Kalastus sattuu

admin, lisätty 28.05.2004 19.36 #
Vaihteluksi vähän erilaista juttua kalastuksesta löytyy sivulta http://www.nofishing.net/

Sieltä selviää mm. miksi C&R on paha ja söikö Jeesus oikeasti kalaa.

Vaikka asia tuolla sivulla menee vähän ylitse, niin kuitenkin saitilla on ihan validikin pointti jutuissaan. Aina kalastaessaan kannattaa miettiä miten mahdollisimman vähän tuottaa kaloille vahinkoa ja kestääkö kalakanta kalastuksen. Joskus kalastamisen väliin jättäminen on oikea päätös.


Kommentit

KommenttiAki - 29.05.2004

Nyt omatuntoa kolkuttaa...:(


Kommenttiepa - 01.06.2004

tuo meni kyllä jo vähän yli..


Kommenttikartsa - 07.06.2004

Niinpä, Kristillisesti nähtynä ihminen on luotu hallitsemaan luontoa, siis luonto ihmisen hyödynnettäväksi.Toki siitä seuraa myös automaattisesti vastuu luonnon kunnioittamisesta ja huolenpidosta.


KommenttiAnaKonna - 10.06.2004

"Kala ei ihmisen tavoin tiedosta kipua, koska sillä ei ole aivokuorta. Jos kala tuntisi voimakkaasti kipua, se lamaantuisi täysin joutuessaan koukkuun. kipuun reagoiminen on kaloille refleksi.
Kivun vähäisestä merkityksestä viestii se, että uistimeen tarttunut hauki iskee usein uudestaan. Enemmän kuin kärsimyksestä, kysymys onkin siitä säilyykö pyydettu kala elinkelpoisena...
... Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tekemissä kokeissa on havaittu, että vapautetut taimenet ja harjukset selviävät hyvin kalastuksen aiheittamasta rasituksesta ja pystyvät lisääntymään normaalisti. Irti päästettyjen kuolleisuus on alle 1 prosentti.
Kalaa ei pidä vapauttaessa vahingoittaa roikottamalla sitä siimasta tai puristelemalla. Koukku kannattaa iroittaa pihdeillä tai tarkoitusta varten tehdyllä koukun irroittimella. Koukun syvälle vatsaansa niellyt tai kiduksistaan repeytynyt kala on syytä lopettaa. Perhokalastajien käyttämät pienet, väkäsettömät koukut jäävät yleensä suupieleen eivätkä vahingoita kalaa..."

ARI SAURA
tutkija.
Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos.
Tiede- Lehdessä 4/98

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?