Longinojalla talkoillaan 27.5.2006

admin, lisätty 23.05.2006 17.06 #
Suomalaisen kalastusmatkailun edistämiseuran nuorisojaosto Taimentiimi yhdessä Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa järjestää keväiset puronkunnostustalkoot Helsingin Malmilla virtaavalla Longinojalla. Suomen Ympäristökeskus kunnosti alkukeväällä Longinojaa ja saivat puro-uoman mutkittelemaan samaan tapaan kuin vuodelta 1870 oleva kartta todisti sen ennen olleen.

Tarkoituksena on viimeistellä käsin koneellisesti tehty työ ja parantaa näin taimenten, ja muiden kalalajien eloa entisestään. Talkoiden isäntänä toimii Longinoja projektin vetäjä Juha Salonen lisäksi talkoolaisia ohjaamassa kunnostuksissa Harri Aulaskari Suomen ympäristökeskuksesta.

Harri Aulaskari ja etualalla Aki Janatuinen katsomassa kunnostuksien jälkeistä uomaa. Kuvaaja: Juha Salonen
Harri Aulaskari ja etualalla Aki Janatuinen katsomassa kunnostuksien jälkeistä uomaa. Kuvaaja: Juha Salonen

Talkoot ovat lauantaina 27.5.2006 kello kymmenestä eteenpäin. Mukaan kannattaa ottaa ainakin kumisaappaat/kahluuvarusteet, hanskat ovat myös hyödyksi. Jos nurkista löytyy lapioita ja kottikärryjä olisi ne talkoissa tervetullut lisä. Tärkeintä on kuitenkin että saavut itse paikalle.

Talkooalue löytyy läheltä Kehä 1 ylittävää kävelyliikenteen siltaa ennen Pukinmäen liittymää.

Paikalle pääsee kätevästi yleisillä kulkuneuvoilla, esimerkiksi P ja I junilla sekä busseilla 71, 72, 79, 512, ja 522. Pukinmäen asemalta on n. puolen kilometrin matka. Talkooalue löytyy Helsingin puhelinluettelon kartasta koordinaateista sivu 42, f5 yläreunasta.

Virtavesien hoitoyhdistyksen hautomolta kotoisin olleita poikasia istutettiin aikoinaan Longinojaan. Näiden istukkaiden kudusta syntyneitä poikasia saatiin viime syksynä sähkökoekalastuksessa, joka on hyvä osoitus Longinojan erinomaisuudesta kutu- ja poikasalueena. Kunnostuksilla saadaan lisää elinpaikkoja kaloille, sekä puromaisemaa näyttävämmäksi.

Lisää Longinojasta voit lukea osoitteessa http://www.skes.org/lonkka.php

Ilmoittautumisia voi laittaa Juha Saloselle osoitteeseen juha.salonen@skes.org tai puhelimitse 050-594 9998, jotta saadaan jonkinlainen tieto mukaan tulevan porukan määrästä.


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?