Tageja perhoille

MNi, lisätty 10.06.2007 17.01 #
Perhojen luokittelua ja löytämistä helpottamiseksi perhoille voi nykyään laittaa ns. tageja. Tagit ovat sanoja, jotka kuvaavat perhoja jollain tavalla. Tagi voi olla esimerkiksi sana soutuperho, jolla voi merkata tietenkin soutuperhoja.

Esimerkin vuoksi tuo soutuperho tagi on lisätty muutamille perhoille. Edellä olevasta linkistä saa näkyville kaikki soutuperho -tagilla varustetut perhot.

Jokaisen perhon sivulla (perhon tietojen alla) pääsee näkemään ko. perhon tagit. Tagia klikkaammalla pääsee näkemään muut ko. tagilla varustetut perhot.

Tageja voi lisätä kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä. Väärinkäytön varalle käyttäjäntunnus tallentaan ja jatkossa se saatetaan näyttää tagin yhteydessä.

Itse lisättyjä tageja voi myös poistaa vapaasti. Jos saman tagin on lisännyt useampi käyttäjä, tagi jää perholle, mutta oma lisäys poistuu perholta.

Tagit mahdollistavat perhojen uudenlaisen ja vapaan luokittelun ja se tapahtuu nyt täysin käyttäjien toimesta. Ylläpitäjät toki valvovat että homma toimii, mutta muuten tagien käyttö on melko vapaata.

Kehitämme tagien käyttöä jatkossa eteenpäin kunhan perhoille ensin saadaan jonkin verran tageja, jotta uudenlaisia hakumahdollisuuksia voidaan tehdä.

Toivomme tästä ominaisuudesta mahdollisimman paljon palautetta ja ideoita. Kehukaa, haukkukaa ja ideoikaa.


Kommentit

KommenttiF-Fly - 10.06.2007

Mainio homma! Esimerkkinä bomberit, ne ovat sekä lohiperhoja, että pintaperhoja. Propsit tästä uudistuksesta!


Kommentti[kapa] - 10.06.2007

Hieno juttu! Tulee ainakin esim.tiettyyn olosuhteeseen sopivien sidosten löytäminen helpommaksi. Toivottavasti porukat jaksavat lisäillä tageja!


Kommenttiadmin - 10.06.2007

Tämän sivun kautta pääse suosituimpia tageja katselemaan: http://perhorasia.fi/Fly/FlyTags.thtml

Tuo linkitetään jonnekin näkyville, kunhan vielä parannellaan sivua, mutta olkoon julkisesti esillä jo.

Jos tuolta sivulta löytyy joku tagi josta tulee jokin perho mieleen, niin käy lisäämässä tagi ko. perholle. Omiakin tageja voi tietenkin keksiä.


KommenttiMNi - 11.06.2007

Huomatkaa että tagien tulisi olla yksittäisiä sanoja tai harvoissa erikoistapauksissa useampia sanoja. Jos haluat laittaa perholle tagit soutuperho ja teno, tulisi tagin lisäyskenttään kirjoittaa soutuperho teno. Nämä siis erillisinä sanoina, ilman mitään lainausmerkkejä. Tuo lisää perholle kaksi tagia.

Jos nuo laittaa lainausmerkkeihin, syntyy yksi tagi soutuperho teno, joka ei ole tarkoituksen mukaista. Lainausmerkkejä tulisi käyttää vain jos kyseessä on yhdyssana tai muu yksittäinen käsite, jossa on välilyönti (esim. jokin nimi).

Jonkin verran oli tälläisiä tageja tullut, mutta ne korjaillaan.

Idea tuossa on että voidaan hakea kaikki perhot joilla on tagi soutuperho. Jos käyttää tagia soutuperho teno ei nuo perhot löydy soutuperho tagin alta.

Jatkossa hakumahdollisuuksia tullaan vielä parantamaan, jolloin voi hakea perhoja joilla on useampi tagi, esim. listata kaikki perhot joilla on tagit soutuperho ja kymi. Nythän voi hakea vain yhden tagin perusteella.

Eli yhteenvetona: kirjoita eri tagit tagin lisäyskenttään yksittäisinä sanoina (esim. abc 123 kissa lisää kolme tagia), ja vain erikoistapauksissa käytä lainausmerkkejä (esim. "carrie stevens").


KommenttiMNi - 13.06.2007

Tagi ominaisuutta on hieman parannettu.

Nyt perhon sivulla näkee ketkä käyttäjät ovat tagin lisänneet viemällä hiiren osoittimen tagin päälle ja odottamalla hetkisen.

Lisäksi muokkausominaisuutta on selkeytetty ja monipuolistettu.

Jo perholle lisättyjä tageille voit helposti lisätä oman "äänesi" klikkaamalla tagin vieressä olevaa "Lisää" linkkiä.

Näin voit ikään kuin vahvistaa muiden lisäämiä hyviä tageja ja jatkossa voi olla että tageja lajitellaan käyttäjien määrän mukaan. Näin tagitukseen saadaan lisää luotettavuutta.

Voit poistaa omia tageja klikkaamalla vieressä olevaa Poista linkkiä. Jos olet tagin ainoa lisääjä, poistuu koko tagi perholta. Jos sen on lisännyt joku muukin käyttäjä, poistuu vain oma lisäyksesi. Jos siis virheitä tulee niin ne kannattaa heti poistaa kun se käy helposti.

Kokeilkaa ja kertokaa toimiiko fiksusti ja tuleeko ideoita mieleen.

Muistakaa myös tämä sivu, josta tageja pääsee katselemaan: http://perhorasia.fi/Fly/FlyTags.thtml

Niin, ja lisäilkää niitä tageja ;).

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?