Lohiadressi

admin, lisätty 01.01.2007 16.36 #
Lohiadressi on allekirjoitettavissa osoitteessa www.lohiadressi.fi. Kanna kortesi kekoon vaelluskalojen puolesta allekirjoittamalla adressi.

Adressissa esitetään, että:

  • hallitus lopettaa tempoilevan lohipolitiikkansa ja keskeyttää välittömästi lohen varhennetun rannikkokalastuksen ja palauttaa voimaan vuosina 1996-97 vallinneet lohenpyynnin aikarajoitukset.
  • vaelluskalalain valmistelu kirjataan uuden hallituksen hallitusohjelmaan. Lailla vakaannutetaan niin valtakunnallinen, kuin alueellinen kalastuspolitiikka ja mahdollistetaan pysyvällä tavalla vahvojen lohi- ja taimenkantojen tulevaisuus.
  • vaelluskalat saavat lailla niille kuuluvan statuksen ja erityisaseman arvokkaana luonnonvarana.
  • matkailukalastus meri- ja jokialueilla tehdään tasavertaiseksi elinkeinoksi merialueen perinteisen elinkeinokalastuksen kanssa.
  • hallitus ryhtyy toimenpiteisiin vaelluskalakantojen saattamiseksi niin hyviksi kuin on mahdollista kaikilla Perämereen laskevien jokien vesistöalueilla.

Via: Perhokalastajat.net


Kommentit

KommenttiAarne_k - 01.01.2007 (Muokattu 1.1, 17:19)

Ensimmäinen hyväteko tälle vuotta. Vois olla se, jos kuittaat tuon lohiadressin. ;)


http://www.lohiadressi.fi/[Viesti siirretty uutisen alle - admin]

Kommentti[Titti] - 01.01.2007

Pistin nimen...


KommenttiAarne_k - 01.01.2007

Hienoa ja kiitos admin!
Luulin jo tehneeni jotain väärää. :D


KommenttiHäiskä - 01.01.2007

Varmasti hyvä asia... Mutta kaikilla asioilla tuppaa olemaan monesti kääntöpuoli. Muistan kerran katsoneeni ohjelman noista rannikkokalastajista, ja täytyy sanoa ettei heidän elintasonsa tuolla kalastuksella päässyt kovin hurjaksi nousemaan.

Pyyntiajan pidennys varmasti jonkin verran helpottaisi kalastajien leivänhankintaa, mutta samalla veisi paljon nousukaloja joista.

Muutenkin minusta tuntuu, että rannikkokalastajien ammatti alkaa olla kuolemaisillaan. Leivän löytää helpomminkin. Eli kyllä se oma napa painaa tällä(kin) kertaa naapurin napaa enemmän (kiitos runsaan kinkunsyönnin) ja siksipä vetäisen nimeni alle. ;)


Kommenttikorpikalle - 01.01.2007

Häiskä kyllä puhuu asiaa. Ei sillä että en olisi adressin kannalla(allekirjoitettu), mutta mutta tuokin on joidenkin ammatti. Toki tuolla ammatilla ei miljonääriksi tultaisi vaikka kuin pitkät kalastusjaksot heillä olis.

Ja taas kääntöpuolen kääntöpuoli... Itse en ainakaan alkaisi ammattiin joka vaikeuttaa luonnonlohen eloa.
Kaivelis nimittäin mieltä ja pahasti. :S :/


Kommenttimasi_hast - 02.01.2007

Tässä adressissahan ei vaadita koko verkkokalastuksen lopetusta, lisäksi verkoilla voi pyytää myös muitakin kaloja kuin lohta. Lohen ammattikalastus ei ole käsittääkseni edes taloudellisesti kannattavaa, joten muut kalalajit ne tulot tuo kalastajille tuo.

Adressi koskettaa myös muita kaloja kuin lohta! Ei muutakuin kaikki nimet listaan, jotka vaelluskaloista välittävät!


Kommenttiplayer - 02.01.2007

Näyttäähän tuota lohta nousevan, mikäli jokisuussa ei olisi laittomia merkitsettömiä verkkoja, kuten kuulemma Kotkan suunnalla on ollut.
Taisin nähdä saman ohjelman, ei ne kalastajat sen mukaan juuri lohta saa, jos jotain tulee on yleensä hylkeet popsineet osansa. (se tämän ammattikunnan puolustelusta)

Eiköhän Norjan lohta saa kaupan kalatiskiltäkin, ettei sitä tarvitse verkoilla pyytää. Pohjoisen jokivarsien asukkailla on kuitenkin minusta oma oikeutensa loheen, niinhän se on ollut aiemminkin. Enkä usko että he jokiansa tyhjentävät.

Näkisipä sen päivän kun näihin voimalaitoksilla tuhottuihin jokiin lohi nousisi. Eikös aikoinaan (ilmeisesti tuona aikana kuin tuolla ylhäällä mainittiin) Tornion suunnalla vietetty hyvää lohikautta kun pyyntiä rajoitettiin merellä.

Joten kuittasin nimeni adressiin 1.1.2007.


KommenttiZorbas - 02.01.2007

joo.


Kommenttiperhonen - 02.01.2007

Done!;)


KommenttiMato - 03.01.2007 (Muokattu 3.1, 21:06)

viime kesänä tuli vain kolme lohta, vaikka kalastin koko kesän!! rannikko kalastus haisee.


Kommentti[Titti] - 04.01.2007

Veikkaisimpa ettei ole rannikko kalastuksesta ollut tämä kiinni... En kyllä yhtään puolustele lohen VERKKO kalastusta!


KommenttiPäde-Veikko - 05.01.2007

Jos lohikannat edes saataisiin järkeviin kannannousuihin ja turvattua niiden kestävä kalastus sopivilla rajoituksilla, niin kyllä kalastettavaa silloin riittäisi kaikille intresseille, niin rannikko- kuin jokikalastajillekin.
Nyt tilanne on kestämätön ja se vaatii pitkäjänteistä lohipolitiikkaa, johon nykyisellä MM-ministerillä ei ole eväitä tai halua.

Katsotaan onko addressilla vaikutusta ja minkälaista.


KommenttiJuutuan pimeänsoutaja - 05.01.2007

Päde puhuu asiaa. Pitkänäköisyys palvelee loppujen lopuksi kaikkien asiaa, ja ehkä jonain päivänä kalakantojen tilanne paranee. Toivomme vastausta adressiin.

Vaelluskalojen ja kalastusmatkailun puolesta nimi alle.


Kommenttimullomään - 06.01.2007

Merellä harjoitettu kannattavuudeltaan täysin järjetön verkkokalastus kustannetaan veronmaksajien rahoilla, jotta parikymmentä hemmoa saavat jatkaa perinteistä ammattiaan, tarvitsematta miettiä muita vaihtoehtoja.

Ammattikalastajia ja RKP:tä lukuun ottamatta KAIKKI ovat yhtä mieltä siitä että pyyntirajoitukset aiheuttivat 90-luvun puolivälin mahtavan lohipaljouden Perämereen laskevissa joissa. Verkkokalastaja, joka väittää ettei saa kalaa, tai itkee hylkeiden vievän lohet, puhuu silkkaa potaskaa.

Maanviljelijät sopeutuivat muutokseen EU:n myötä tai vaihtoivat alaa, sama on edessä jokaisella yt-neuvotteluihin marssivalla, jonka työ on kannattamatonta. Katsokaa nyt noita puolueettomien tutkijoitten lukuja! Mihinköhän nuo tuhannet ja tuhannet lohet mahtavatkaan kadota merivaelluksensa aikana, kun niitä riittää takaisin jokeen vain kourallinen?

Ehdottaisinkin seuraavaa menettelyä: tarjoamme ammattilohestajille viiden vuoden koeaikaa, jonka aikana lohen verkkokalastus kielletään merellä kokonaan. Tänä aikana kalastajille maksetaan korvauksina heidän ansionmenetyksensä lohisaaliista. Jos Perämereen laskevien jokien kutulohimäärät eivät tänä aikana osoita huomattavia elpymisen merkkejä, annetaan ammatilaisten jatkaa kalastustaan kuten ennenkin. Jos osoittavat, heille maksetaan vuotuinen kohtuullinen korvaus, ja pyynti loppuu siihen.

En ole kommunisti, mutta pidän jo demokraattisesti ajatellen kohtuuttomana sitä, että nykytilanteessa lohesta saavat nauttia vain muutamat ihmiset, joilla on veneet ja verkot. Kun taas miljoonat saavat tuijotella jokivarressa tyhjää virtaa. Lohi on krunnun eli valtion kala - ja valtio olemme me, kansalaiset. Pienen eliittipuolueen tukeman eliittijoukon ei saisi antaa yksin nauttia siitä, mikä kuuluu kaikille.


Kommentti-jyke- - 26.02.2007

Nimi listassa...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?