Presidentti Tarja Halonen MM-perhokalastuksen suojelijaksi

admin, lisätty 19.01.2007 07.54 #
Tasavallan presidentti Tarja Halonen on lupautunut perhokalastuksen maailmanmestaruus-kilpailun suojelijaksi. MM-kilpailut järjestetään 13.-20. kesäkuuta 2007 Kemissä ja Simossa.

Perhokalastus on tasavallan presidentille jo entuudestaan tuttu kalastusmuoto, jota hän on päässyt kokeilemaan muun muassa tulevalla kilpailualueella. Kilpailuvesinä toimivat Simojoki ja Veitsiluodon Kalapaikan järvi. Tapahtumaa isännöi Kemin kaupunki. Kilpailuun odotetaan saapuvaksi lähes 200 ulkomaista osallistujaa yli 20 eri maasta. Suurin osa maajoukkueista saapuu Euroopasta. Kaukaisimpia joukkueita odotetaan saapuviksi Australiasta, Etelä-Afrikasta, Japanista, Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Perhokalastuksen MM-kilpailusta odotetaan piristysruisketta Lapin kesämatkailulle. Alueen vapaana virtaavat joet ja puhtaat järvet, sekä luontaiset lohikalakannat houkuttelevat vapakalastajia. MM-kilpailun myötä saatavan laajan kansainvälisen ja kotimaisen kalastusalan julkisuuden odotetaan lisäävän Lappiin suuntautuvaa kalastusmatkailua. Lohen lisäksi matkailevia kalastajia kiinnostavia lohikaloja ovat harjus, taimen ja nieriä.

MM-kilpailussa pyydetään lohikaloja perinteisin perhokalastusvälinein. Kilpailukaloina ovat Simojoella harjus ja taimen. Järvikalastuksessa pyydetään myös kirjolohta, nieriää ja siikaa. Välineisiin kuuluvat vapa, kela, perhosiima ja erilaiset perhot. Vieheinä käytettävät perhot ovat keveimmillään höyhenen painoisia. Perhot jäljittelevät kalojen luontaisia ravintokohteita, eli vesihyönteisten eri elämänvaiheita. Kilpailijoiden paremmuus ratkaistaan saaliskalojen pituuden ja lukumäärän perusteella annettavilla pisteillä.

Kilpailuun voivat osallistua kutsuttujen 30 maan nimeämät kilpailijat. Maajoukkueet valitaan kansallisten karsintojen kautta. Täyden joukkueen kokoonpano on viisi kilpailijaa, varamies, manageri ja kapteeni. Suomen maajoukkueen kapteenina toimii aiemmin kolmeen MM-kilpailuun kilpailijana osallistunut espoolainen Mika Vainio. Suomen maajoukkueen toistaiseksi parhaat sijoitukset MM-kilpailuissa ovat kaksi hopeamitalia Ruotsin MM-kilpailuista.

MM-kilpailun järjestämisoikeuden on myöntänyt kansainvälinen kilpaperhokalastuksen järjestö FIPS-Mouche. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) ja Kemi-Tornio alueen kehittämiskeskus. Kilpailun johtajana toimii kalatalouskonsulentti Petter Nissén Vapaa-ajankalastajista. SVK:n yhtenä tavoitteena MM-kilpailun osalta on vapaa-ajankalastuksen tunnetuksi tekeminen ja nuorten aktivoiminen kalastusharrastuksen pariin.

Via: Perhokalastajat.net


Kommentit

KommenttiF-Fly - 19.01.2007

No niin, hyvä Tarja! :D


Kommenttisoininen - 19.01.2007

Jepp, Kiitos Tarja! Oot ihan kurko :].


Kommenttihc_flyfisher - 19.01.2007

Suurkiitokset erittäin hyvälle presidentillemme Tarja Haloselle! :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?