TV1 20.8. klo 21.00: A-studio: Lohen umpikuja

admin, lisätty 20.08.2012 10.43 #
Yle TV1:n A-studiossa on tänään mielenkiintoinen ja varmasti monia perhokalastajiakin kiinnostava aihe lohista. Varmasti katsomisen arvoinen. Ohjelma tulee näkyviin myös Yle Areenaan aikanaan. Alla ohjelman kuvaus.

Voimalayhtiöiden padot tappoivat lohen suurimmista joista sotien jälkeen. Lohien kutuvaellus tyssäsi betoniseinään. Voimalayhtiöt ovat yrittäneet korvata velvoiteistutuksilla kalastajille menetetyt saalistappiot. Yhtiöiden miljoonat eurot valuvat kuitenkin hukkaan, koska istutetuista lohenpoikasista lähes kaikki kuolevat.

Nyt lohen elämässä pilkahtaa kuitenkin pieni toivo, koska Suomen jokiin suunnitellaan kymmeniä kalateitä.

Myöhemmin illalla kello 23.25 alkaen TV1 esittää vielä uusintana dokumentin Norjalaista lohta Chilestä, jossa kerrotaan kuinka norjalaiset kirjolohikasvattamot uhkaavat Chilen rannikkoa. Kasvattamoista karanneet lohet syövät meret tyhjiksi ja levittävät paikallisia lajeja tuhoavia tauteja. Silti lohentuottajien tuotteissa komeilee mm. WWF:n logo.

Lähde: Yle.fi


Kommentit

KommenttiLohijonne - 20.08.2012

Tämä on kyllä pakko katsoa!


Kommenttihc_flyfisher - 20.08.2012

Must be television ääressä klo 21.00

Hienoa, että aiheesta vihdoin keskustellaan ja kovalla äänellä. Osa meistä ihmisistä on todella typerää sakkia, pitkällä juoksulla ajatellen.

HC


Kommenttitiedostopörriäinen - 20.08.2012

Täysin samaa mieltä, hc.


KommenttiSoftaaja - 21.08.2012

Että meni potta jumiin kun kuunteli ja katto sitä ammattikalastajien touhua.
Jos itämeren lohille ei ole kysyntää, niin vaihtoehdot ammattikalastajille ovat: a) lopettaa tai vähentää kalastusta b)kalastaa normaaliin tapaan ja heittää kuolleet kalat sitten takaisin mereen kun kukaan ei osta niitä.

Ja arvatkaa vaan kumman vaihtoehdon ammattikalastaja valitsee...


Kommenttikari koivukangas - 25.08.2012

PS täytyy lopettaa heti siilestä ja norjasta tuotava kassi kasvatettu lohi,joissa esiintyy viruksia,meret saastuu lohien ulosteista ja antipioteista.lisäksi puhtaat lohijoet voi saada viruksen josta voi tulla suurempi katastrofi,jossa kalastus täytyy kieltää jopa 5-10 vuodeksi.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?