Happamia

(Teksti: MNi)

Joskus hyvin, hyvin harvoin virvelimies voi päästä näpäyttämään perhokalastajaa. Onneksi tätä ei tapahdu usein ja tapahtuessaankin virvelimies ei osaa sitä tehdä tyylillä.

Kiekinjoki kauniina
Kiekinjoki kauniina

Eräänä kesäkuisena päivänä lähdin kahden virvelimiehen, Jonin ja Juhon, kanssa kalaan Kiekinjoelle, joka sijaitsee Kuhmon itäosissa. Yleensä joella on ollut aina jotain tapahtumia, joten kovin odotuksin matkaan lähdimme.

Hienoa virtaa
Hienoa virtaa

Ilma kerrankin suosi. Aurinko paistoi ja oli mukavan lämmintä. Juomat kylmiä. Tosin kalastuksen kannalta se ei lienee paras keli ollut, mutta eipä hyvää säätä ikinä kannata harmitella. Kovat tyypit saavat kalaa silloinkin.

Kuohuistakin kaloja kaivettiin
Kuohuistakin kaloja kaivettiin

Vesi oli jo laskennut tulvasta ja näytti oikein hyvältä. Itse ajattelin kokeilla jotakin streameria, johon yritin saada kaloja iskemään, mutta aivan hiljaiselta näytti kosken yläosa. Pienillä kivikoppajäljitelmillä, taisi olla vuoden 2002 swapin tulvaperhoja, sain jokusen pienen harrin ja taimenen, mutta ei mitään kunnollista.

Pikkukalojen asuma-aluetta
Pikkukalojen asuma-aluetta

Ylhäällä nautimme Juhon kanssa olosta ja eväsjuomista. Tosin eri rannoilla ollessa keskustelu oli hitusen hankalaa, mutta ilmeisesti Juholla jotain tapahtumia oli ollut virvelissä, kun niin innokkaasti jaksoi niskaa heittää.

Nuotiopaikan pooli
Nuotiopaikan pooli

Käännyin jo alas katsomaan miten Jonin puuhat sujuivat, mutta miestä ei nähnyt missään. Menin nuotiopaikalle istumaan ja pian näinkin Jonin tulevan alavirran suunnasta, jonkin kalan kanssa. Oli virpalla napannut komean kirjolohen, 49 senttiä ja 1,9 kiloa. Pullea, mukava kala. Oli varmasti ollut työtä saada ylös ilman haavia.

Miten se juuri tämä kuva tärähti :)
Miten se juuri tämä kuva tärähti :)

Itseltäni oli jo toivo koskeen mennyt, enkä enää jaksanut mennä yrittämään. Kuka sitä nyt istarikirjoja...


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?