Villilohen vaellukselle tukea

admin, lisätty 29.03.2006 11.46 #
Lohirahaston kansalaistoimikunta kokoontui puhemies Paavo Lipposen kutsumana äskettäin eduskuntatalossa. Kokouksessaan kansalaistoimikunta vahvisti lohirahaston kuluvan kevään toimintasuunnitelman ja päätti entistä voimakkaammin työskennellä asian puolesta.

Lohirahasto tehostaa näkyvyyttään tänä keväänä. Viime keväänä sopimukset tehtiin kahdeksan ammattikalastajan kanssa. Tämän kevään tavoite on suurempi. Neuvottelut on tarkoitus käynnistää myös Tornionjoen edustan kalastajien kanssa. Tästä syystä myös varainhankinnan tavoite on moninkertainen viime kevääseen nähden.

Vapaana syntynyt –kampanjalla kerätään rahastoa, jonka varoilla tehdään vapaaehtoisuuteen perustuen sopimuksia ammattikalastajien kanssa niin, että lohirysät pidetään maalla tänä vuonna kesäkuun kymmenen viimeisen päivän aikana. Rahastosta korvataan kalastajille edellisvuoden saalistilastoihin perustuen ansionmenetykset. Näin kalastajien kunniakas ammatti ei vaarannu ja entistä useampi villilohi pääsee perille kotijoelleen – lisääntymään ja antamaan elämyksiä myös tuleville polville.

Tule mukaan turvaamaan villilohen vaellus! Maksa haluamasi tukisumma Lohirahaston tilille, Nordea 113430-631938, POP 564002-2138171. Lohirahaston uusituilta internet-sivuilta www.villilohi.fi löytyy lohirahastotietouden lisäksi kampanjaan liittyvää myyntimateriaalia.

Lohirahasto uskoo lujasti uuden matkailusesongin synnyttämiseen kesäkuussa Perämeren rannikolle ja Tornionlaaksoon. Lapin liitto on käynnistämässä yhdessä Norrbottenin lääninhallituksen ja Tornionlaakson neuvoston kanssa EU-hanketta, jonka tarkoituksena on valmistella kehittämistoimenpiteitä rannikkokalastuksen kannattavuuden parantamiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi matkailukalastuksen avulla Tornion-Muoniojoella, Simojoella ja koko Perämeren rannikkoalueella. Tämän projektin käynnistämiskokous pidetään Luulajassa huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

LOHIRAHASTON KANSALAISTOIMIKUNTA
LAPIN LIITTO

Via: Perhokalastajat.net


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?