Tietoja vesistöjen korkeuksista

admin, lisätty 04.08.2004 22.04 #
Nyt tulvien ollessa jo laskussa useimmilla tulva-alueilla, kannattaa kalareissuun lähtiessä katsoa vesistöjen korkeustietoja Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.

Mielenkiintoisia piikkejä näkyy kuvaajissa. Esim. Vantaanjoella virtaama viime päivinä on ollut n. 100 kertainen normaaliin verrattuna ja muillakin joilla on ollut huimia lukemia.

Vanhankaupunginkoski (Helsinki)
Vanhankaupunginkoski (Helsinki)

Vaikka moni joki on nyt kalastuskelvoton jo pelkästään tulvien takia, on moni joki myös saastunut vedenpuhdistamoiden riittämättömän kapasiteetin vuoksi. Jätevesiä on laskettu vesistöihin puhdistamattomina tai vain osittain puhdistettuina. Kuitenkin kyseessä on helposti hajoavaa biologista jätettä, joten pitkäaikaista haittaa niistä ei kaloille ole.

Valtaisalla pulssilla voi olla nousukaloille myös positiivisia vaikutuksia. Kalat löytävät jokisuut nyt varmasti hyvin ja syksystä voi tulla monella joella sen takia erittäin hyvä nousukalojen suhteen. Monestihan (istutetut) kalat eivät tahdo löytää "kotijokeaan", vaan saattavat jäädä merenlahdille pyörimään.


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?