Talviaika (Haihunkoski)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Elvis 16.1. 2004, 10:10

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Ficco Talviaika (Haihunkoski) 18.12. 2003, 14:25 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tere, tiiättekös voisko tuolta saada nyt talvella 17.12.03 saada mitään?. Tai siis onko siellä enää kirree tai tanee/harria ja millä vois saada?

Elvis Re: Talviaika (Haihunkoski) 19.12. 2003, 18:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaloja koskessa varmaan on, mutta vesi on vähissä. Koskea on kunnostettu oikein perusteellisesti, joten koko kosken alue on ihan potentiaalista ottipaikkaa. Siis lähinnä isoimmat uomat ja niissä olevat montut ja kiventakuset.

Perhoina käy larvat, kuulapäänymfit ja liitsit montuissa ja streamerit etenkin alasuvannossa. Alhaalta voi tavoittaa myös haukea, joten peruke voi saada kyytiä...

Alkusyksystä perustinseli ja musta liitsi saivat molemmat yhden merkinnän. Lisäksi kartiopäätinseliä käytiin muutamaan kertaan tarkastamassa hieman lähempää, ilman osumia.

Itse uittelin menestyksellä viime vuoden loppusyksystä pientä (10# pitkävartinen) palloketjusilmäistä streameriä, runko harmaata antronia ja wingŽfläsää, selkä ja pyrstö yhdestä mustasta marabounipusta (eli tyvestä kiinni silmien eteen ja siitä käännetään seläksi ja kiinnitetään takaa, loput jää pyrstöksi).

Uittelin lähinnä alasuvannossa, sillä koskea ei tuolloin ollut vielä kunnostettu. Tapahtumia oli ajoittain ihan mukavasti ja taimenten lisäksi taisi tulla myös ahvenia.

Saatan muuten lähteä kokeilemaan paikkaa ihan lähipäivinä, ellei Kuokkala kutsu, vaihtelu voisi toisaalta välillä virkistää. Kuulin vakuuttavasta lähteestä, että pitkävartiseen koukkuun sidottu kuulapää- redtag olisi tämän talven hitti, painotettuna etenkin. Tämä siis Kuokkalassa, joten pitäisi kelvata myös Haihulla.

J.Zulu Re: Talviaika (Haihunkoski) 19.12. 2003, 21:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
missä kyseine paikka sijaitsee?


Ficco Re: Talviaika (Haihunkoski) 22.12. 2003, 17:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tampereelta alespäin noin. 30-50 min kestää ajaa ja se on siinä Toijalan(toinen pikkukaupunki) vieressä, siis Viiala on semmone ei kovi hääppöne kylä mut se on iha siisti koski,ehkä vähän liikaa niitä kävelysiltoja siinä yhes kohas. Elvis eikö sijainti oo noin suunillee noillapäin?

Ficco Re: Talviaika (Haihunkoski) 22.12. 2003, 17:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ps. koski tekee muuten kivoja haarautumia, siinä tien yläpuolella se on kait 3 tai 4 haarane. Se ihan oikeanpuoleinen "puro" näyttää ihan ottipaikalta. Se on hieman hidasvirtaisempi ja tasasempi.

Elvis Re: Talviaika (Haihunkoski) 16.1. 2004, 10:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Haihunkoski on nimenomaan Viialassa, Tampesterista n. 35km etelään. Koski virtaa lähellä keskustaa, hieman Toijalaan päin. Keskustan ohittavalta tieltä on opaste koskelle, keskustasta lähtiessä voi seurata myös Schaumannin opasteita. Radan alituksen jälkeen tie kääntyy jyrkästi oikealle ja siellä se solina alkaa jo kuuluua. Lupia saa ainakin Neste- asemalta toijalantien varrelta keskustasta.

Ottipaikkoja on parkkipaikalta katsottuna molemmat lähimmät haarat, sekä alasuvanto ja koko ylävirran alue. Haarautuneella alueella kalastus on todellista purokalastusta ja siltojen aluset on eräitä kuumia paikkoja.

5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe