Meritaimen katoamassa

admin, lisätty 23.09.2004 16.08 #
Kalatalouden professori Sakari Kuikan mukaan villit meritaimen kannat ovat katoamasta Suomesta kokonaan. Kuikka sanoo tilanteen olevan huono ja RKTL:n mukaan vain radikaalit muutokset voivat pelastaa viimeiset olemassa olevat meritaimenen luonnonkannat. Vaikka verkkojen silmäkokoihin on tullut parannusta, niin silti Kuikan mukaan silmäkoot ovat edelleen aivan liian pieniä.

Suomeen Norjasta tuleva halpa lohi on Kuikan mukaan siunauksellista. Se vähentää paineita kotimaisen kalan suhteen, koska kalastus ei ole taloudellisesti kannattavaa.

Lue koko juttu MTV3:n sivuilta. Erittäin mielenkiintoista, joskin osittain surullista luettavaa.


Kommentit

KommenttiPerhoukko - 23.09.2004

Surullista mutta totta...eikö olisi viisasta kieltää MERITAIMENEN kalastus kokonaan (siis saisi kalsataa mutta ei saisi pitää kalaa). Siis muistakaa Catch & RELEASE!


Kommenttijuuso_h - 23.09.2004 (Muokattu 23.9, 20:19)

Mun mielestä pitäs siirtyy taimenten poikasistutuksiin ja rauhottaa luonnontaimen pariksi vuodeksi ja sen jälkeenkin alamitan nosto 50-60 senttiin.[Vähän tarkkuutta tuohon oikeinkirjoitukseen, kiitos. - admin]

KommenttiFlyman90 - 23.09.2004

Toi on ihan pehmeetä laittaa jotku verkot jokien suihin... Siihen pitäis saada ihan erilainen systeemi..


Kommenttijuuso_h - 23.09.2004

Taimenia kannattaisi suojella ja ottaa niitä kirjolohia ym. ruokakaloiksi. Tällä kalastamisella Suomen joissa ei kohta ui yhtään luonnonkantaista kalaa.


Kommenttihauenkalastaja - 12.10.2004

näin on juu..taimenen kalastukseen käytettävien rantaverkkojen pienin sallittu silmäkoko pitäis olla 60-65mm ja alamitan ainaki 55cm. toi C&R kuulostais hyvältä mutta näinköhän toimis..ei ne kalat sieltä virvelöimällä lopu..ajoverkot yms. on sitte eri asia..


Kommenttispeettes - 14.10.2004

Mielestäni taimenen verkko kalastus pitäisi kieltää kokonaan jokisuissa ja niiden läheisyydessä.Muuten yhdyn täysin hauenkalastajan kommenttiin.


Kommenttiseta - 07.11.2004

En pitäisi mitenkään huonona ajatuksena sulkea muutama jokireitistö pariksi vuodeksi kokonaan rauhoittaaksemme (meri/järvi)taimenen elinympäristön. Samalla jollain säädöksillä tiukat kiintiöt ja rajat kuinka lähelle ja kuinka monta verkkoa jokisuille saa virittää.

Taimenten elinoloja ja etenkin sitä _lisääntymistä_ häiritsee erittäin paljon myös perhokalastajat, jotka kahlaavat kutusoraikoissa ja koukuttavat kaloja massoittain ympäri vuotta. Täytyy muistaa, että perhokalastajissakin näitä C&R "miehiä" on lähinnä tämän uudemman sukupolven parissa. Nämä "vanhatparrat" suolaavat edelleen kaikki mittakalansa jotka vesistä saavat!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?