Mikä on parasta ihan vaan suolattuna ja tikun päässä joen rannassa grillattuna? Ehdokkaina: a) taimen b) harjus c) kirre d) puronieriä HUOM lohi jäi kiinni doubbingista, eikä näin ollen ole mukana "äänestyksessä"!
|
|
|
Harri
|
|
|
mun mielest taimen on paras noist vaihto ehdoist
|
|
|
Kirjo, ehdottomasti
Sen syömisestä ei omatunto kolhiinnu, ja ei tarvitse menettää yö-uniakaan...Monilla k-suomen koskilla on niin huono luontainen tane&lurjus kanta, että niitä ei tarvitse enää pienentää.
|
|
|
Harjus on tuolla lailla ykkönen taimen savustettuna ykkönen=)))
|
|
|
Kaikkihan nuo hyviä on mutta kirret voi ainakin ottaa pois niin kuin peetu jo sanoi... En oikein osaa päättää mutta kai se kirre on.
|
|
|
rautu menee ehkä tohon puronieriä kategoriaan.. joten se puronieriä. kovin monet eivät ole tainneet maistaa perjaatteessa sehän on kai melkeen sama että mikä lohikala on kyseessä kun ravintohan siinä ratkaisee?
|
|
|
peetu kirjoitti: > Kirjo, ehdottomasti > > Sen syömisestä ei omatunto kolhiinnu, ja ei tarvitse menettää > yö-uniakaan...Monilla k-suomen koskilla on niin huono luontainen > tane&lurjus kanta, että niitä ei tarvitse enää pienentää. --------------------------------------------------------------- Mausta taisi nyt olla kyse eikä omantunnon kysymyksestä. Eiköhän se luonnontaimen ja harjus kanta ole ihan yhtä huono koko Suomen alueella. Ei pelkästään siinä Sinun ympäristössäsi, vaikka siitä lähes kaiken tiedätkin.
|
|
|
Jos joskus saatte lapissa ihan joessa syntyneen pikku puronieriän niin kannattaa tikun nokassa se grillata, aivan älyttömän hyvää kun vielä vähän ripottelee suolaa mahaan :P NAM
|
|
|
Tunturijärven rautu, Jäämeren lohi, Kuusinki-/Kitkajoen taimen, Perämeren taimen, järvisiika, Kitkajoen harjus, Perämeren lohi
Luonnonkaloja tai korkeintaan jotkut kesänvanhoja istukkaita.
|
|
|
Siika on ykkönen Harri kakkonen Särki on kolmonen kuten myös mielestäni jalo-otus Nieriä puromallia on nelosena Voissa paistettu muikku ohrajauho kuorutuksella nam oisko jopa ykkönen
|
|
|
Kaikki menee. Ei ole ollut tapana syljekiä graaviastiaa, tikkua, saupönttöä, tahi halsteria päin Jaetulle ensimmäiselle sijalle päätyivät: 1. Taimen (vaikeahko saatavuus lisää arvostusta) 1. Kirjolohi (yleensä yksi kala riittää koko "perheelle") 1. Harjus (se vaan on niin hyvää) 1. Siika (savukalana aivan mahoton, mennee graavinakin) 1. Ahven (ruodoton filee voissa paistettuna) 1. Hauki (on kala) 1. jne.
|
|
|
Dustin kirjoitti: > Mikä on parasta ihan vaan suolattuna ja tikun päässä joen rannassa > grillattuna? > > Ehdokkaina: > a) taimen > b) harjus > c) kirre > d) puronieriä > > HUOM lohi jäi kiinni doubbingista, eikä näin ollen ole mukana > "äänestyksessä"! kyllä nahkakala on jääny mun mieleen noista parhaana, mut tane ja harri on jo vaikeampi rankata ja noista kirjoista en oikein tiedä....(joskus yrittäny pannulla paistaa, mut mullan/humuksen haju paistettaessa tyrmänny noi maistamiset....
|
|
|
Dustin kirjoitti: > Mikä on parasta ihan vaan suolattuna ja tikun päässä joen rannassa > grillattuna?
Joo, ihan hauska kallupi, Jos tarkennan omaa vastaustani, niin suolattuna parasta on Jäämeren lohi ja tikun päässä grillattuna jokivarressa tunturirautu (ei tarvi edes suolaa). Päde
|
|
|
Ykkösenä omasta mielestä taimen. Siika, harri ja kirre jaetulla kakkosella.
[Muokattu 11.11.2005, 23:44]
|
|
|
Riippuu hieman tilanteesta.
Jos kala paistetaan nuotiolla tikussa Lätäsenon rannalla, on harjus paras. Jos taas savustetaan mökillä, myöskin Lätäsenon rannalla, taimen menee ohi. Jos syödään kiltisti kotona vaimon ja lasten kanssa, on siika ykkönen. Keittoa keittäessä tulee ahven tai kuha ensimmäisenä mieleen. Pääasia on se ettei haukea mene suuhun! Vitsi vitsi...
|
|
|
1.Vastaistutettu kirjolohi, joka maistuu rehulle 2.talvikkotaimen 3.jaloviina
|
|
|
1. harjus 2. taimen Puronieriää koskaan maistanukkaan ja kirjolohi maistuu yleensä niin mudalta, että sitä ei voi laittaa listaan
|
|
|
Harri... Pannulla voissa paistettua harria ja sitruunapippuria päälle... NAM!
|
|
|
herkkusuu kirjoitti: clip >joskus yrittäny pannulla paistaa, mut mullan/humuksen haju > paistettaessa tyrmänny noi maistamiset....
Jää minultakin Etelä-Suomen joista saadut fisut syömättä lajista riippumatta samasta syystä. Ostan torilta jos rasvaeväistä pitää pöytään saada. Tunturijärvien ja -purojen asukkaat -rautu, puronieriä, siika, harjus ym.- maistuvat kyllä.
|
|
|