TV2: Erätulilla 8.9 klo. 19:30

admin, lisätty 07.09.2006 06.10 #
Retkeilyn, metsästyksen ja kalastuksen maailmassa liikkuva lifestyleohjelma Erätulilla jatkaa Kakkosen ohjelmistossa jo neljättätoista vuottaan. Syksyn jaksoissa päästään mukaan perinteisille metsästys- ja kalastusreissuille ympäri Suomea. Uutena osiona ohjelmassa nähdään tunnettujen henkilöiden kalastus- ja erätaitoja mittaavat kilpailut, joita seurataan ohjelmissa läpi

Katsojien sydämestä paikkansa löytäneen ohjelman viidessä ensimmäisessä jaksossa seurataan Eräkoulua, jossa eränkävijätaitojaan esittelevät raavaat jääkiekkoilijat. Kuusi kiekkoilijaa kolmesta eri SM-liigaseurasta lähtee kotoisten jäähalliolosuhteiden tavoittamattomiin, luonnon armoille. Startti tapahtuu juuri SM-liigan avauksen kynnyksellä, ensimmäiset mitat miehestä otetaan siis kaukalon ulkopuolella.

Viiden viikon aikana selviää, miten HPK:n Mikko Jokela ja Veli-Pekka Laitinen, Rauman Lukon Tommi Hannus ja Markus Korhonen sekä Ilveksen Toni Koivisto ja Jussi Pesonen selviytyvät tehtävistä, joilla ei ole mitään tekemistä kiekon, luistinten, mailan tai edes jään kanssa. Ainoastaan peliäly, joukkuehenki ja luovuus auttavat kiekkomiehiä näistä tehtävistä suoriutumisessa. Täysin vailla asiantuntemusta pelimiesten ei tarvitse mitellä, sillä joukkueiden apuna on eräguru Antti Rintanen.

Ensimmäisessä osassa 2-henkiset joukkueet lämmittelevät pakkaamalla rinkkoihinsa retkivarusteet. Ilmeet käyvät vakaviksi, kun varustekasa asetellaan miesten eteen, mutta miten käy, kun tamineet pitäisi saada rinkkoihin? Sarjan seuraavissa osissa nähdään muun muassa, miten kiekkoilijoilta onnistuu nuotion sytytys ja suunnistus umpimetsässä kartan ja kompassin avulla. Kantaako itse rakennettu lautta yli järven ja minkälaisen laavun kilpailijat saavat aikaiseksi annetussa ajassa?

Eräkoulun jälkeen Erätulilla nähdään moni-ilmeinen ja leikkimielinen kalastuskilpailu, johon osallistuvat Riitta Väisänen, Terhi Kokkonen ja Jani Wickholm.

Lähde: Yle TV2


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?