Järkevä kalastus on kalavesien toivo

admin, lisätty 30.10.2003 19.36 #
Kalakantojen kestävään kehittämiseen ei riitä pelkkä kalojen istuttaminen vesistöihin. Tärkeää on myös kalastaa kaloja järkevästi, siten että kalakannat kestävät sen. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) on julkaissut Kalavesien hoito-oppaan, josta löytyy ohjeita kalavesien kokonaisvaltaiseen hoitamiseen.

Esimerkiksi on saatu Pohjanlahdella hyviä tuloksia yhdistämällä kalastuksen sääntely ja istutukset. Myöskin merkittävää on milloin poikaset istutetaan, jotta niistä saadaan suurin mahdollinen tuotto. Ja samalla kalastus pitää keskittää vain riittävän kookkaisiin yksilöihin, jotta luontainen lisääntyminen on mahdollista. Tämä koskee sekä virkistys- että ammattikalastajia. Luontainen lisääntyminen on pitkällä tähtäimellä ainoa järkevä tapa säilyttää kalakannat.

RKTL järjesti 13. kalantutkimuspäivät 28.-29. lokakuuta Joensuussa. Päivien yleisteemana on kalavesien ja kalakantojen hoito ja päivillä pidettyjen esitelmien lyhennelmät löytyvät RKTL:n verkkopalvelusta Kalavesien hoidon uudet tuulet -raporttina.


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?