Vihavuosi 2006 luvan myynti ja sääntömuutokset

admin, lisätty 15.03.2006 09.05 #
Vihavuoden kalastusluvat tulevat myyntiin maanantaina 10.4 2006 klo 06 numerosta 0400 880478. Lupien myyntisysteemi on sama kuin viime vuonna. Ennakkoon myydään vain koko kosken lupia ja yksi soittaja voi varata kerrallaan kaksi lupaa. Kalastuskauden alkaessa 1.5 lupien myynti siirtyy jälleen koskikahvilaan p.03 6547334.

Ennakkoon varatut luvat on maksettava kalastusvuorokautta edeltävän kuukauden 15. päivään mennessä Vihavuosi-yhdistyksen tilille. Koskikahvilassa pidetään jälleen yllä peruutuspaikkojen jonotuslistaa. Mikäli eteen tulee tilanne, että ei pääsekään maksamallaan luvalla kalaan, voi ottaa kahvilan kautta yhteyttä jonossa oleviin kalastajiin.

Kalastuslupien hinnat pysyvät ennallaan, mutta sääntöihin tulee kolme muutosta:

 1. Kalastaja kiintiötä pienennetään kolmeen kalastajaan / vrk.
 2. Vapautettavan kalan nostaminen vedestä kielletään, eli kalaa on käsiteltävä koko ajan vedessä. Tämä siitä syystä, että osa kalastajista nostaa kalan kiven päälle tai jopa kuivalle maalle irrottaakseen koukun kalasta. Myös kalojen kuvaaminen aiheuttaa vastaavia toimia. Nämä toimenpiteet voivat aiheuttaa kalalle kohtalokkaita vaurioita. Suosittelemme kalojen kuvaamista niin, että vain kalan kylki nostetaan pinnan yläpuolelle. Ei koko kalaa.
 3. Sillasta alavirtaan katsottuna oikealle haarautuva virran osa rauhoitetaan kokonaan kalastukselta ja kahlaamiselta, katso alla oleva kuva. Kesäkuusta alkaen kun kahluukielto koko koskesta loppuu, saa sillan alaosasta kahlata suoraan alaspäin kohti pikkusaarta, jolloin päävirran kalastus on mahdollista. Tässä kohtaa poiketaan muualla voimassa olevasta kolmen metrin kahlaussäännöstä.


Haluamme korostaa, että kaikilla näillä sääntömuutoksilla on tarkoitus parantaa kalojen elinmahdollisuuksia ja viihtyvyyttä koskessa. Tätä kautta myös kalastuksen laatu paranee ennestään Vihavuoden koskessa.

Viime kaudesta lyhyesti

Kausi 2005 sai hieman miinusmerkkisen alun kun koskeen istutettiin eväleikattuja poikasia keväällä ennen kalastuskauden alkua. Poikasten piti olla alle 2-vuotiaita vaellusikäisiä, mutta istutuserä sisälsi jostain syystä n.200-300kpl 35-40cm:n pituisia istukkaita.

Nämä erittäin huonokuntoiset kalat eivät oikein istuneet Vihavuodenkosken imagoon ja niistä tulikin paljon negatiivista palautetta kalastajilta. Vihavuosi -yhdistys pahoittelee tapahtunutta ja otamme opiksi tästä, tarkastamalla tulevaisuudessa jokaisen koskeen istutettavan kalan.

Muuten mennyt kausi oli jälleen saatujen kalojen määrässä hurja. Yli 60cm taimenten määrä kaksinkertaistui edellisvuoteen nähden, yhteensä niitä saatiin 25kpl. Valokuvien perusteella tuli todettua että koskessa asusti ainakin kolme eri kalaa jotka hätyyttelivät maagista 70cm mittaa.

Toukokuun puolenvälin jälkeen koskeen nousi lukuisia suuria kaloja ruokailemaan salakoilla. Saalispalautteiden kommenttien perusteella on moni kalastaja kokenut sykähdyttäviä hetkiä koskella, kun nämä isomukset ovat alkaneet mässäilyn salakoilla. Koskessa asusti hieman vähemmän 50cm taimenia kuin parina edellisenä vuonna, mutta taas kokoluokkaa 20-35cm oli ihan mukavasti.

Poikasena istutettuja eväleikattuja kaloja saatiin hyvin koko kauden. Suurimmat yksilöt olivat 57cm. Nämä järvessä itsensä kasvattaneet kalat olivat huippukuntoisia. Suurin osa näistäkin kaloista laskettiin takaisin koskeen.

Positiivinen oli myös sähkökalastuksen tulos loppukesästä. Poikasia saatiin enemmän kuin muutamana aikaisempana vuonna. Koskeen tehtiin pienimuotoinen reuna-alue kunnostus loppukesästä. Tarkoituksena oli tehdä pienpoikasille lisää suojaisampia elinalueita. Lisäksi sorastettiin muutamia kutualueita.

Pasi Visakivi

Kalastussäännöt 2006

 • Jokaisen luvan lunastaneen on jätettävä saalisilmoitus
 • Vapautettavan kalan nostaminen pois vedestä on kielletty
 • Koski on rauhoitettu 10.9-30.4
 • Vain perhokalastus sallittu
 • Vain väkäsettömän yksihaaraisenkoukun käyttö sallittu
 • Kahlaaminen on kielletty 1.5-31.5 välisenä aikana. Muulloin kahlaaminen on sallittua kolme metriä (3m) rantaviivasta.
 • Luonnontilainen taimen ( Rasvaevällinen ) on kokonaan rauhoitettu
 • Istutettujen taimenten, joilta on rasvaevä leikattu pois, alamitta on 40cm
 • Harjuksen alamitta on 35cm
 • Yhdellä luvalla saa ottaa 1 lohikalan
 • Kalastajakiintiö 3 kalastajaa/vrk
 • Kalastus vuorokausi alkaa klo 15 ja päättyy klo 12
 • Luvan hinta 30 /hlö/vrk, alle 18-v 20 /hlö/vrk tai koko koski 90 . Luvan hinta sisältää majoituksen.
 • Kaikki luvat on maksettava etukäteen


Kommentit

Kommenttienskerrallanappaa - 15.03.2006

"Ennakkoon myydään vain koko kosken lupia" Tarkoittaako tuo ennakkoon ennen 10.4 vai että muita kuin koko kosken lupia ei voi varata?


Kommenttimauri - 15.03.2006

Muutuu ja muutuu vuosi vuodelta.Laitakaa nyt edes yksi semmoinen sääntö, että saa otaa yhden ruoka kalan.Kohtahan suomen kalastajat,joutuvat hakea ruokakalansa kaupasta.Dynämiitiä koko koskeen.VIT............


Kommenttiredtag - 15.03.2006 (Muokattu 15.3, 11:55)

Tere!
Tuonne "toiselle puolelle" (perhokalastajat.net) tuli myös 2006 säännöt jotka siirrän tähän kaikkien luettavaksi, siellä "mauri" lukee, että yhden kalan saa ottaa mukaan "ruokakalaksi" tietysti mitantäyttävän ja ilman rasvaevää.

KALASTUSSÄÄNNÖT 2006

...[ Säännöt lisätty ylle, poistettu tästä - admin ]

KommenttiPasi Visakivi - 15.03.2006

Eli tarkennus luvan myyntiin:
10.4 alkaa ennakkomyynti, jolloin myydään vain kokokosken lupia. Vuorokausi lupia myydään 1.5 alkaen koskikahvilasta mikäli jäljellä on vapaita vuorokausia


Kommenttiadmin - 15.03.2006

Säännöt lisätty tähänkin, oli näköjään jäänyt minulta huomaamatta että nekin oli Visa laittanut meille.

Poistin nuo säännöt redtagin viestistä turhana.


KommenttiHuH HuH - 15.03.2006

Mauri puhuu täyttä asiaa, huh huh sanon minä :(


Kommentticoxu - 15.03.2006

onko yritysmyynti koko kosken osalta alkanut?


KommenttiPasi Visakivi - 15.03.2006

Kyllä on alkanut, ja jonkun verran varauksia on tullut. Asiaa voi kysellä tiedottesta näkyvästä numerosta. Ja sitten tiedoksi kaikille ennekuin alkaa järjetön kiroilu: Kalastusalalla toimivat yritykset tai yhdistykset saavat varata ennen varsinaista ennakkomyyntiä lupia kurssien tai opastusten järjestämiseen. Näitä lupia myydään 2kpl/kuukausi ja vain ma-to. Lupa maksaa 200€. Eli maksimissaan näihin lupiin menee 10 kalastusvuorokautta koko kalastuskaudesta. Esimerkiksi viime vuonna näitä lupia varattiin 4kpl.

Maurille: Niikuin Redtag jo totesi, niin Vihavuodesta saa ottaa eväleikatun yli 40cm taimenen saaliiksi (1 kala/vrk). Ja niitä myös löytyy koskesta hyvin. Kyseiset kalat on istutettu poikasina ja ovat erittäin hyväkuntoisia


Kommenttitinselipoika - 19.03.2006

eikös se olisikin hyvä, jos kaikki kalastajat ostaisivat ne taimenensa kaupan kalatiskiltä, sinnehän niitä kasvatetaan ihmisille ostettavaksi. ihan perkeleen typerää kasvattaa niitä ensin kalanviljeylaitoksella onkikokoiseksi ja sitten istuttaa ne koskeen laihtumaan kun ne talipäät eivät osaa hetkeen välttämättä etsiä ravintoa. Siellä ne sitten vievät piilopaikkoja mahdollisilta "luonnonkaloilta"..Lisäksi nämä säännöt että rasvaeväleikattuja taimenia saa tappaa, on johtanut siihen, että jengi leikkelee itse niitä eviä että saavat "perheelle ruokaa"..

oiskohan tämä pieni provo...


KommenttiValittaja - 19.03.2006

Jo on luvilla hintaa huh huh.. on varmasti kohta mielenkiintoista kalastaa kaloja, jotka on moneen kertaan ollut koukussa, kun kaikki päästetään vapaaksi.. kyllähän ne taimenetkin siihen tottuu, eivät pistä vastaan kun tietävät pääsevänsä vapaaksi.. Joo kyllähän noilla hinnoilla kannattaa kalansa jo ostaakin.. ensivuonna varmaan jo 40 euroa..


KommenttiValittaja - 19.03.2006

Ja tuli vielä mieleen, että onhan ton alueen järviin istutettu aikalailla taimenta, joten ei niistäkään suurin osa ole edes luonnon kaloja mitä joesta saadaan, toki niitäkin löytyy.. tarkoitan siis kaloja joilla on rasvaevä.. siksipä tuo hinta on aika kova..


Kommenttistreameri - 11.04.2006

Luvan hintaa en pidä pahana, sillä siihen sisältyy myös majoitus.


KommenttiElämä on - 24.05.2006

Katsokaapa entisen Lohimaan (Äyskoski) hintoja, kertokaa sen jälkeen onko tämä kallista?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?