Vain kaloja kunnioittavia kuvia

admin, lisätty 29.05.2004 12.18 #
Perhorasian linja tästä eteenpäin on, että kalojen epäedullisesti esittäviä roikotuskuvia tms. ei enää laiteta esille. Perusteina mm. se että kyseiset kuvat eivät ole kauniita, niistä tulee paha mieli ja haluamme edistää kestävää kalastusta.

Päälinjana on että kuolleiden, silputtujen kalojen kuvia ei suosita; tärkeintä on että kalaan on suhtauduttu kunnioittavasti ja se on kuvattu jossain muualla kuin fileerausalustalla :). Poseerauskuvat ovat ok, kunhan ne ovat mielellään kuvattu pyyntiympäristössä, eikä esimerkiksi keittiössä.


Kommentit

Kommenttimummo - 29.05.2004

No itsellä tulee harvoin otettua elävästä kalasta kuvia... Tuo on kyllä silti ihan hyvä juttu! ;)


KommenttiKarhu - 29.05.2004

Ei varmaankaan tarkota että kalojen tulis olla eläviä.


KommenttiKalamies - 30.05.2004

Kyllähän tuo kuvien sensurointi laskee kalastuspäiväkirjan ja artikkelien tasoa, mutta tällainen linjan veto on ilmeisesti tarkkaan harkittu juttu.

Tuolla on pari hauen roikotuskuvaa sensuroitavaksi. Ei kai elävien kalojen roikotus ole sen sallitumpaa.

http://perhorasia.fi/Article/ViewArticle.thtml?articleID=1951
http://perhorasia.fi/Article/ViewArticle.thtml?articleID=1681


KommenttiAtzU - 30.05.2004

No tuossa ensimmäisessä linkissä se aksun kala kyllä roikkui, mutta tuossa muissa kuvissa ei ole MITÄÄN valittamista.


KommenttiAtzU - 30.05.2004


KommenttiEki - 30.05.2004

KALAMIES:
Itse olen vannoutunut C&R perhostelija.
Itselleni ainakin tuollaiset kurkkuauki, kuvat ovat kuin punainen vaate. En kuitenkaan mikään kettutyttö ole, vaan en omalla harrastuksellani halua tuhota luonnon omaa kalakantaa.
Ehkäpä tässä on yksi syy kuvien rajaamiseen, jokaiselle jotakin periaatteella.
Käyttäjinä on myös nuoria, vanhempiensa seurassa jopa alle kouluikäisiäkin (miksei yksinäänkin), ehkäpä heille tuollainen kalan suolestuskuva ei ole ehkä ihan kaunein tapa tutustua perhokalastuksen saloihin.

Ettäpä tällaista...


KommenttiKalamies - 30.05.2004

Eki: Mitenköhän kummassa olet sinäkin ensimmäisen kerran kalastuksen pariin joutunut. Harvempi sitä ensi töikseen perhorasia.fi eksyy. Itse ainakin olen jo 5v asti onkiahvenia perannut, eipä silloin olisi vielä onnistunut netin käyttö. Minusta kurkkuaukikuvat ovat lähinnä vain luonnollisia, koska mielestäni saaliin hyötykäyttö järkevissä mittasuhteissa kuuluu tähän lajiin olennaisesti. Mahtaa ne pikkulapset ihmetellä, kun kaupan kalatiskillä on niitä perattuja kaloja.

Pointtini koko aikaisemmassa jutussa oli se, että jos linjanvetoja tehdään tulee niiden olla yhtenäisiä. Mieluummin kyllä itsekin lukisin ko. artikkelit nykyisten kalakuvien kanssa. Kuvat tuovat tekstiin oman lisämausteensa.

Ps. Ei sitten mitään C&R juupajaapa vääntöä kiitos....


Kommenttijani88 - 30.05.2004

Kyllä kuvat sais olla kaloja(kin) kunnioittavia, kyllä kai jokainen kalastaja sen verran kunnioittaa saalistaan, että se voi kuvassa (mikäli sellainen otetaan) näyttää siistiltä. Ei ole kovin imarteleva sellainen kuva jossa on maha avonaisena oleva, haalistunut ja verinen kala.


KommenttiMNi - 30.05.2004

Joo, vanhoihin kuviin ei lienee kannata pahemmin puuttua enää, mutta otetaan tuolta yksi sitten pois. Kuvien ottajienkin asenteet ovat saattaneet muuttua vuosien saatossa. Ehkä sitä sanotaan kehitykseksi?

Noita haukikuvia en poista, koska ei syytä ole mielestäni. Aksu ei saanut uistinta kyseisen kalan kanssa pois vedessä, joten se piti nostaa ylös ja samalla otin kuvan ennen kuin kala laitettiin takaisin.

Anssilla sama asia ison kalan kanssa. Ei ne kalat kuvien takia sen enempää kärsineet, vaikka vähemmän olisivat tietenkin kärsineet, jos ei ollenkaan oltaisi kalastettu. Valintoja pitää vain tehdä. Aina kalastus kaloja haittaa.

Mutta siinä olette oikeassa, että jossain tuossa se raja menee. Ei sitä ole helppo vetää, mutta pitää yrittää luovia.

Ja kuten Ekikin tuossa mainitsee, niin joku vastuu pitää olla, jos kuvia esille laitetaan. Vaikka en uskokaan, että tälläkään saitilla suurta vaikutusta mihinkään on, mutta jos edes jollainen vaikutus on, niin pitää koettaa pitää se positiivisena.

Enkä väitä että meidän linjamme olisi yhtään parempi kuin jokin muu ja linja voi jatkossa muuttua, jos siltä meistä ja käyttäjistä tuntuu. Kommenttien avulla hyviä ajatuksia meillekin tulee.


Kommentti-joona- - 31.05.2004

Olen siinä suhteessa samaa mieltä kalamiehen kanssa toisessa kommentissaan, että jos kalat kuitenkin syödään niin kai kuva on mahdollista ottaa sitten kuolleestakin kalasta? Se on totta, kuten jani88 sanoi, että jos kuvan kalalla on maha auki ja se on verinen yms. niin ensinnäkin niitä ei kuvassa pitäisi tuoda esille ja veren voi pyyhkiä ja kuvan ottaa siten ettei sen maha näy jne. jos kala on ruoaksi jo otettu...


Kommenttikaaleppi83 - 01.06.2004 (Muokattu 1.6, 18:12)

!Joo kyllähän se niin tietenkin on jotta ei niitä ole kovin kiva sellaisia kuvia katsella joissa kala on laitettu kokonaan fileiksi tai jos se on kuvattu kaupan tiskiltä!


Kommenttilarssi - 06.06.2004 (Muokattu 6.6, 17:50)

entä jos ottaa selläisesta kalasta kuvan jossa on jotain normaalista poikkeavaa, jotain sellaista jonka kaikkien täytyy nähdä?mutta kuiteskin elävänä.........


KommenttiMNi - 06.06.2004

Tottakai sääntöihin on poikkeuksia ja varmasti tuollainen erikoinen kala kelpaa poikkeukseksi.

Tarkoitus on vain poistaa erilaiset veriset, kaloja epäedullisesti esittävät kuvat, joista ainakin minulle tulee vain paha olo. Siistit kuvat luultavasti ovat lähes poikkeuksetta ok.


Kommentti-jm- - 12.06.2009

Minun mielestä kaloista voi ottaa kuolleina kuvia mutta ne eivät saa olla fileeraus pöydälä!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?