Äänestyssysteemi pois? (kovaa kritiikkiä, EI kuumakalleille)

Keskustelut » Risut, ruusut ja kehitys

Viimeisin viesti: jappe 5.11. 2004, 16:44

Uusi aihe Vastaa ketjuun
47 vastausta,   3 sivua:   [ « 1  2  3  ] Aseta vahti Lisää vahti
admin
[Perhorasia.fi]
Re: Äänestyssysteemi pois? (kovaa kritiikkiä, EI kuumakalleille) 17.8. 2004, 10:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
admin kirjoitti:

> Pitää yrittää tuonne IRC:iin tulla käymään, jos siellä vaikka tänä
> iltana olisi muutakin porukkaa paikalla. Vaikka noin klo. 20.00
> alkaen?

IRC:ssä oli eilen seuraavanlaista keskustelua/ideoita/päätöksiä. Toivottavasti tärkeimmät muistan, saa lisäillä jos jotain on unohtunut.

1. Perhojen arvosteluoikeus vain rajatuille henkilöille. Mainittiin myös, että valitujen henkilöiden äänien painoarvo olisi esim. 75% ja muiden käyttäjien 25%.

2. Keskusteluihin muutama moderaattori lisää

3. (Graafisten) Hymiöiden poistamista kannatettiin

4. Kehitysperhot pois etusivulta tai ainakin näkyvyyttä pienennetään

5. Kehitysperhot voisivat poistua esim. 1-2 kk kuluttua automaattisesti

6. Perhojen hyväksyminen asiantuntijaraadille. Valittuna esim. 10 henkilöä, jotka antavat perholle luokituksen ja kun vaikka 4 näistä on luokitellut perhon, niin perho tulee näkyville joko normaaliin Perhorasiaan tai kehitysrasiaan. Tai sitten menee roskakoriin.

7. Rekisteröintipakko käyttäjille



Kohta 1. toteutetaan tänään. Äänien painotusta pitää vielä miettiä, valittujen käyttäjien painoarvo on jotain välillä 75%-100%.

Kohta 2. toteutetaan tällä viikolla. Vaatii muutaman pikkuasian viilaamista, jotta homma toimii riittävän sujuvasti. Moderaattorit voivat hylätä viestejä tai korjata niissä olevia (mahdollisia) kirjoitusvirheitä. Ansioituneita ja järkeviltä vaikuttavia käyttäjiä pyydetään moderaattoreiksi. Moderointi ei vaadi mitään isoa panosta, kunhan normaalin saitilla käymisen yhteydessä puuttuu huomattuihin ongelmiin.

Kohta 3. Hymiöt melko turhia, mutta "ihan kivoja" oikein käytettyinä. Valitettavasti niitä ei oikein käytetä. Uskon kuitenkin että kohta 2. auttaa niiden käytön järkeistämiseen, joten ei poisteta ainakaan nyt heti. Muitakin näkemyksiä voi ehdottaa, joten päätös voidaan pyörtää.

Kohta 4. toteutetaan tänään. Kehitysperhot tulevat etusivun vasempaan reunaan listattuna ja näkyvät toki omalla sivullaan vanhaan tapaan: http://perhorasia.fi/Fly/DevFlies.thtml Tosin tuotakin sivua voisi hieman järkevämmäksi tehdä, nyt aika karu lista vain.

Kohta 5. Toteutettaneen tulevaisuudessa, kunhan aikaa on. Ei ole kovin kriittinen ominaisuus.

Kohta 6. Mietitään tarkemmin miten homma toimisi käytännössä. Ideana erittäin hyvä ja helpottaisi esikarsintaa. Pitää vain miettiä ketkä muodostaisivat asiantuntijaraadin (samat henkilöt kuin kohdan 1. valitut käyttäjät?). Ei ole kovinkaan vaikea toteuttaa, joten teknisiä esteitä ei ole.

Kohta 7. Kommentteja kaivataan vielä tästä.

admin
[Perhorasia.fi]
Re: Äänestyssysteemi pois? (kovaa kritiikkiä, EI kuumakalleille) 17.8. 2004, 12:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
admin kirjoitti:

> 1. Perhojen arvosteluoikeus vain rajatuille henkilöille. Mainittiin
> myös, että valitujen henkilöiden äänien painoarvo olisi esim. 75% ja
> muiden käyttäjien 25%.

Tämä on nyt käytössä: http://perhorasia.fi/Fly/FlyVoting.thtml

Jos nimesi ei ole yo. sivulta löytyvältä listalla, niin toimi sivulla olevien ohjeiden mukaan jos mielestäsi osaat arvioida perhoja hyvin.

Painoarvot arvosanoille on tällä hetkellä 90%/10%, katsotaan miten toimii.


> 4. Kehitysperhot pois etusivulta tai ainakin näkyvyyttä pienennetään

Muutettu.

Kommentteja otetaan vastaan muutoksista, eivät ole välttämättä täydellisiä ja esim. äänien painoarvoja voidaan muuttaa, jos siltä näyttää.

--
MNi

fishushtaja Re: Äänestyssysteemi pois? (kovaa kritiikkiä, EI kuumakalleille) 17.8. 2004, 15:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> IRC:ssä oli eilen seuraavanlaista keskustelua/ideoita/päätöksiä.
> Toivottavasti tärkeimmät muistan, saa lisäillä jos jotain on
> unohtunut.

Harmi kun en itse päässyt mukaan kiireiden vuoksi. Paljonkos teitä oli siellä keskustelemassa?

> 1. Perhojen arvosteluoikeus vain rajatuille henkilöille. Mainittiin
> myös, että valitujen henkilöiden äänien painoarvo olisi esim. 75% ja
> muiden käyttäjien 25%.
>
> 2. Keskusteluihin muutama moderaattori lisää

Molemmat ideat hyviä.

> 3. (Graafisten) Hymiöiden poistamista kannatettiin

Tämä on jo yksi askel keskusteluissa parempaan suuntaa. Toki "hymärit" ovat kivoja, mutta väärin käytettynä suorastaan kauheita.

> 4. Kehitysperhot pois etusivulta tai ainakin näkyvyyttä pienennetään
>
> 5. Kehitysperhot voisivat poistua esim. 1-2 kk kuluttua
> automaattisesti

Mielestäni nyt nuo kehitysperhot ovat hyvässä paikassa. Turha niitä on kokonaan etusivulta poistaa, koska silloin niiden huomion saanti vähenee eivätkä sitojat saa rakentavaa palautetta.

> 7. Rekisteröintipakko käyttäjille

Tarkoittaako tämä, että nimettömänä ei voisi enää kirjoittaa. Mielestäni tuo olisi askel huonompaan suuntaan, koska lähes kaikilla muillakin foorumeilla myös vieraat voivat kirjoittaa. Eivätkä he yleensä aiheuta suuria ongelmia.

jani88 Re: Äänestyssysteemi pois? (kovaa kritiikkiä, EI kuumakalleille) 17.8. 2004, 16:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Rekisteröintipakko tarkoittaa siis sitä, että rekisteröitymättä ei voisi arvostella perhoja vai ei voisi kirjoittaa lainkaan viestejä? Suurin osa rekisteröitymättömistä(kin) kirjoittajista kirjoittaa asiallista tekstiä. Mielestäni rekisteröitymisen ei tarvitsisi olla pakollista.

jani88 Re: Äänestyssysteemi pois? (kovaa kritiikkiä, EI kuumakalleille) 17.8. 2004, 16:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kehitysperhot ovat nyt mielestäni hyvässä paikassa.
Edelleen toivoisin, että viesteissä käytettäisiin edes isoja alkukirjaimia ja pisteitä

Jermoni Re: Äänestyssysteemi pois? (kovaa kritiikkiä, EI kuumakalleille) 18.8. 2004, 20:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Minä voisin ihan mielellään liittyä tuohon "raatiin" jos vain semmoinen tulee tässä olemaan. Olisi ihan hyvä, että jos vaikka 1/2 raadistä hyväksyy perhon, niin se tulee näkyviin tänne sivuille. (tätä käytetään aika monessa paikassa) Raatiin voisi valita sellaisia henkilöitä, jotka pystyisivät melko usein katsomaan onko tullut uusia perhoja arvioitaviksi. Jos nimittäin raadissa on henkilöitä, jotka käyvät "vain joskus" niin perhot saattaisivat jäädä näkymättä pitkäksi aikaa ja homma ei toimisi. Raadissa pitäisi olla myös (itseäni liikoja kehumatta :) sidonta/kalastustaitoisia henkilöitä, jotka pystyvät todella katsomaan onko perho järkevä kalastuskäyttöön. Admin voisi päättää, tuleeko perho kehitysrasiaan vai normaaliin perhorasiaan. Jos raadille laitettaisiin monta vaihtoehtoa, mielipiteet hajaantuisivat liikaa, joten olisi hyvä jos raati vain valitsisi "kyllä tai ei" tyyliin. Näin itse ajattelin järkevimmäksi.

[Muokattu 18.8.2004, 20:44]
JuhanaK Re: Äänestyssysteemi pois? (kovaa kritiikkiä, EI kuumakalleille) 19.8. 2004, 20:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Täytyy kai munkin osallistua keskusteluun. Mun mielestä nämä perhoarvostelut on menneet ihan omituisiksi. Ennen wanhaan hyvään aikaan ei ollut mitään kehitysperhoarvosteluita, vaikka täytyy sanoa että ihan ok tämäkin systeemi on ;). Ongelmana vain tuntuu olevan, että monetkaan eivät tunnu tietävän millä perusteilla millekin perhoille antavat arvosanoja. Kuinka moni on esimerkiksi perehtynyt perhonsidontakilpailujen arvosteluperiaatteisiin? Itsekään en ole niistä erityisen paljon perillä.
Jälleen kerran tulee esille kilpailu- ja kalastusperhojen ero. Esitelläänkö varsinaisessa ja kehitysperho-osiossa kumpaisenkia vai vain toisessa? Ja mielestäni ns. rumat perhot ovat nekin ok, miksi niitä pitäisi niin kauheasti pitää pois silmistä? Ne voi olla ihan jänniä. Moni kenties nuorempi tai aloitteleva perhonsitoja voi pahastikin loukkaantua tylyistä kommenteista. No, adminit ovat tietenkin sitä varten, että poistavat pahimmat.
On ihan ymmärrettävää, että kehitysperhoissa esitellään sidonnallisesti kommentteja kaipaavia perhoja. Mutta onko varsinaisen osion tarkoitus olla foorumi perhonsidontakilpailulle? Jos näin on, on tämäkin viesti ollut turha. Olisi kuitenkin kiva, että alkuperäinen uusien perhojen esittelyfoorumi olisi jotenkin mukana. Tällöin ei arvosanojen jakaminen olisi oleellista, tai sitä ei olisi mukana ollenkaan.
Quod scripsi, scripsi.

jappe Re: Äänestyssysteemi pois? (kovaa kritiikkiä, EI kuumakalleille) 5.11. 2004, 16:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sama juttu Miqun perhojen kohdalla. Mielestäni Miqun perhot ovat hienoja mutta arvosanat ihan mitä sattuu. esim white marabou muddler verrattuna muihin samanlaisiin.

47 vastausta,   3 sivua:   [ « 1  2  3  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe