 13.5.2006, 14:55) mennä joelle kun kausikin alkaa vasta tänään siis toukokuun viimeinen perjantai.

Siispä tänään joelle. Tässä hieman kuvaa kyseisestä paikasta http://www.finlandfishing.fi/kainuu/panoraamat/luvankoski.htm

kaaleppi83 Re: Jiihaa (Luvankoski) 15.6. 2006, 20:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Juuh olihan se reissu jonka jälkeen tuli toinen reissu.

Ensimmäinen reissu alkoi ihan kivasti kun pikkuvelin poikanen sai 3:sta "poolista" noin kilon painoisen taimenen. Ens laskulla myös allekirjoittanut sai pikku tanen ja 1 mitta harrin jonka koko jääköön mainitsematta. Pääsi kuitenkin takaisin kasvamaan. Siihen loppui tämän reissun tapahtumat. Toisella reissulla oli jigimiestä ja vaappu miestä mukana mutta ei silti paria tärppiä enempää tapahtumia, mutta toiset näytivät kiskovan sitäkin enemmän kalaa :) Jigillä näemmä saivat yhden ja tämä samainen jigaaja karkuutti kaksi mittakalaa. Samoin yksi vaappumies sai yhden, parin kuulema epäonnisen reissun jälkeen. Rehtorix oli aiemmin saanut 3 kalaa perholla kaikki hieman alle kilon jotka päästi takaisin.

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe