Vastinkoski

Lisää kuva
Vastinkoski on kunnostettu 1980 -luvun lopussa ja siitä on tehty luonnonmukainen perhokalastuspaikka. Alueelle ei istuteta ollenkaan kalaa, vaan kaikki kalat ovat luonnonkantaa. Taimenen alamitta on 45 senttimetriä ja kalastus on sallittu vain väkäsettömillä koukuilla. Vuorokauden luvalla saa ottaa yhden täysimittaisen taimenen ja kalastus on sallittu vain perhovälineillä ja yhdellä perholla kerrallaan.

Nuotiopaikalta ylöspäin
Nuotiopaikalta ylöspäin

Kunnostus on joella onnistunut hyvin ja joen ja kalaston kuntoa seurataan jatkuvasti. Vuosittain järjestetään hoitotalkoot, joihin kannattaa osallistua; joskus on hyvä antaa luonnolle jotain takaisinkin. Istusten puuttuminen on piristävää ja vapa tärisee kädessä aivan eri malliin kuin istutuskoskilla. Kalat tulee poikkeuksetta laskettua takaisin, koska luonnonkalaa arvostaa aivan erilailla kuin lötköjä istutuskaloja.

Vaikka joki ei koollaan mahtaile, on siellä mahdollisuus yllättävän suuriinkin taimeniin. Mainioita ottipaikkoja suurelle taimenelle on sekä kosken loppuliuku ja niska. Yön hämärissä taimenet on helpoiten tavoitettavissa, kun ne nousevat koskeen ja eivät ole niin arkoja. Luonnonkaloina ne voivat olla todella ronkeleita, mutta jo pelkkä kalan näkeminen on elämys.

Nuotiopaikalta alaspäin
Nuotiopaikalta alaspäin

Kalastusalue on muutaman kilometrin pituinen, josta Vastinkoskea on 300 metriä. Vastinkosken alapuolella on suvanto, jonka jälkeen joki jatkuu isojen kivien rikkomana. Mainioita asentopaikkoja löytyy pitkin matkaa ja syvemmät kohdat kannattaa kalastaa tarkasti.

Hitaamman virran jälkeen vastaan tulee Lohikoski, jota on kunnostettu talkoovoimin. Lohikoskesta voi tavoittaa kiukkuisia taimenia. Rannan asutusta tulee kunnioittaa ja kalastus onkin sallittu vain metsän puoleisella rannalla.

Nuotiopaikalta alaspäin
Nuotiopaikalta alaspäin

Joelle löytää Helsinki-Pori -tieltä ajamalla Karkkilasta 3 km pohjoiseen, jossa käännytään itään Pilpalan suuntaan. Noin 8 km ajon jälkeen käännytään oikealle Kiramontielle, joka on hiekkatie. Sitä jatketaan vielä puoli kilometriä ja joki tulee vastaan. Kohdalla on silta, jonka luonna on infotaulu ja saalisraportteja varten palautuslaatikko. Kalastusalue alkaa sillasta.

Alueella on väkäsettömän koukun käyttöpakko ja taimenen alamitta on 45 cm. Suositeltavaa on kuitenkin päästää kaikki taimenet takaisin.

Päiväkirja

Tämän paikan päiväkirjassa ei ole vielä merkintöjä.
Lisää uusi merkintä

Tiedot & Sijainti

Lähistöllä

Keskustelut