Nousulohia havaittu Simojoella

admin, lisätty 02.06.2006 09.28 #
Simojoella on havaittu tämän vuoden ensimmäiset nousulohet. Joelle on asennettu kaikuluotaimia, joilla on havaittu viime keskiviikkona noin 10 lohta, joiden keskipituus on metrin verran.

Yleensä ensimmäiset lohet on havaittu kesäkuun 6.-8. päivän tienoilla, muistelee Simojoen nousulohi ry:n puheenjohtaja Jouko Hiltula Lapin Kansassa.

Vedenlaatu on hyvä Simonjoessa kuivan kevään ansiosta ja aikainen jäiden lähtö on aikaistanut lohien nousua. Viime vuonna kaikuluotaimella havaittiin noin 900 lohta.

Simojoelle myydään vuosittain noin 2 600–3 000 lupaa. Jokivarteen rakennetaan tänä kesänä neljä uutta laavua, samoin halkohuoltoa kehitetään laavupaikoilla.

Lähde: MTV3


Kommentit

KommenttiTommi - 02.06.2006

www.infokartta.fi/simojoki
eikös tuolta pysty seuraamaan sitä kaikuluotausta.. mutta onkohan ne aina varmoja että kyseessä on lohi? sain meinaan itse yli 4kg hauen simojoelta, että ottaako se kaiku muistakin kaloista?


KommenttiMicco - 02.06.2006

Ei todellakaan ole varmaa. Ne voi olla myös muita kalalajeja, joista heijastuu samaa luokkaa oleva kohdevoimakkuus. Mut eihän noi lahnat, hauet sun muut kovin paljoa vaeltele, joten ei niitä varmaan hirveesti joukossa ole. Nuo kalat saattavat muutenkin aiheuttaa aikamoista harhaa tuloksiin uiskentelemalla edestakaisin kaikuluotaimen välillä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?