Nieriää Värriöltä

Koska taimenta ja harjusta tulee välillä riesaksi astikin erinäisistä joista, päätimme lähteä kalastamaan nieriää, joita olimme saaneet vain kalastusuramme aikana muutamia satunnaisia yksilöitä. Huhujen mukaan Värriöstä voi yhyttää komeita nieriöitä, joten matka sinne.

Valitsimme kartalta sopivan näköisen joen alueen, joka oli kauempana tiestä, koska siellä ei varmastikaan kalastuspaine ole niin kova. Lähdimme matkaan ja pienen reippailutuokion jälkeen kello oli jo iltapäivässä ja tulihan se jokikin näkyviin. Mielenkiintoisen näköistä vettä, tyyniä virtoja, jotka tasaisin välimatkoin muuttuivat pieniksi koskiksi. Pinnassa näkyi vielä jatkuvasti tuikkeja ja ilmakin helli. Joen yli, koska siellä toisella rannallahan ne parhaat paikat ovat.

Ilma 23, vesi 10 astetta.
Ilma 23, vesi 10 astetta.

Päätimme kartoittaa joen rantaa hieman laajemmalta alueelta ennen telttapaikan valintaa, joten kävelimme ensin muutaman kilometrin alavirtaan, mutta koska siellä ei mitään kovin mielenkiintoista näkynyt käännyimme takaisin ylävirran suuntaan ja muutaman kilometrin kävelyn päätteeksi löysimme hyvän telttapaikan virtaavan suvannon kohdalta. Yläpuolella oli mielenkiintoinen koskijakso, jonka päätimme katsastaa vasta illemmalla.

Leiripaikan rantaa
Leiripaikan rantaa

Pystytimme joutessamme teltan ja valmistimme päivälliseksi kuivattuja perunoita, nuotiossa haudutettuja keltasipuleita, ruokakalaksi otettu taimenta ja tietenkin bearnais -kastiketta. Jälkiruuaksi nautimme suklaata ja herkullisia sokeri-kanelikorppuja ja 15 -vuotiasta pehmeää rommia.

Ruokakalaksi otettu urostaimen
Ruokakalaksi otettu urostaimen

Pitkän aterioinnin jälkeen virittelimme kalastusvehkeet ja itsemme taas kuntoon ja lähdimme kahvihetken jälkeen taas kalaan. Mukaan tietenkin hieman evästä, koska ravinnon saanti on elintärkeää.

    Seuraava sivu >

Kommentit

Kommenttikalastaja 12 - 25.01.2004

missä joella olitte ??


KommenttiMNi - 26.01.2004

Värriöjoella.

Ihan mukava pikkujoki.


Kommenttijani88 - 28.02.2004

Missäpäin tämä Värriöjoki sijaitsee?


KommenttiMNi - 28.02.2004

Värriö on Tuntsan erämaa-alueella. Siis tuolla eteläisessä Lapissa, itärajan tuntumassa.

--
MNi


Kommenttitimppah - 17.07.2004

no loppu tarina kesken :P


Kommenttieräjorma - 05.02.2005 (Muokattu 5.2, 09:18)

Oon ollu kans noilla nurkilla mutta suurin nieriä on ollu vain 26 senttiä kairijoesta. Sellanen pistää kyllä kovin hanttiin.


Kommenttimiika1234 - 27.07.2008

Mieki olin viikonloppuna värriöllä,ja sitten lauantaina yöllä se "iso" Jysähti siinä siurujoenn suun paikkeilla kosken niskalta pamahti putkiperhoon semmonen kala et altapois..Väsyttelin sitä siinä n.30min ja sain kalan haaviin , kala oli naarastaimen joka painoi 4,5 kg ja mitat oli ympärys mitta 48cm ja pituus 78cm. Kuvia kalasta ei ole, koska kameraa ei ollut mukana ;(;(;(;(

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?