Häkilähöyhenet

Häkilähöyhenet ovat kaikista yleisin materiaali, lähes kaikissa perhoissa käytetään näitä höyheniä. Häkilähöyheniä saadaan erityisesti perhonsidontaan jalostetuista ja tarhatuista kanalinnuista.

Häkilöitä löytyy erikokoisia ja värisinä, niitä käytetään mm. pintaperhoissa, siivissä, pyrstöissä ja erilaisissa häkilöissä, eli lähestulkoon kaikessa. Uppoperhoihin ja streamereihin sopivat pehmeäsiikaiset höyhenet, pintaperhoihin vastaavasti jäykkäsiikaiset höyhenet.

Häkilähöyheniä (kukon- tai kananniskoja) on monenlaatuisia ja -hintaisia. Halvimmat (yleensä kiinalaiset tai intialaiset) niskat ovat aivan hyviä ainakin uppoperhoihin. Geneettisesti jalostetut niskat ovat erittäin laadukkaita, mutta se näkyy myös hinnassa. Aivan parasta laatua ei ehkä hintatietosena kannata ostaa, mutta ns. II -laadun niskat ovat nekin todella hyviä ja myös hintansa arvoisia. Hyvillä materiaaleilla on huomattavasti mukavampi ja helpompi sitoa.

Valittaessa niskaa esimerkiksi runko- tai etuhäkilöitä varten kannattaa kiinnittää huomiota siikasten jäykkyyteen, niiden "puhtauteen" eli ettei niissä ole liikaa nukkaa. Yksittäisen höyhenen siikaset ovat huonoissa häkilöissä usein myös liian pitkiä, jolloin niistä ei oikein saa tehtyä pieniä pintaperhoja. Uppoperhoihin ne taas sopivat hyvin.

Sivua muokattu viimeksi 20.05.2004 23.45.
Muokkaajat MNi, A-O

Katso myös

Sidontamateriaalit Hakemisto

Kommentit

Kommenttihossanjoki - 04.12.2008

Moro!Ois kiva jos kokeneemmat vois kertoo et millasta runkohäkilää kannattais hankkia tollasten liitsien, streamereiden ja vaikka nymfien tekoon? Siis pehmeetähän se sais olla mut ei mikään hirveen kallis:D ja vaikka myös joku nettisivu mist voi tilaa kyseistä häkilää/satulaa...


Kommenttiultimate - 05.12.2008

Käyppäs katsomassa Mistpoolin sivuilta sieltä löytyy monenlaisia kukon/kananniskoja ja kuvauksetkin löytyy, että mikä sopii mihinkin perhoihin.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?