Huopana

Lisää kuva
Huopana on varmasti Suomen kuuluisimpia koskikohteita. Monet ovat lukeneet siitä Juhani Ahon kirjoista, joita voi varauksetta suositella kaikille.

Huopanankoskea toukokuussa 2002 (Kuva: Pietari Sipponen)
Huopanankoskea toukokuussa 2002 (Kuva: Pietari Sipponen)

Kalalajeista mieluisin on järvitaimen, mullonen Juhani Ahon mukaan. Koska kalastuspaine koskella on kova, tehdän Huopanalla istutuksia. Alueella on myös luontainen ja lisääntyvä harjuskanta. Taimenten koko voi nousta 5 kiloon ja harjuksien kohdalla kilon raja menee aina silloin tällöin rikki.

Huopanan mullonen (Kuva: Pietari Sipponen)
Huopanan mullonen (Kuva: Pietari Sipponen)

Huopanaa on kunnostettu ja nykyään se alkaa olla jo osittain erittäin hyvässä kunnossa. Kunnostuksessa paikalliset toimijat ovat tehneet loistavaa työtä, siitä heille suuri kiitos. Kunnostuksella on pyritty luomaan Huopanalle oma, lisääntyvä taimenkanta. Kunnostus on tehty taitaen ja vanha tunnelma on säilynyt koskella.

Torikosken niskaa (Kuva: Pietari Sipponen)
Torikosken niskaa (Kuva: Pietari Sipponen)

Tällä hetkellä (6.1.2002) Huopanankosken kalastussäännöt ovat seuraavat.

Alueella tulee käyttää yksihaaraista koukkua ja väkäsettömien koukkujen käyttöä suositellaan.

Kaikki rasvaevälliset, eli luonnonkudusta syntyneet tai pienpoikasistutuksesta peräisin oleva, taimenet on vapautettava.

Merkittyjen istutustaimenten alamitta on 40 cm. Istutettut kalat merkitään poistamalla siltä rasvaevä. Harjuksen alamitta on 40 cm. Alamitan täyttävät taimenet suoritellaan otettaviksi ylös saaliskiintiön puitteissa.

Kahlaaminen on kielletty 16.11.-31.5 välisenä aikana.

Catch and Release säännöt:

Alueelle myydään C&R lupia ja tälläisen lunastaneen kalastajan tulee pitää selvästi esillä luvan oston yhteydessä saamaansa merkkinauhaa.

Väkäsellisen koukun käyttö on kielletty. Koukun tulee olla kokoa 4 tai sitä pienempi.

Kaikki pyydetyt kalat tulee vapauttaa mahdollisimman nopeasti. Kala, joka ei enää elvy, tulee lopettaa ja vietävä lupamyyntipisteeseen.

Päiväkirja

Tiedot & Sijainti

Lähistöllä

Keskustelut