Jauhelihan kuivaus

Jauhelihan kuivaamiseksi tarkoitettu jauheliha kannattaa ostaa hyväksi todetusta lihakaupasta / suuren marketin palvelutiskiltä. Lihan tulisi olla mahdollisimman vähärasvaista (paistijauhelihaa) ja lisäksi ei mielellään kovin "vetistä/veristä"

Ota jauheliha muutamaa tuntia ennen paistamista huoneen lämpöön. Ennen paistamista ota lihasta pieniä kourallisia ja purista niistä mahdollinen neste pois. Paistamiseen tarvitset teflon -pintaisen pannun, sillä rasvaa ei tule käyttää. Älä esikuumenna pannua liikaa (mikä normaalisti lihaa paistettaessa on suositeltavaa). Lisää jauhelihaa pannulle 100 - 200 g kerrallaan ja paloittele se pannulla pieniksi palasiksi (huomaa kuitenkin että pieni murska tippuu helposti kuivurin ritilöiden läpi) joiden annat paistua aivan kypsiksi. Pienet palaset kuivuvat nopeammin ja ne myös turpoavat nopeammin käytettäessä.

Kun liha on reilusti ruskistunutta siirrä se kuivurin ritilälle tai uuniritilälle kuivausta varten.

Kuivattamiseen kuivurilla menee usein noin vuorokausi ja sama pätee varmasti kiertoilma uuniinkin - lämpötila kannattanee pitää 30 - 40 Celsius asteen tienoolla.

Kuivatun lihan kanssa kannattaa pussiin heittää valmiiksi vähän suolaa ja pippuria. Valmistaessasi kuivatun jauhelihan ruuaksi kannattaa sitä liottaa tilkassa vettä 30 - 60 minuuttia. Liotusvesi kannattaa käyttää hyväksi ruokaa laitettaessa, sillä siihen imeytyy makua.

Sivua muokattu viimeksi 04.03.2009 20.44.
Muokkaajat nimetön, admin

Katso myös

Vaellusruokia Hakemisto

Kommentit

KommenttiTaimenpummi - 30.08.2008

http://www.kalamies.com/index.php/Perhoraportit/Pikapisto-Pohjoiseen.html
Kannattaa lukaista tuo jos harkitsee kuivattavansa itse jauhelihaa mukaan vaellukselle.


Kommenttiperho-poika - 04.03.2009

Vinkki: Jos metsästät tai tuttusi metsästää, kannattaa kokeilla kuivattaa riistaeläimen lihaa, esim: jäniksen. Valehtelematta voin hyväksi kehua ;)


Kommenttikoskisjukka - 20.04.2009 (Muokattu 20.4, 06:13)

Jauhelihan olen maustanut ensin (ei suolaa). Paistaminen onnistuu hienosti uunissa, pannun päällä olevalla ritilällä (valuu ylim. neste ja rasva pois). Kana ja käristyslihat ovat myös oikein mainioita kuivattuna.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?