Herraskoskea kunnostetaan

MNi, lisätty 18.09.2003 16.07 #
Pirkanmaalla sijaitsevaa Herraskoskea kunnostetaan parhaillaan. Herraskoski on aikoinaan perattu kovalla kädellä ja nyt siitä tehdään luonnonmukaisempi ja parempi paikka kaloille. Koskella jo on nykyään hyviä kaloja ajoittain ja toivottavasti kunnostuksen jälkeen niiden lisääntyminen onnistuu paremmin.

Kosken kiviä tipautellaan takaisin paikoilleen uittovalleista ja niskalle levitetään soraa kutualueeksi. Tarkempaa tietoa löytyy Hämeen TE-keskuksen sivuilta.


Kommentit

KommenttiTero - 18.09.2003

Hyvältä tosiaan näytttää kun vähän joka puolella on erilaisia kunnostuksia menossa. Pitää toivoa että niistä tulee tulosta ja se rohkaisee uusiin hankkeisiin


Kommenttitaavine - 05.10.2003

Kävin katselemassa kunnostuksen tuloksia ja täytyy sanoa, että hyvältä näytti!!!

Kosken niskalle oli levitetty kutusoraa todella laajalle alueelle, sekä riutan kivet oli kammettu tasaisesti koskeen, antaen suojapaikkoja kaloille.

Kalastuksen kannalta koski oli muuttunut todella paljon mielenkiintoisemmaksi, koska ongittavia kiven takusia ja peilejä on nyt aiempaa enemmän.

Keskelle koskea oli jätetty selkeä päävirta, jossa taitamattomatkin voivat vieheitään uitella.

Tutustumiskäynnin kruunasi puolenkymmentä taimenta ja pari harjusta jotka bongasin sillalta. Taimenet olivat jo selvästi tutustumassa uusiin kutupaikkoihin ja pienemmät lajitoverit saivat kyytiä...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?