Merikarvian masennus

(Teksti: MNi, Kuvat: Tumppi, MNi)

Syyskuussa päätimme hyvän ystäväni Joni -virvelimiehen kanssa lähteä Merikarvian reissulle (,mutta miksi ihmeessä sinne piti mennä!). Nappasimme mukaan vielä Tumpin, jotta meno olisi letkeämpää.

Aamulla menimme mökiltä joen rantaan Lankoskelle, jossa meidät hätyytettiin ylävirtaan "kalakilpailujen" takia. No mitäpä tuosta, jokeahan riittää. Aloitimme kalastuksen kallion kupeesta, jossa itse alkuun katselin Jonin ja Tumpin kalastusta.

Jonin ottipeli (hah) kuntoon
Jonin ottipeli (hah) kuntoon

Kun se ei näyttänyt tulosta tuottavan, kävin heittämässä muutaman heiton poolissa ja pian siimaa nykäisikin kala, mutta ei siitä isompaa iloa ollut, kun siima taas löystyi.

Menin kallion päälle parantamaan peruketta ja samalla päätin tehdä pelimiehen liikkeen ja tipauttaa rasiallisen perhoja veteen kalliolta, jotka onneksi suurimmaksi osaksi ainakin pelastuivat joen pinnalta ja pohjasta.

Tuomas uittaa
Tuomas uittaa

Pojat kiittelivät toimintaani kohteliaasti ja minä herrasmiehenä nyökkäilin takaisin. Tumppikin tartutti hieman alempaa pariin kertaan jokin kalan, mutta Jonilla ei tainnut edelleenkään mitään tapahtumaa olla; mukavaa tosin sitäkin enemmän.

Ylävirrassa oli porukkaa pirusti ja sai odotella tovin että ylipäätään johonkin pääsi heittämään. Joni oli jäänyt jonnekin alavirtaan ja Tumppi meni toiseen uomaan kalaan.

Sivupolku
Sivupolku

Heittelin ok -näköisessä paikassa hetkisen, jossa joku pieni kala kävi perhoa nyppäämässä ja odottelin, että pääsisin jatkamaan matkaa ylemmäs. Ylempänä oli hyvän näköinen potero, jonka vastarannalla sitkeästi pari kalamiestä kökötti, vaikka kalaa he eivät näyttäneet saavan.

Muutenkin harvinaisen huonosti käyttäytyvää porukkaa oli tällä kertaa joella. Juuri kukaan ei tervehtinyt saati ottanut toisia kalastajia huomioon, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Masentavaa kaikkiaan, mutta toivottavasti syy oli paikalla järjestetyissä parissa kalakilpailussa.

Reilun puolen tunnin päästä kyllästyin odottamaan ja menin ylemmäksi poteron alaosaan, jossa aloin heittämään hyväksi todettua pientä nymfiä virran reunaan. Parin heiton jälkeen nappasin vajaa kiloisen kirjon virrasta. Hetken kuluttua samasta paikkaa otti kiinni vielä jokin selvästi isompi otus, joka tosin pääsi irti pyörittyään ensin muutaman kierroksen ympyrää. Äkäinen otus.

Jatkoin matkaa pian ylemmäs, jotta muutkin kuumaa paikkaa pääsisivät heittämään. Saman poteron ylävirrasta tartutin vielä yhden kalan, jonka jälkeen Tumppi ja Joni tulivat myös paikalle ja päätimme vaihtaa koskea ruokailun kautta.

    Seuraava sivu >

Kommentit

KommenttiJonde - 22.01.2004

Milläs perholla nämä kalat tulivat?


KommenttiJ@nne - 06.09.2004 (Muokattu 6.9, 17:52)

miten sen merikarvian tilanne jos hamuaa meritaimenta ja lohta, että onko niitä siellä?


Kommenttijuuso_h - 07.09.2004

No en lähtisi välttämättä merikarvialle pelkän meritaimenen perään. Mutta lohta joessa on paljon eivät vain ota mihinkään. Näin ainakin paikalliset sanoivat, nyt sieltä on saatu eka lohi tänä vuonna. Lisää tietoa www.lankoski.com .


KommenttiValli - 23.11.2008

Merikarviajoen kokonais tilanteesta saa hyvin selkoa Merikarvianjoki foorumilta.

Googleta: Merikarvianjoki foorumi
(en nyt muista suoraa osoitetta)

- Majoitukset
- Virtaamat
- Ottipaikkoja
- Ottipelejä
- Yms.tietoutta.....

Katsii käydä katsomassa.


Kommenttiwannabesitoja96 - 17.06.2009

Milläs perhoilla noita kaloja tuli? Komeita on. :)


Kommenttiinsane - 29.04.2010

Hei pojat ja tytöt. Jos tarttette lähes ilmaisen asunnon Merikarvialta soita 040 5510262. Asun kesän muualla ja asuntoni on tyhjillään. Joki on vieressä.

Katriina Laine
Antintie 80
29900 Merikarvia
katriina.laine@pp.inet.fi


Kommenttiperhomään97 - 26.08.2010

onnee kaloist!! :D ittekki oon tartuttanu tost hlmankosken niskalta 3kg kirbelin :DDDDD

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?