WWF:n Pandapalkinto Virholle

admin, lisätty 03.02.2011 19.39 #
WWF Suomen 20 000 euron suuruinen Pandapalkinto jaetaan tänä vuonna kahden hakijan kesken. Virtavesien hoitoyhdistys Virho on kunnostanut jo kaksikymmentä vuotta pääkaupunkiseudun pienvesiä. Palkinnon jakaa Virhon kanssa Luonto-Liiton Salakaadot seis -kampanja, joka kitkee susien salametsästystä ja rakentaa susimyönteistä ilmapiiriä.

WWF myöntää Pandapalkinnon Luonto-Liiton susiryhmän Salakaadot seis -kampanjalle ja Virtavesien hoitoyhdistys Virholle. WWF haluaa Pandapalkinnolla kannustaa molempia palkinnon saajia jatkamaan merkittävää työtään luonnon monimuotoisuuden hyväksi.

Virtavesien hoitoyhdistys Virho on tehnyt perustamisvuodestaan 1990 lähtien ansiokasta työtä pääkaupunkiseudun purojen ja Vantaanjoen vesiluonnon hyväksi. Kunnostustöiden ansiosta osa Helsingin aiemmin erittäin huonokuntoisista pienvesistä on vähitellen elpynyt jopa niin hyvin, että taimenet ovat palanneet niihin kutemaan. Pienvesien tilan paraneminen on lisännyt myös alueiden virkistyskäyttöarvoa.

"Virtavesien hoitoyhdistys on innostanut paikalliset asukkaat, koululaiset ja päiväkotiryhmät osallistumaan lähiympäristönsä luonnon hoitoon hauskalla ja konkreettisella tavalla", Andersson sanoo.

"Jokien, koskien ja purojen kunnostus vaatii paljon vapaaehtoistyötä, mutta myös rahaa. Virhon aktiivit eivät ehdi tekemään aina kaikkea tarvittavaa varainhankintaa omien leipätöidensä ohessa, joten WWF:n Pandapalkinto tulee kovaan tarpeeseen. Se antaa Virholle huomattavan lisäpotkun tulevaan toimintaan," kertoo Virtavesien hoitoyhdistyksen puheenjohtaja Esa Lehtinen.

Lähde: WWF

Via: perhokalastajat.net


Kommentit

KommenttiYöperho - 10.02.2011

Nyt meni hillot oikeille omistajille.


Kommenttimotulli - 06.03.2011

Yöperhon kanssa samaa mieltä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?