Virhon hautomolla on syntymässä uusi lohi- ja taimensukupolvi

admin, lisätty 11.04.2005 20.24 #
Keskiviikkona 6.4. pidettiin Virhon hautomolla talkooilta. Kaikki haudonta-altaat pestiin lietteestä ja mäti siirrettiin pienempireikäisille aseteille, joissa poikasten kuoriutumisen seuranta ja hoito sujuu helpommin. Lahjoitusmädistä oli kuoriutunut ensimmäisiä taimenen poikasia. Jokiveden lämmetessä kuoriutuminen käynnistyy toden teolla, ehkä jo tällä viikolla. Poikaset istutetaan toukokuun puolella, kun ne ovat käyttäneet vatsan alla näkyvän ruskuaispussin sisällön ravinnokseen.

Lähde: Virho


Kommentit

Kommenttikalamiäs - 11.04.2005

Tosi hyvä että joku viittii parantaa suomen kala kantoja istutamalla niitä jo noin pieninä niin ne on jo hetken kuluttua niin ku luonnon kalat ja toivotta vasti tulis lämmin kesä niin ainakin osa pysyis hengis.


Kommenttiblaah... - 13.04.2005

kuin luonnon kalat? Mitkä lasketaan luonnon kaloiksi jos villin taimenen/lohen mädistä tulleet poikaset eivät ole luonnonkaloja... Ymmärrän että ne ovat syntyneet hautomo tilassa, mutta niiden ns.vanhemmat ja isovanhemmat... ovat syntyneet luonnonkudusta ja mielestäni juuri tällä on suurin vaikutus niiden käyttäytymiseen tulevaisuudessa kuin, että "sukukalenteriin" kuuluisi jotain istarilötköjä.


KommenttiSuenkorento - 04.05.2005

Mihinköhä ne laskee ne poikaset? Tietääks joku kertoo minne, et mä pääsisin sinne parinvuoden päästä perhostelee? :(

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?