Verkkojen silmäkoon vaikutusta tutkittu

admin, lisätty 28.01.2004 15.02 #
Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos selvitti, miten verkkojen solmuvälin alarajan nosto nykyisestä 43–45 millimetristä 47 tai 50 milliin vaikuttaisi kuhan ja ahvenen ammattikalastukseen Saaristomerellä. Tutkimus tehtiin Saaristomeren Ammattikalastajien SAMPI-projektin tilauksesta.

Tutkimuksen mukaan solmuvälin suurentaminen 50 milliin ja kuhan alamitan nostaminen 40 senttimetriin lisäisi todennäköisesti muutamien vuosien kuluttua kuhasaaliita viidenneksellä. Ensimmäisinä vuosina saalis putoaisi luonnollisesti.

Lisäksi solmukoon nosto lisäisi vapakalastajien saaliita, verkkokalastajien kustannuksella. Tutkimuksen mukaan ammattikalastajien toimeentulon kannalta solmuvälin kasvattaminen on vaikeaa, koska saaliin kasvusta aiheutuva arvon lisäys riittäisi peittämään alkuvuosien saalismenetyksen vasta kahdeksan vuoden kuluttua. Mutta jokainen voi miettiä onko kahdeksan vuotta oikeasti pitkä aika ja voisiko siirtymäajalle keksiä joitakin tukitoimenpiteitä valtion taholta. Huonompaankin on rahoja laitettu.

Tarkempaa tietoa löytyy RKTL:n sivuilta.


Kommentit

KommenttiJere - 28.01.2004

Saa nähdä muutetaanko noita mittoja sitten mihinkään. Ainakin alamittoja voisi muuttaa niin ammatti kuin vapakalastajilta. Taimenelle ja kuhalle vähintään 45 senttiä, harrille 40.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?