Sivua muokattu viimeksi 28.07.2003 20.14.
Muokkaaja
MNi
Samalla tavalla onnistuu muutkin juurekset. Peruna täytyy ehdottomasti ryöpätä, muuten tummuu kuivattaessa. Muut juurekset voi kuivata ryöppäämättä, vaan kuivaus ryöpäten nopeutuu. Olen itse useiden vuosien ajan kuivannut omatekoisella kuivurilla perunat +60 asteessa n. 7 tuntia. Potut ovat kuivat kun ne muuttuvat läpikuultaviksi.
Porkkana, lanttu, selleri, keitetty herne, palsternakka menettää painostaan 90%
Sipuli ja paprika 95%
Teen valmiiksi keittopusseja mausteineen, liemikuutioineen ja lihoineen, niin ei tarvitse kun pataan vaan. Kiehautus, reilun tunnin turvotus, taas kiehautus ja eiku syömään.
Kalakeittopohjankin teen samlla systeemillä.
Ei tunturiin vettä kannata lähteä viemään, ruuat kuivaksi vaan...
Niin, ja edullisen tilavan kuivurin rakensin itse. Laatikon liimalevystä, ulos vedettävät ritilät hiekanseulontaverkosta. Pysty malli, päältä auki, edestä aukeava luukku. Viisi 25x25 ritilää päällekkäin n. 6-7cm välein. Sisä/ulkolämpömittarin anturi sisään ja auton sisälämmittimellä ilma sisään kannen alta reijästä. 2.5kg pottua menee kerralla.
Olemme syöneet kaksikin vuotta vanhoja keittopusseja, eikä suurempia rakenteellisia tai kosmeettisia muutoksi ole ollut. Tärkeää kuivatuissa ruuissa on, että ne säilytetään kuivassa (pakastepusseissa) ja valolta suojattuna.
Ei tule enää retkiruuille paljon hintaa!
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?