Loimukala

Ainekset

  • Sopivaa kalaa, esim. lohta, taimenta, siikaa tai ahventa.
  • Suolaa
  • Mausteita (esim. sitruunapippuri)
  • Puhdas lankku tai vastaava

Fileoi kala ja kiinnitä se lankkuun nahkapuoli lankkuun päin. Kiinnityksen voi hoitaa puutapeilla tai ronskisti jekkulangalla (rautalangalla).

Aseta lankku kaloineen nuotion lämpöön. Sopiva etäisyys on sellainen, että kättä voi pitää kalan etäisyydellä 10 sekuntia.

Kun kala on kypsä, eli esim. evät irtovat helposti, ota pois nuotion lämmöstä ja laita kalaan mausteet. Mausteet voi laittaa kalaan myös heti alussa. Hyvän maun loheen saa laittamalla sen pintaan ennen loimutusta teriyaki-kastiketta, juoksevaa hunajaa ja sitruunapippuria.

Toimii hyvin uusien perunoiden ja hyvän kastikkeen kanssa. Leiriolosuhteissa lisukkeeksi sopii kuivatut perunat.

Sivua muokattu viimeksi 17.08.2003 20.52.
Muokkaajat nimetön, admin

Katso myös

Kalaruokareseptit Perunoiden kuivaus Hakemisto

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?