Tunnelmia ja ajatuksia messuilta

MNi, lisätty 17.04.2011 22.26 #
Perhomessut pidettiin kuluneena viikonloppuna Tampereen kupeessa Ylöjärvellä. Sunnuntain perusteella messuilla oli perinteisesti toinen puoli varattu markkinameiningille ja toinen puoli välinetestaukseen ja esiintyjille.

Markkinapuolella ei hirveästi uutta ollut. Näppituntumalla taisi olla yksi tai kaksi näytteilleasettajaa viime vuotista vähemmän, mutta voi olla että oli kojut vaan erilailla aseteltu. Tällä markkinapuolelta ei oikein mitään mielenkiintoista kerrottavaa ollut. Päällimmäisenä jäi mieleen joidenkin kojujen ainakin isolta näyttävät alennukset ja muutama kohtuullisella valikoimalla oleva sidontakauppa.

Messujen toisessa hallissa oli rauhallisempi ja miellyttävämpi tunnelma. Heittoallas oli hyvässä käytössä ja vapoja ja siimoja pääsi testaamaan mukavasti.


Heittoaltaan ympärillä olevat näytteilleasettajat näyttivät keräävän kohtuullisesti kiinnostusta. Omiin korviin kehuja kuului messujen ikisuosikin Alhospeyn vavoista, jotka heittivätkin siimaa nätisti ja taisi takaseinäkin tulla vastaan heittäjillä.

Patagonian uutuustuotteet herättivät myös kiinnostusta; vähän isompi uutuusmerkki on tervetullut esim. Simmsin ja Visionin rinnalle kilpailemaan.


Messuilla oli muutamia nimimiehiä sidontapuolella "näytteillä". Lauri Syrjäsen muistokilpailu järjestettiin myös messuilla. Kilpailun tulokset pyritään lisäämään tänne, kun ne ovat saatavilla.


Monen näytteilleasettajan mielipide oli että messut olivat aikaisempaa hiljaisemmat. Messujen kävijämäärää syö varmasti aikaisemmin keväällä järjestetyt GoExpo messut, jossa oli mukana moni Perhomessujen näytteilleasettaja.

Perhomessuille on oma tilauksensa Suomessa. Nykyisellään se kuitenkin näyttää ikävä kyllä hieman jääneen junnaamaan paikoilleen. Voisiko messuja piristää että se pidettäisiin vuosittain kiertävänä, esim. Tampereen, Jyväskylän ja pääkaupunkiseudun alueella? Eli ensi vuonna messut voisivat olla Jyväskylässä, sen jälkeen pääkaupunkiseudulla ja sitten taas palata Tampereen seudulle.

Toki messut ovat pitkälti leimautuneet Pirkanmaalle. Pirkanmaan perhokalastajilla on kiistatta hyvä kokemus messujen pitämisestä ja uusi messupaikka on huomattavasti vanhaa jäähallia parempi, joten eteenpäinkin on menty viime vuosina. Kuitenkin uusi veri ja kokonaan uusi ympäristö voisi tuoda messuille uutta eloa ja tavoittaa uusia näytteilleasettajia ja messuvieraita.


Kommentit

KommenttiJoonatanJ - 17.04.2011

Ekan kerran tuli käytyä, ja heti kuvaanki pääsin :) (Ylhäällä vihreä takkinen) Mukavat messut, ja hienoja tarjouksia löyty. Kulukatto tuli vain aika äkkiä vastaan..


KommenttiSoftaaja - 18.04.2011

Hienot messuthan saatin tänäkin vuonna taas! Mukavasti vierähti lauantai tuolla pyöriessä ja tuttuun tapaan muutama satanen tuli tungettua kaikenlaiseen krääsään, joista luultavasti puolia en tarvitse ;). Erityisen mukava tuttavuus oli tuo Trevor Jones jonka kanssa tuli järvikalastuksesta juteltua hetki jos toinenkin, sidonnallisesti ehkei paljoa uutta mutta muutamia mielenkiintoisia tekniikoita Jones paljasti joita pitääkin heti keväällä päästä kokeilemaan.


Kommenttijpr82 - 19.04.2011

Tuo olis hyvä, jos sais nuokin messut ns. kiertoon vois itekki tulla käymään jos ne olis jossain helsingin lähellä.


Kommenttiporinkarhu - 19.04.2011

Perhomessut järjestää Pirkanmaan Perhokalastajat ry. Messut tehdään pääasiassa seuran jäsenten talkoovoimin ja messuista saatavat varat käytetään seuran toiminnan pyörittämiseen. Tästä syystä messut tullaan jatkossakin järjestämään Tampereen läheisyydessä. Messujen kierrättäminen on aika mahdotonta toteuttaa.

Messuja pyritään uudistamaan ja kehittämään mahdollisuuksien mukaan vastamaan näytteilleasettajien ja yleisön toiveita. Palaute messuista on tämän takia ensi arvoisen tärkeää. Palautetta voi antaa messusivujen tai Pirkanmaan Perhokalastajien kotisivujen kautta. Ensi vuodelle tullaan uusimaan ainakin toinen heittoallas.

Ensi vuoden messut järjestetään samaan aikaan kuin tänä vuonna ja jälleen Ylöjärven liikuntakeskuksessa.

Messutoimikunnan puolesta
Jani Majaniemi


Kommenttijustus84 - 19.04.2011

On vain hyvä että kaikki messut ei ole Helsingissä!! Jos hesalaiset eivät jaksa Tampereelle asti lähteä messuille, niin kuin me joudutaan täältä satojen kilometrien päästä lähteä Helsinkiin messuille missä suurin osa messuista järjestetään niin mun puolesta hesalaiset saavat pysyä sielä kehä kolmosen sisäpuolella. Ei kaiken tarvitse pyöriä hesalaisten napojen ympärillä.


KommenttiJuustoLa - 19.04.2011

Nyt oon kyllä ihan samaa mieltä justus84:n kanssa! Tahtoo olla niin että vähän kaikki tapahtumat on siellä Helsingissä... Itselläkin on kavereita pohjoisessa kuten esim. Kemijärvellä, Torniossa ja Sodankylässä, joten voi vain kuvitella miten inhottava on sieltä asti tulla messuille pariksi päiväksi. Itselläkin on Tampereellekkin matkaa reilut 400km, ja ei ollut kovin miellyttävää ajaa kahdessa päivässä 800km (tosin on sitä tullut yli 800km yhden päivän aikanakin ajettua) . Noh ettei ihan mene pelkästään valitukseksi tää homma nii sanotaan nyt sen verran että omasta mielestä oli ihan jees messut. Yksi siima tarttui mukaan ja sun muuta "turhaa" sälää.


Kommenttijpr82 - 19.04.2011

"ei paljon kiinnosta nuo hesalaiset!!T:Mikko Zetterberg" :) Nii no itekki oon pohjosesta satun vaan tällä hetkellä asumaan etelässä, mutta en silti ole "paikkakunta rasisti" ihan sama pyöriikö messut hesalaisten vai utsjokelaisten napojen ympärillä. Puhehan oli siitä, että messut vois vaihtaa paikkaa vuosittain ja tätä samaa vois soveltaa muidenkin messujen kohdalla, nyt vain sattui olemaan puhe perhomessuista. No en kuitenkaan käynyt messuilla ni enpä ala tässä enenpää jaarittelemaan.


KommenttiJoonatanJ - 19.04.2011

Juu, ei kyl tarvi yhtään etelämmäks nuita messuja viijä. Täältä Sievistäkin tuli jo ihan tarpeeks ajamista, yht. noin yheksän tunnin eestä..


KommenttiMNi - 19.04.2011

Jos lukee kirjoituksen ajatuksella, niin ei siellä ole edes rivien välissä ehdotusta että messut olisivat vain Helsingissä.

Vaan messut voisivat olla kiertävät muutaman paikkakunnan välillä (joista esim. Jyväskylä olisi pohjoisempana kuin nykyinen Tampere/Ylöjärvi), jotta tavoittaisi paremmin ihmisiä eri puolelta Suomea ja ehkä voisi tuoda uusia ajatuksia uusien ihmisten kautta.

Se on kiistämättä totta että Pirkanmaan perhokalastajat ovat isolla työllä messuja hoitaneet vuosia ja kaikki kunnia heille että messut ovat ylipäätään olemassa.

En mitään asiasta tiedä ja joidenkin varpaille voin sanoilla astua, mutta yhteistyötä vaan ennakkoluulottomasti esim. Keski-Suomen Perhokalastajien kanssa ja messut Tampereen-Jyväskylän välillä joka toinen vuosi ja jos tuo toimisi niin sitten otatte etelän asukit säälistä mukaan myöhemmin...

Nopeana ajatuksena ainakin mielenkiintoinen, tiedä sitten onko toteuttamiskelpoinen missään määrin ja onko kummallakaan seuralla edes siihen intoa esim. viiden vuoden tähtäimellä.

Kävi miten kävi, niin hienoa kuitenkin että messut ovat ensi vuodellekin tulossa.


KommenttiIke - 19.04.2011

Vaikka Jyppiä tiukasti inhoankin, niin tuo messujen järjestäminen Nykäskylässä ei kyllä varmasti olisi huono ajatus. Tässä on tietysti oma lehmä ojassa, mutta itse kun ei tule ädlättyä kamista, niin ei mansesteriin asti kyllä viitsi lähteä heittonäytöksiä katsomaan ja paria pussia sidontatarvikkeita ostamaan. Jyppilään ehkä voisi messujen takia lähteä...


Kommenttijpk - 19.04.2011

Niin no...jos itsekin kannan korren kekoon tässä paikkakunta asiassa niin olen sitä mieltä että perhomessut kuuluvat Tampereen seudulle. Tangomarkkinatkin pidetään seinäjoella vai onko joku kuullut niistä esim. Mikkelissä? Jotain perinteitä täytyy kunnioittaa ja mielestäni Pirkanmaan perhokalastajien aloittama jo perinteikäs perhomessut on sellainen. Tampere on sitäpaitsi hyvinkin keskeinen paikka eteläisessä Suomessa,toki Jyväskylä (rakas kotikaupunkini) on sitä myös...

Messut olivat jälleen mukava tapahtuma ja rahhoo tuntui palavan ihan kiitettävästi! Kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta tuli haalittua. Väkeä vaikutti olevan edellisvuosia vähemmän,näinköhän todella oli? Mutta kiva oli nähdä monia "tuttuja" naamoja,vielä kivempi tietenkin olisi jos oikeastikin näitä julkkiksia tuntisi... ;)


KommenttiP.V. - 19.04.2011

Hienot messut oli! Ei kyllä tarvitse yhtään kauemmas siirtää, nytkin matkaa tuli 3 päivän aikana n. 1700km. Jossei jaksa junassa istua paria tuntia Hesasta Tampereelle, niin voivoi...


Kommenttistupe10 - 19.04.2011

Tänne pohjoisemmas noita messuja pitäisi saada! Ei tällä mitään messuja ole.. Jotain farminäyttelyjä kyllä..


KommenttiJoonatanJ - 19.04.2011

Muodostettais traditio et se olis sen joka toinen vuosi Tampereen suunnassa, ja joka toinen taas Jyväskylässä. Se ois kerrassaan hienoa.

Mut tosiaan, suuret kiitokset Pirkanmaan perhokalastajille suuresta vaivannäöstä. Todella hienot messut saitte aikaan!


Kommenttiporinkarhu - 20.04.2011

Messuilla oli hieman vähemmän porukkaa, kuin viime vuonna, mutta viime vuonna oli taas enemmän kuin edellis vuonna. Tänä vuonna on ollut kuulemma aika yleinen trendi messuilla kuin messuilla, että kävimäärät on ollut laskussa.


Kommenttiporinkarhu - 20.04.2011

Messusivuille lisätty Syrjäsen Laurin muistokisan tulokset, kisaperhojen reseptit ja kuvia.

Jani Majaniemi

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?