Biskopsön haukket

(Teksti: MNi, kuvat: Anssi, MNi)

Anssin ja Paulin kanssa saavuimme Biskopsön mökkikylään perjantai-iltana ja Hötky oli jo aikaisemmin päivän aikana päässyt perille ja painunut kalaan. Illalla hioimme taktiikat kuntoon ja kuuntelimme Hötkyn iltareissusta, jonka kohokohtana taisi olla hyvä karille ajo. Sehän ei meitä masentanut, vaan ruuan ja juoman jälkeen vielä muutama perho syntyi, joilla varmasti lauantaina kaloja napattaisiin.

Taktiikat kuntoon
Taktiikat kuntoon

Herätys kahdeksalta ja ravitsevan aamiaisen jälkeen veneet vesille. Minä ja Anssi lähdimme itään, johonkin Paraisten länsipuolelle oman paikannukseni mukaan, joka päivän mittaan tosin heikkeni tasaisesti. Pauli ja Hötky porhalsivat etelään mielessä sekä hauki että meritaimen. Anssin kanssa meillä kohdekalana oli enemmänkin hauki.

Peräsmies
Peräsmies

Olimme saaneet mökki-isänniltä hyvän veneen, jota oikein kehuttiin rannassa erikseen. Hieman oli veneestä kuuluva lotina epäilyttänyt jo rannassa ja noin 20 minuutin ajon jälkeen vettä alkoi olla jo reunojen sisäpuolella. Hyväähän liikunta Anssille teki ja meinasi siinä minullekin hiki tulla kun aurinko lämmitti keulassa makailijaakin.

Treeniä
Treeniä

Vajaan tunnin ajon jälkeen saavuimme pelipaikoille. Pari ensimmäistä paikkaa oli sinänsä hyvin valittuja, että sai rauhassa heittoa harjoitella ilman kalojen häirintää. Erään kaislikkorannan lähellä olevan kallion edustalla sentään tuli kalahavainto, jonka laji oli mielestäni taimen, mutta Anssin mielestä säynävä. Itse pidän taimenesta kiinni, koska Anssi ei kalaa edes nähnyt.

Seuraavassa lahdelmassa oli hieman enemmän kasvia pohjassa ja sieltä Anssi vetäisi ensimmäisen hauen, joka oli luokkaa puikkari. Samaisessa lahdessa myös luvantarkastajat kävivät perhovehkeitä ihmettelemässä ja kertoivat jollakin olleen meritaimenseurio. Kovin lupaavaalta kuulosti...

Kiinni!
Kiinni!

Pieni siirtymä paremmille paikoille, joissa ensimmäisessä olikin vene ankkuroitu hot spotin päälle. Onneksi muutakin heitettävää lahdesta löytyi ja lahden perältä löytyikin haukien pesä, jossa kuitenkin oli vain teinit kotona, mammojen ollessa jossain muualla hauskanpidossa. Anssi nappasi pesälahdesta viitisen kalaa, suurin ehkä 2-3 kiloa ja minä pari kalaa.

Teinikauneutta
Teinikauneutta

    Seuraava sivu >

Kommentit

KommenttiLpg - 11.08.2005

Hmm.. kiinnostaisi hieman tietää, että millaisia perukkeita käytätte hauen perhokalastuksessa? Käykö joku kevlar-siima perukkeeksi vai mikä? Perholla en ole pahemmin haukea kalastellut, mutta uistimella lähemmäs metrin haukia olen saanut ja huomannut että antavat tosi tiukan vastuksen!


Kommenttijonik - 11.08.2005

Ja minkä luokan välineet teillä on?


KommenttiAtzU - 11.08.2005

Haukihommiin sopivin taitaa olla tuollainen #8-9.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?