Haukiperuke

Haukiperukkeeksi sopii esimerkiksi 25 kg Fortress Predator. Ohuemmat eivät tunnu kestävän niin hyvin. Fortress Predator on teräspäällysteinen "siima", joka kuitenkin taipuu kohtalaisesti, joten heittäminen sillä ei tuota suurempia ongelmia. Muillakin valmistajilla on vastaavanlaisia perukkeita. Sopiva pituus perukkeelle on n. puoli metriä.

Solmujen teko teräsperukkeen ja monofiilin välille kannattaa tehdä huolellisesti ja testata jokainen solmu kunnon vedolla. Liitoksen voi tehdä käyttämällä kirurgin solmua. (suosittelisin laittamaan Predatorin ja monofiilin väliin pienen uistinrenkaan tai leikarin.-kt)

Perhon voi liittää perukkeeseen vaikkapa normaalilla uni -solmulla. Myös pieniä leikareita voi käyttää, mutta niiden kestävyys ei välttämättä riitä pidemmässä kalastuksessa raskaiden perhojen ja isojen kalojen kanssa.

Peruke on hyvä tarkastaa jokaisen saadun kalan jälkeen, koska hauen hampaat kuluttavat myös teräspäällysteistä peruketta. Jos peruke näyttää rispaantuneelta, niin se kannattaa vaihtaa ajoissa, koska menetetty kala (ja perho) harmittaa varmasti paljon.

Sivua muokattu viimeksi 18.11.2003 14.15.
Muokkaaja admin

Katso myös

Perhoperuke Haukivälineet Hakemisto lol

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?