Kalapäiväkirja käytössä

MNi, lisätty 06.01.2002 12.23 #
Perhorasiaan on lisätty kaikkien käyttöön kalapäiväkirjat. Voit merkitä sinne muistiin saamasi kalat. Samassa yhteydessä kerätään tietoa lämpötilasta, perhosta, paikasta ja säästä. Merkinnän voi lisätä myös vaikka et olisikaan saanut saalista, jolloin voit kertoa lämpötilasta, säästä ja vedenkorkeudesta. Arvokasta tietoa nekin.

Näiden tietojen perusteella voidaan päiväkirjan merkinnät linkittää tiettyihin kalapaikkoihin. Myöhemmin, kun merkintöjä on enemmän, tietojen perusteella voidaan laskea erilaisia tilastoja ja saadaan selville ottiperhot.

Päiväkirja löytyy ylhäällä olevasta valikkopalkista ja lisäksi tietyn paikan merkinnät löytyvät myös kyseisen paikan sivulta.

Merkintöjä lisätessä voit valita perhon ja paikan Perhorasiassa olevista paikoista tai kirjoittaa ne vapaasti, jos niitä ei Perhorasiasta löydy. Suosittelemme kuitenkin lisäämään paikat ja perhot tietokantaan, koska näin voimme linkittää raportit tiettyyn paikkaan.

Paikan lisääminen ei ole vaikeaa ja jo pelkkä paikan sijainnin ja perustietojen antaminen riittää. Jos intoa on, niin paikasta voi lisätä halutessaan kuvauksen, mutta se ei ole pakollinen. Kun paikka on lisätty tietokantaan, voivat muutkin lisätä siihen merkintöjä, joten saat tietoosi myös muiden kokemuksia kyseisestä paikasta.

Päiväkirjaosio toimii, mutta sen ulkoasua ja toimintaa viimeistellään vielä. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja palautetta myös tästä osiosta. Palautteen voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen webmaster@perhorasia.com tai "Risut ja Ruusut" -ryhmään Keskusteluissa.


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?