Vantaanjoen nousutaimenista kaivataan havaintoja

admin, lisätty 16.07.2007 23.25 #
Vantaanjokeen nousevia taimenia näyttää olevan Vanhankaupunginkoskella tällä hetkellä varsin mukavasti. Havaintoja nousutaimenista on tehty myös Vantaankoskella. Nousutaimenia saattaa olla myös Nukarinkoskella. Pari vuotta sitten nousutaimen saatiin Nukarinkoskelta näihin aikoihin. Olisi hyvä jos nousevista taimenista ja lohista saataisiin tietoja esim. tämän uutisen kommenttien kautta.

Nahistelevat taimenet
Nahistelevat taimenet

Virho seuraa Vantaanjoen taimenien ja lohien nousua aktiivisesti mm. tällä keskustelupalstalla. Jos et halua julkaista tietoja saaliistasi ja sen saantipaikasta, tai muista havainnoista nettipalstoilla, voit lähettää ilmoituksesi sähköpostilla suoraan Virholle osoitteeseen havainnot@virtavesi.com

Kaikki havainnot nousevista taimenista ja lohista ovat tärkeitä. Pienikin yksittäinen havainto voi olla tärkeä, joten se kannattaa lähettää. Mitä ylempänä joella havainto tehdään, sitä merkittävämpi se voi olla.

Em. osoitteeseen tietoja lähettäneiden nimiä ei julkaista. Saalistietoja, saantipaikkoja ja mahdollisesti muita havaintoja saatetaan tarpeen mukaan julkaista mahdollisimman oikean kuvan esittämiseksi taimenien ja lohien nousemisesta Vantaanjoella.


Kommentit

Kommenttiadmin - 17.07.2007

Näkymättömiin jäänyt mailiosoite korjattu.


Kommenttitamu^ - 17.07.2007

päääseeköhän ne taimenet sitte sitä nukarin kosken ''patoa'' ylös?


KommenttiWalastaja - 17.07.2007

Onhan siinä se kalatie. Joka kuuleman mukaan ei kuitenkaan ole täysin onnistunut, koska virtaus on siinä pienempi kuin padon läpi tuleva virtaus ja näin ollen nousutaimenet eivät löydä tarpeeksi hyvin kalaportaaseen. Näin mä muistelisin kuulleeni jostain.


Kommenttitamu^ - 17.07.2007

niin joo onhan siinä se..


KommenttiHyde - 28.07.2007

Tänään 28.7.07 sain nousutaimenen Nukarinkoskelta. Kala otti koulusuvannon yläosan saaren kupeesta. Painoa 2,7kg. Kannettiin ylävirtaan jatkamaan matkaansa ja puuhiansa. Ohessa kuva kalasta. Ilmeisesti siis joku kala on löytänyt tiensä myös padon ohitse.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?