Virhon hautomotoiminta jatkuu

admin, lisätty 22.03.2006 21.18 #
Virho on ostanut 3 litraa taimenen mätiä Laukaan kalanviljelylaitokselta. Mäti saapuu Virhon hautomolle perjantaina 24.3.

Viime syksynä Virhon hautomon toiminta oli vielä hyvin epävarmaa, mutta nyt tulevaisuus näyttää paremmalta. Uudenmaan TE-keskus ja muutama yksityinen tukija on mahdollistanut Virhon hautomotoiminnan jatkumisen.

Osa nyt ostetusta mädistä laitetaan jo maaliskuussa haudontarasioissa Vantaanjoen vesistön Palojokeen. Loput mädistä haudotaan uimataitoisiksi poikasiksi, jotka istutetaan keväällä. Hankittava mäti on peräisin Ingarskilajoen taimenkannan emokaloista.

Lähde: Virho


Kommentit

KommenttiBlize - 23.03.2006

Loistava juttu!!!


KommenttiBlize - 23.03.2006 (Muokattu 23.3, 16:51)

...vaikken ite oo käyny siel viel ku kahesti.


KommenttiPekkaL - 23.03.2006

Pieni tarkennus uutiseen. Virhon toiminta ei ole ollut vaarassa, päinvastoin. Virholla menee hyvin, mutta Virhon hautomon toiminta on ollut vaakalaudalla, koska sen pyörittämiseen tarvitaan tulisieluisen talkooväen lisäksi riihikuivaa rahaa. Nyt on rahoitus saatu joksikin aikaa kuntoon ja saadaan haudotuksi 3 litraa taimenen mätiä poikasiksi. Haudontakaudelle 2006-2007 tarvitaan seuraavan kerran rahoitus. Sen kohtalo on auki.
Jos haluat tutustua Virhon muuhunkin toimintaan suosittelen sivuston www.virtavesi.com vilkaisua


Kommenttiadmin - 23.03.2006

Tarkennettu uutista, jotta tulee esille että vain hautomotoiminta oli vaakalaudalla, ei onneksi koko Virhon :).

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?