Kasperi Kivikoppa

KommenttiIke - 16.01.2010

Keväällä 2009 oli Äyskoskella paljon koskikaran syömiä kivikoppia rantakiven juurella. Silloinen poltetulla jäniksenkarva-rungolla ollut mallini ei tuntunut toimivan vaikka varmastikkin vika oli myös onkijassa. Keväälle 2010 uudistin reseptiä hieman. Saapa nähdä tuleeko tällä tulosta...

Kommentit

Kommenttisamooja - 25.01.2010

Itse olen ruukannut lisätä sitruunapippurit kalaan vasta kypsennys vaiheessa, mutta käyhän se varmaan näinkin...;)


KommenttiIke - 25.01.2010

Tosimies vuolee tuosta rungosta mausteet ;) Mutta vakavissaan tuohon olis pitänyt laittaa vähän pidempi koukku (hujasen huomio) (http://perhorasia.fi/servlet/Onni/download/69-22803-557300-2190/koppa%20ja% 20asukki.jpg). Sitruunapippuria on rungossa siksi, että siinä on aika sopiva "raekoko" eli tuo nyt vois mennä sekä kivikoppana että risukoppana kalalle. Ulkona oli rapiat 20 raatia pakkasta sitoessa, niin penskojen hiekkalaatikkokin oli jäässä luonnollisemman matskun etsimiseksi :)


Kommenttijuhahujanen - 25.01.2010

Jep jep näpsäkkä vehje, jossa ei tosiaan muuta huomautettavaa, kuin varreltaan himpun lyhyt koukku. Se alkaako taimen noita mittailee, niin vahvasti epäilen, ettei, mutta voihan se tarkka kala sen siksikin hyljätä.
Ja kevyt lyijypainotus kalskahtaa korvaan. nää pitää saada kolisemaan pohjia, koska niin ne luonnostaankin tekee, Eli ÄLYTÖN painotus...


KommenttiIke - 25.01.2010

Ei toimi älytön painotus TÄSSÄ mallissa. Nimittäin silloin tulee myös aivan älytön runko (nuo kiteet rungossa ovat suht isoja). Mulla perhot menee mustikoilla pohjaan ja siihen tämä toimii. Lyijyä on rungossa lähinnä ettei jää liian laihaksi. Jos haluaa mennä pohjaan pelkillä perhojen painolla, niin suosittelen jotain 0.35 lyijylankaa kierrettäväksi ja siihen päälle sitten hiekka tällaisissa kopissa. Mallia vaikka tuosta: http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=11894


Kommenttijuhahujanen - 25.01.2010 (Muokattu 25.1, 13:13)

Itse teen kaksi kerrosta 0,3 lyijyllä näihin perhoihin. Näin Huttus juha myös meille painotti, eli paljon painoa. Mustikoilla painottaessa onglma voi olla, että vaikka kulkee pohjia pitkin, niin ui liian vapaasti. No saalistilastot näillä näyttävät puhdasta nolla (parin kevään kokemuksella) joten ei näitä kannata kovin totuutena ottaa. Kuitenkin periaate on se, että nämä on paljon painavampia kuin pupat ja larvat ja jos nämä virran mukaan lähtee, niin se kulkee vain pohjia kolisten eteenpäin...

Tietysti tuo raekoko asettaa painotukselle omat rajoitteet


KommenttiIke - 25.01.2010

No eiköhän tuo pohjaan löydä tiensä tavalla tai toisella ;) Tänä keväänä kyllä on tarkoitus uittaa koppaa aina larvalitkassa mukana jos kelit ei sumaritoimintaa suosi. Saa nyt nähdä mennäänkö euroviisu-pisteillä kalojen suhteen :)


Kommenttijuhahujanen - 25.01.2010

Joo tekin pitää päsmärin alajuoksua kevään mittaan tuolla pommittaa kevyesti ylävirtaan edeten. Eli tuolla
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?cx=3538533 8;cy=7069229&scale=8000&tool=siirra&lang=FI


KommenttiTheBlackMetalTartzan - 25.01.2010

Ei näitäkään nyt niin älyttömästi tarvitse painottaa. Itsellä ei ainakaan ole ollut pohjaan pääsemisessä ongelmia kahden ohuemman lyijykerroksenkaan kanssa. Ja näin talvella ja keväällä kun näitä kannattaa mielestäni uittaa, niin ei ole ainakaan liian kovat virtaukset tuon pohjaan pääsemisen esteenä, tällääsenkin junttaa melekee Mariaanein hautahan jos sikeen tuloo. Kalatuskin muuttuu hitusen miellyttävemmäksi, kun ei tartte kahta seittemän rammasta risukoppaa jatkuvasti ruuvvata uuteen uittoon.

Hieman pidempää koukkua huutaa kyllä, mutta painossa ei mielestäni kannata aivan hirveesti liiotella ;)


Kommenttijpk - 25.01.2010 (Muokattu 25.1, 15:26)

Yks hyvä konsti painotukseen vois olla tungsten-lanka...se kun on tuplasti raskaampaa kuin lyijy.Itsellä ei ole kyllä kokemusta muusta ku tungsten kuulista.Jos jollakulla kokemuksia niin informoikaa toki!


Kommenttiergon - 25.01.2010

Tuo tungsten lanka on tosi hyvä jos ei halua kasvattaa perhon kokoa, koska se on niin ohutta, mutta sitä on vaikeampi kiertää koukulle kuin lyijiyä, koska on paljon jäykempää. Itse käytän sitä perhojen painotukseen aina jo senkin takia että lyijyä ei saa joka paikassa käyttää. Ja sitä saa tuolta.http://mistpool.com/product_info.php?products_id=761


Kommenttinomad - 25.01.2010

Nyt täytyy varoitella tuosta tungsten-langasta (roman moser), ettei muut tee samaa virhettä hankkimalla sitä lyijyn korvaajaksi.

Lanka on aivan liian jäykkää, jotta sitä voisi jouheasti käsitellä samoin kuin lyijylankaa. Kaiken lisäksi kun sitä yrittää väkivängällä pakottaa muotoon, tuppaa se katkeamaan ja rullautumaan löysälle koukun langan ympäri. Pari perhoa noilla sain pikaliiman avustuksella painotettua, mutta sanoisin, että ei maksa vaivaa.

Toinen ei niin hyvä hankinta, oli sitten tungsten levy, jossa ilmeisesti tungstenia hippuna ja sidosaineena jonkun sortin kumia. Tää ei aivan täysin käyttökelvoton ollut, mutta käsiteltävyydeltään sen verta työläs ja hidas, että lyijy/lyijytön painotus lanka vei tästäkin kirkkaasti voiton.

Perhosta sen verran, että ihan nätti koppa. Jos pilkkuja viilaillaan, niin jostain kirjavasta kanalinnun höytyvästä olis tullu vielä astetta nätimmät jalat.


KommenttiIke - 25.01.2010

nomadilta hyvä kommentti jaloista. Mulla ei ole oikein matskua niihin eli siipikarja-osasto on luvattoman heikolla hapella sidontasalkussa :( Toisekseen mietin, että kivan kimalteen saa noilla riikinkukkoisilla huomiota herättämään. Auttaako se mitään vai haittaako..jos tietäs niin viisas olisi :)


Kommenttisuizamies - 25.01.2010

Peltopyystä saapi näihin ja nymfeihin oivasti jalat pyöräytettyä,eikä maksa paljon.


Kommenttijuhahujanen - 25.01.2010

Tai fasaanin pyrstöstä


Kommenttiluonto-eno - 25.01.2010

Heh!Kyllähän hienoille kaloille kannattaa tarjota hienoja kulinaarisia vaihtoehtoja;).Erikoinen on ratkaisu,vielä ei ole käännetty viimeistä sivua kivikopankaan kehityshistoriassa.Virtaan vuan koeajolle,mielenkiintoista olisi kuulla joskus miten kelpasi:)!


KommenttiIke - 25.01.2010

Keväällä uittelen tätä Äsyllä jos nyt ei ihan jääkausi takaisin tule. Ankkalinnan väelle sitten raportit tapahtumista Uutis-Ankan kautta ;) Toivotaan, että toimittaja Touho ja kameramies Aku ovat sopivasti sitten paikan päällä...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?