Kalastuksenharrastajat tempaisivat virtavesien hyväksi!

admin, lisätty 10.01.2010 22.41 #
Suomalaiset vapaa-ajankalastajat ovat huolissaan kalavesien tilasta. Nyt vuodenvaihteessa Kalamies.com ja Perhokalastajat.net internetportaalit lahjoittavat ennen joulua huutokauppaamalla keräämiänsä varoja Virtavesien hoitoyhdistykselle, Virholle. Yhteensä hyväntekeväisyyteen kertyi Kalamies.com:ista 2000 euroa ja Perhokalastajat.net:istä 766 euroa.

Yhdistys tulee käyttämään lahjoituksen, 2766 euroa kokonaisuudessaan uhanalaisten vaelluskalakantojen elvyttämiseen. Käytännön esimerkkeinä elvytystoimenpiteistä ovat kutupaikkojen kunnostaminen, kalojen kotiutusistutukset sekä kalateiden rakentaminen. Vapaaehtoispohjalta toimiva yhdistys saa paljon aikaan kerätyillä lahjoituksilla. Niillä hankkii esimerkiksi toistasataa tonnia soraa ja kiviä jokien ja purojen kunnostuksiin.

Kalamies.com ja Perhokalastajat.net ovat suomalaisia vapaa-ajan kalastajille suunnattuja internetin harrastus-portaaleita, jotka mm. ylläpitävät omia keskustelufoorumeita sekä julkaisevat kalastusaiheisia artikkeleita ja uutisia.

Virtavesien hoitoyhdistys on vuonna 1990 perustettu vapaaehtoisjärjestö, joka tekee työtä suomalaisen virtavesiluonnon hyväksi. Yhdistyksen keskeisimmät toimintamuodot ovat virtavesien elinympäristökunnostukset, niiden tilan seuranta ja tiedottaminen, sekä aktiivinen puuttuminen vesistöjen ongelmiin ottamalla mm. suoraan yhteyttä päättäjiin ja vesistöjen kuormittajiin. Lisäksi yhdistys edistää kestäviä kalavedenhoito- ja kalastustapoja.

Virtavesien hoitoyhdistys on vilpittömän kiitollinen siitä, että kalastuksen harrastajat kantavat vastuuta kalavesien hoidosta ja antavat tukensa juuri Virholle, joka lupaa käyttää kerätyt varat mahdollisimman tehokkaasti virtavesien elvyttämiseen.

Lisätietoja: Aki Janatuinen, Virtavesien hoitoyhdistyksen hallituksen jäsen puh. 040-7547778, email: etunimi.sukunimi@helsinki.fi

http://www.virtavesi.com
http://www.kalamies.com
http://www.perhokalastajat.net

Via: Perhokalastajat.net


Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?