Huopana (Viitasaari) | 31.7.2006 21:00

Kommenttihc_flyfisher - 01.08.2006

Lähdettiin yhden tutun kanssa Viitasaaren Huopanankoskelle hetken mielijohteesta.(Lupia saa siis välillä hyvin Huopanallekin parin tunnin varoitusajalla). Jyväskylästä auton keula kohti pohjoista ja sitten mentiin. Tarkoituksena kalastaa koko yö pilkkopimeää hetkeä lukuunottamatta.

Noh... sitten pääsimme ostamaan luvat! ei muuta kuin joelle ja pelivermeet kyytiin. :D

Hieman alamittaisia kaloja tuli tasaiseen tahtiin mutta ei sitä vauraampaa yksilöä larvan päässä käynyt... Noh sitten tietenkin hämärällä kävi, mutta nekin olivat pintapupissa.

Ehkä elämän vaikeimpia kaloja: Pieniä harmaan sävyisiä vesiperhosia kuoriutui aivan vaivaksi asti, koska niitä steppaili kauluksesta semmoisella tahdilla ja muuallakin, jopa ilmassa lenteli niitä miljoonittain. En ole koskaan KeskiSuomessa törmännyt moiseen massakuoriutumiseen.

Kaloja tuikki ja hyppi joka puolella! :D joukossa oli hienoja taimenia ja komeita purje-eviä.
Kalojen raivokkaista pintakäynneistä ja upeista hypyistä päätellen tulin siihen tulokseen, että hieman pintakalvon alla on jotain hyvin merkillistä elämää. Aloitin hieman isommista pupista ja siirryin aina koukkokoon 18# pupiin. Vaihdoin ohuempaa peruketta ohuemman eteen ja vaikka mitä, mutta ei niin EI! Toki sain alamittaisia kaloja ja vauraampikin kala siinä taisi vapaa taivuella, mutta vain hetken. Koska sen koon koukku on "hieman" pieni. Kuoriutuminen vain jatkui ja jatkui ja minä hermoilin. Heitin Huopanalla hyväksi toteamaani cdc pinturia eri väreissä ja muutkin pienet vesiperhosjäljitelmät siiman päässä kävi, mutta minä jäin tällä kertaa kakkoseksi.

Nukuimme autossa klo: 01.30-03.30 ja taas yrittämään... Yhdestä kiven takusesta sain larvastamalla sentin alamittaisen harjuksen, jonka tietenkin päästin takaisin kuvauksen jälkeen. Muutama hieman alle 40 senttinen täpläsaunatakki kävi minua vielä tervehtimässä, mutta sitten
noin kello 08.00 täytyi kyllä lähteä...

Nimittäin työt alkavat TASAN KELLO 9.

Kommentit

Kommenttitamu^ - 02.08.2006

Onnea kalasta mutta kovin hiljasita näytti olevan..!


KommenttiTinke - 02.08.2006

Tuo vesiperhosten määrä ja kalojen loiske ilman tärppiäkään oli kyllä ihan älytöntä:) Luulisi, että jostain pitäis se ottiperho noihinkin tilanteisiin löytyä, mutta kun ei niin ei:)


Kommenttihc_flyfisher - 02.08.2006

TINKE: Siis tärppejä tuli harvakseltaan, mutta kun oikean kokoista perhoa tai kalastustyyliä en löytänyt! Niin se jokin jäi kokematta!


KommenttiAnttiLehto - 03.08.2006

ALAMITTAINEN lurjus kuvassa! Perskeles.


KommenttiTheBlackMetalTartzan - 04.08.2006

HC_Oton maha on kyltymätön, "mies" on todellinen kalaimuri.


Kommenttisummer fly - 06.08.2006

vaikka ne pintookin heitä silti tinseliä kehiin.. xD

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti