Kuusingin KuningasTaimen kisa

admin, lisätty 02.08.2005 22.49 #
Tulevana perjantaina 5.8 Kuusingin maankuullulle taimenvirralle kokoontuu taas joukko niin uistin- ja perhokalastajia etsimään joen KuningasTaimenen lymypaikkaa. Kymmenvuotisjuhlakisa järjestetään kalastusolosuhteiden puolesta erittäin hyvissä olosuhteissa - kisakihelmöintiä lisännee kalamiesten viidakkorumpujen välittämät tiedot viime viikonlopun nousutaimenista, joita oli saatu muun muassa Takkusuvannosta ja Kiviojansuusta. Tämän kesän Kuusingin suurin taimen on ollut 7,2kg uistimella ja perholla 6 kilon kala kanavan niskalta.

Kymmenvuotisen kisahistorian aikana on koettu monenlaisia kisaolosuhteita aina kesäkuun yöttömästä yöstä heinäkuun helteisiin. Nyt kisaviikonloppu on ollut parina vuotena elokuun ensimmäisten pimeiden öiden aikaan ja nousutaimenia on tullut. Viime vuonna samaan aikaan järjestetyssä kisassa saatiin seitsemän taimenta. Kisan kiertopalkinto, Taimenpatsas, ei ole vielä lähtenyt yli viiden kilon taimenella. Aina on itse joen kuningas koukkuleuka tähän saakka osannut välttää kisaan osallistujien vieheet, ehkäpä odottaen kisan juhlavuotta..

Tämän vuoden kisaan on sen verran tullut muutoksia, että harjus- ja taimenkisojen ajat on yhdistetty ja kisa alkaa perjantai-iltana kello 19.00. Kilpailuun voi kyllä ilmoittautua myöhemminkin, jos ei halua kalastella koko kilpailuaikaa. Kymmenvuotiskisojen kunniaksi on lauantai-iltana kisakeskuksessa Kuusingin leirintäalueella TaimenTanssit. Taimen ja Harjuskilpailun punnitus on lauantai-iltapäivänä kello noin 16.00. Kilpailujen seuranta ja punnitukset sekä TaimenTanssit ovat ilmaisia ja toivottavasti alueen kyläläiset ja mökkiläiset pääsevät paikalle juhlistamaan Kuusingin KuningasTaimen kisan juhlavuotta.

Kisajärjestäjien toiveissa on, että juhlakisan kunniaksi myös Paanajärven "Ahti" soisi nousutaimenten nousta sankoin joukoin Kuusinkijokeen kalastajien riemuksi.

Katso myös aikaisempi uutinen.

Lisätietoja:

Mika Flöjt
puheenjohtaja
Siilasmajan kilta ry
040 578 8784
siilasmajankilta@koillismaa.fi
http://www.koillismaa.fi/siilasmajankilta


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?