Kommentointi vain rekisteröityneille

admin, lisätty 30.05.2004 20.12 #
[Päivitys 6.6.04: lue myös tämä]

Kesän kunniaksi kommenttien antaminen ja keskustelujen kirjoittaminen on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille. Viestejä voi lukea myös ilman kirjautumista. Katsotaan viikon parin ajan toimiiko ja onko asiasta mitään hyötyä.

Tämä mm. sen takia että muut käyttäjät tietävät paremmin kuka kirjoittaja on ja toiveena on myös että tämä myös poistaisi turhaa kohinaa, vaikka ei voikaan sanoa, että rekisteröimättömät käyttäjät olisivat olleet mitenkään rekisteröityneitä huonompia viestien tasoltaan. Viestejä voi rekisteröimättömätkin käyttäjät antaa aiheesta tai muustakin Risut ja ruusut -ryhmässä.

Ja kun niitä viestejä kirjoitetaan, niin kannattaa miettiä viestin sisältöä. Esimerkiksi perhokommenteista tullaan poistamaan viestejä, jotka eivät perho koske tai eivät sisällä mitään järkevää informaatiota. Huono viesti on esimerkiksi tälläinen "Hyvä perho" tai "Aika hyvä kuva".


Kommentit

KommenttiFlySam - 31.05.2004

Voipi tuollainen toimiakkin. Tosin käyttäjä voi aina rekisteröityä nimettömänä, joten nimetön kirjoittaminen on vieläkin mahdollista.
Mielestäni rekisteröimättömät käyttäjät ovat kuitenkin antaneet melkolailla hyvää palautetta, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Eli onko tuo rekisteröinti kuitenkaan välttämättömyys?
Tuo "hyvä 8", "huono 4" kommentointi on pääosin kuitenkin tullut rekisteröidyiltä käyttäjiltä, joten siihen en usko tämän uudistuksen vaikuttavan. Ehkäpä perhon kommentointi on kuitenkin helpompaa nimettömänä. Kukapa nyt uskaltaa Nissisen perhoja nimellisesti haukkua, kun heti saa haukkuvyöryn niskoillensa :), noin niinkuin esimerkkinä.
Kommenttien kriittisyyden ja parannusehdotusten mukaan, oma mielipiteeni on tätä uudistusta vastaan. Mikäli rekisteröitynyt käyttäjä osaa asiansa ja lähtee kritisoimaan vaikkapa nyt täällä olevia lohiperhoja, niin melko varmasti hän tulee saamaan aikalailla vastarintaa ja hyvätkin parannusehdotukset menettävät arvonsa. Ehkäpä kyseisen perhon sitoja osaa eritellä kommentit ja löytää tarvitsemansa neuvot, mutta yleisesti alkutaipaleella olevat sitojat katsovat vain, että tuo kommentti on lytätty senverran julkeasti, ettei siihen varmaankaan kannata kiinnittä huomiota.
Vielä kun laskemme mukaan käyttäjät, jotka eivät jaksa/ehdi rekisteröityä, tai tietävät että turhaan yhden kommentin takia on tehdä moista asiaa, niin suljemme tuollaisella tavalla pois aika monta asijantuntijaa.

Tässä osaltani muutama ajatus tähän uudistukseen...


KommenttiAtzU - 31.05.2004

Samoilla linjoilla FlySamin kanssa. Tästä uudistuksesta en usko hyötyä tulevan, mutta katsotaan nyt se pari viikko jos homma alkaa toimimaan.


Samanlainen homma kuten irc-galleriassa, eli admin voisi lisätä semmoisia käyttäjiä ns. "Mustalle listalle". Mustalla listalla oleva käyttäjä ei voisi kommentoida perhoja. Mustalta listalta pääsisi pois vaikka 3 viikon kuluttua. Tämä järjestely voisi toimia, mutta se teettää adminille lisää hommia. Niin enkä olisi ollenkaan varma, että tämänlainen järjestely olisi edes mahdollista. Ja vielä yksi haittapuoli on se, että ainahan mustalla listalla oleva käyttäjä voi rekisteröityä uudestaan.


Mutta miettikääpä asiaa...


KommenttiPerhoukko - 31.05.2004

minusta on hyvä tähän entiseen tapaan sillä rekisteröitymätön käyttäjä ei voi vaikuttaa perhon arvosanaan.


Kommenttifishushtaja - 01.06.2004

No periaatteessa sillä arvosanalla ei ole mitään väliä, ainakaan minun mielestäni. Mutta se on huono puoli, kun jotkut vieraat(=ei rekisteröityneet) ovat aloittaneet keskusteluja ja nyt he eivät voi jatkaa niitä...


KommenttiVisaK. - 23.11.2004

Taas olisi ko. "tempulle" aihetta, koska sivulla on nähtävästi taas alkanut lappaa enemmän jos jonkin sortin ruikuttajaa, joiden kommenteilla on tuskin kenellekään merkitystä. Ei sillä etteikö joillain rekisteröitymättömillä olisi ihan asiallistakin juttua, mutta mikseipä sitten hekin voisi rekisteröityä.

Ps. Nimimerkin taakse piiloutuminen ja sieltä käsin pommittaminen on aika heikkoa...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?