Hyttikoski

Paikalle ei ole vielä lisätty kuvia.
Lisää kuva

Kyse on siis Siikajoen Hyttikoskesta. Se on Helposti tavoitettavissa. Ajetaan Oulusta etelään päin valtatie 4, kunnes 60 kilometrin päästä tulee Rantsilan kylä oikealle, mutta jatketaan vielä valtatietä suoraan noin 10 kilometrin verran, jolloin ajat Suomen pisimmällä suoralla (11 km). Ennen suoran loppumista kääntyy oikealle tie, jonka kyltissä lukee Hyttikoski, jotta saisimme luvat hankittua, niin emme käänny viellä kyltistä, jossa lukee Hyttikoski, vaan jatkamme suoraan noin 3 kilometriä, jolloin tulee huoltoasema ST 1 vastaan. Sieltä käymme ostamassa luvat ja muutkin tarpeet ja palataan Hyttikoskelle kalaan.

Luvat ovat muuten hyvin halvat. vuorokausi= 3,35 euroa Kausilupa= 11,75 euroa

Lisäksi voit ostaa viikko tai kuukausi luvan, mutta niiden hintoja en tiedä. Joka tapauksessa luvat ovat erittäin halpoja.

Noilla luvilla saa koskella kalastaa

  • ongella
  • heittouistimella
  • perhokalastamalla
  • pilkkimällä
  • vetouistelemalla

Noista viidestä näyttää yleensä perhokalastajat saavan suurimman saaliin.

Kalakanta:

Koskessa on kohtuu paljon harjusta, jonka yleinen saalis koko on nonin 25-35 senttistä. Jotkut harjukset ovat istutettuja ja jotkut luonnokannasta peräisin. 40-senttiset ja suuremmat harjukset ovat yleensä lähes poikkeuksetta luonnon-kantaa.

Taimenia taasen istuteen koskeen poikasina, noin 10-20 senttisinä, joita sillon tällön sattuu harjuksen pyynnin ohessa sivutuotteena koukkuun. Joskus laitetetaan myös pyyntikokoista 1-3 kiloista taimenta. Täysin luonnonkanta taimenet ovat koskessa hyvin harvassa. Joskin kyllä yleensä luontariksi luullut kalat ovat poikasistutettuja. Joillakin saattuu joskus näitä emotaimenia koukkuun, jotka olisivat tärkeitä laskea takaisin koskeen.

Kirjolohia laitetaan koskeen aina silloin tällöin yllätyksenä. Tosin kyllä välillä se on aikamoinen pettymys, kun on luullut siiman päässä tempoilevan taimenen, mutta paljastuukin kirre.

Nyt toivoisin, että kaikki Hyttikoskella käyvät kalastajat laittavat tuonne kalapäiväkirjaan saalinsa koskelta.

Päiväkirja

Tämän paikan päiväkirjassa ei ole vielä merkintöjä.
Lisää uusi merkintä

Tiedot & Sijainti

Lähistöllä

Keskustelut