Kukon nahan käsittely
Kukon ja varmasti muunkin linnun höyhenet saa seuraavalla tavalla säilymään pidempäänkin sidontakäyttöä varten:
Kun kukko on päästetty päiviltä, sen nahasta poistetaan tarkasti kaikki liha ja muu ylimääräinen aines, jotta se ei ala pilaantua.
Tämän jälkeen nahkaan laitetaan lihapuolelle reilusti suolaa, joka estää bakteerien yms. toiminan tehokkaasti.
Suolauksen jälkeen nahka viedään pannuhuoneeseen (tai johonkin muuhun varmasti kuivaan paikkaan) kuivumaan viikon parin ajaksi, kunnes nahka on sopivan kuiva., jonka jälkeen ylimääräiset suolat voi rapsia halutessaan pois.
Nahka kannattaa säilyttää kuivassa, jotta se ime kosteutta ja ala mädäntyä.
Tällä tavalla käsitelty kukko säilyy hyvin vuosia.
Kuivauksen sijasta nahan voi myös pakastaa, joka tapaa pieneliöt tehokkaasti. Voi myös ensin pakastaa ja tämän jälkeen kuivata, miten vain itse parhaaksi näkee.
Sivua muokattu viimeksi 14.11.2003 17.05.
Muokkaaja
MNi
Katso myös
Sidontamateriaalit
Hakemisto