Ounasjoki vuoden 2003 kalastusalue

admin, lisätty 11.03.2004 15.05 #
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on valinnut vuoden 2003 kalastusalueeksi Ounasjoen kalastusalueen. Kahdeksatta kertaa tehty valtakunnallinen toiminta-arviointi toteutettiin SVK:n jäsenliittojen sekä vapaa-ajankalastusseurojen toimesta.

Ounasjoella kestävää kehitystä

Perusteena Ounasjoen valinnalle oli muun muassa kalastusalueen vesien kunnostaminen luonnonmukaiseen kalatalouteen. Kalavesien kunnostusten ja istutushoidon tavoitteena on siirtyä käyttämään jokialueen istutuksiin vain Ounasjoen kantaa olevia taimenia ja harjuksia sekä hyödyntää koskialueilla kalojen luontaista kasvumahdollisuutta.

Kalastusalue on yhteistoimintaa varten

Ounasjoen valinnassa SVK arvosti myös kalastusalueen yhteistoiminnan merkitystä vapaa-ajankalastukselle, matkailulle ja maaseudun yritystoiminnalle. Vapaa-ajankalastajat haluavat kehittää kalastusalueita vesialueiden omistajien, ammattikalastajien ja vapaa-ajankalastajien yhteistoimintaeliminä. Yhteistyön kehittäminen on yksi kalastusaluetoiminnan perusajatuksia ja se tuottaa hyviä tuloksia, kuten Ounasjoen esimerkki osoittaa.

Lisää aiheesta SVK:n sivuilta.


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?