Meritaimenen alamitta nousee

admin, lisätty 03.07.2004 11.22 #
Elokuun alusta lähtien on Suomenlahden yleisellä vesialueella kalastusvyöhykkeeseen asti meritaimenen kalastuksessa käytettävien pohjaverkkojen pienin sallittu solmuväli 65 millimetriä ja meritaimenen alamitta 50 senttimetriä. Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen TE-keskukset pyrkivät päätöksillään suuntaamaan meritaimenen kalastusta kestävän käytön periaatteen mukaiseksi.

Suomenlahden meritaimenkannoista suurin osa on tuhoutunut tai voimakkaasti heikentynyt vesistörakentamisen, veden laadun huononemisen ja liiallisen kalastuksen takia. Jäljellä olevat luonnonkannat ovat erittäin uhanalaisia ja kantojen elvyttämiseksi tehty hoitotyö on ollut suurelta osin tuloksetonta liian voimakkaan merikalastuksen vuoksi. Istukkaiden kasvukykyä ei hyödynnetä ja suurin osa kaloista pyydetään nykyään ennen ensimmäistä kutua. Luonnonkantojen elvyttäminen on välttämätöntä ja kiireellistä, sillä ilman muutoksia kalastuksessa osa kannoista todennäköisesti häviää.

Lisää voit lukea TE-keskuksen tiedotteesta.


Kommentit

Kommenttipst - 06.07.2004

Hieno ajatus, mutta...

"Päätökset astuvat voimaan 1.8.2004 lähtien ja ne ovat voimassa vuoden 2012 loppuun asti. Ennen päätöksiä hankittuja vähintään 51 millimetrin solmuvälisiä verkkoja voi kuitenkin käyttää meritaimenen pohjaverkkokalastukseen yleisellä vesialueella meressä vuoden 2007 heinäkuun loppuun asti."

Nythän voi sitten 2007 asti sanoa että "vanhoja verkkoja ovat, saa näitä pitää". Loppupeleissä mikään ei taaskaan ole muuttunut.


Kommenttimianka - 25.07.2004

Näin se homma etenee joo. Ojennetaan käsi ja voidaan sanoa olevansa hyvällä asialla jne. Mutta totuus onkin sitten aivan toinen.

Byrokratia on saatanasta.

"Asia on näin...mutta ei se oikeastaan olekaan."

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?