Hammonjoki (Hollola) | 8.5.2005 20:05

KommenttiJurppa - 08.05.2005

Aloitin kalastuksen yläosan tulipaikan kohdalta vihreällä kuulapääpupalla, enkä ehtinyt kalastaa kuin n. 2-3 minuuttia niin tarttui 31 senttinen harjus uppotukin vierestä. Vapauttaessani kalaa perho jäi lillumaan veteen, kun otin vavan käteen ja aloin ottamaan siimaa sisään tarttui toinen harjus samantien kiinni! Kalalla pituutta 27 cm ja ei kun takaisin veteen. Samasta paikasta vielä kaksi tärppiä. Sen jälkeen oli hiljaista ja lähdin kävelemään lupa-aluetta ylöspäin mutta ilman tulosta. Tulin takaisin tulipaikan kohdalle ja sain yhden harjuksen tarttumaan yhden uppopuun vierestä samaan perhoon millä oli ennenkin tullut kalaa, harjus tosin pääsi irti.. Sitten tulikin taas hiljaista hetkeksi. Kokeilin mustaa mini leechiä ja tuloksena yksi tärppi, jonka jälkeen vaihdoin perhon taas kuulapääpupaan eikä mennyt kauan kun jo uskomattoman kaunis puronieriä kävi sitä maistelemassa. Kävi vaan vähän hassusti kun olin ottamassa siitä valokuvaa...

Kommentit

KommenttiDustin - 09.05.2005

Alkaa näköjään vesi jo kirkastuun, vai kuinka? Onko hammonjoki yleisesti kuinka ryteikköistä paikkaa? Meinaan et pystyykö yläheittoo käyttään? Ollaan varmaan ens viikolla kaverin kanssa tulossa käymään ekaa kertaa..


KommenttiZeno - 09.05.2005

Juu, mä olin sen kaverin kanssa siellä. Heittelin siinä mutkassa. Sain siitä samasta kohasta kun katosit sinne ylös ni sen 39cm harjuksen. Varmaan huomasitkin kun perkasin sitä.


KommenttiAna - 09.05.2005

Välttäkkee hyväkuntoisten harjusten ylösottamista näin keväällä, sillä harreilla on kutuhommat näihin aikoihin...

En halua narista parin kalan ottamisesta vaan huomauttaa kevät-kutemisesta


KommenttiJurppa - 09.05.2005

Kyllä tuo vesi pikkuhiljaa kirkastuu kunhan ei mitään kaatosateita tule.. Toi lievä sameus on ihan sopiva kun ei kalat ole niin säikkyjä. On tuolla paikoitellen puita ja muuta risua kaatunut joen päälle yms. ja isoimmat kalat ovat yleensä juuri siellä risukon alla minne ei perhoa meinaa millään saada:) Pystyy yläheittookin käyttää aukeammalla alueella mut ei niin kovin pitkiä heittoja tarvita. Zenolle: kyllä mä sen näin kun perkasit sitä harjusta. Aika hyvin 39 cm Hammon harjukseksi..:)

Dustin varaa vihreitä kuulapääpupia tarpeeksi mukaan kun käyt tuolla;)


KommenttiDustin - 09.05.2005


KommenttiZeno - 09.05.2005

Harjusten kutu on jo ohi ainakin hammolla. Yhdenkään vatsasta löytynyt mätiä/maitia ja 4 olen niitä jo tänävuonna syönyt.


KommenttiJurppa - 09.05.2005

Ei kun tämmösiä:http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=8971;)
No ei vaan, mikä tahansa noista kelpaa:)


Kommenttipietu - 09.05.2005

Yli 30cm harrin saa toki ottaa, mutta toivoisin että varsinkin hammolla oltaisiin maltillisia harjusten tappamisessa. Nyt kun hammolla viimein on ihan hyvin mitallisia harjuksia, niin päästämällä niitä takaisin turvataan se, että niitä riittää jatkossakin.

Jos pitää ruokakaloja ottaa eikä kirjolohia ole saanut, niin puronieriöitähän hammossa kyllä riittää yllin kyllin, eikä kanta heikkene vaikka yhden tai pari paistikasta ottaisikin. Ja puronieriä hakkaa mielestäni harjuksen ruokakalanakin selvästi.


KommenttiJurppa - 09.05.2005

Kyl mä oon samaa mieltä pietun kanssa!


Kommenttibiologi - 09.05.2005

eikö harjuksella oo rauhotus aika vielä.


KommenttiZeno - 09.05.2005

Rauhoitus on, mutta harjuksen rauhoitus ei koske vapavälineitä.

Itse en ole mitään syötävän kokoista puronieriää saanut, tai siis sellaista, että raaskii ottaa. isoin ollut joku 28cm Kirjolohia ei ole tullut kun niitä luonnokutuisia. Tulisi niitä istareitakin!


Kommenttijuippi - 09.05.2005

aika kirkkan näköstä vettä tai sitten vaan matala mutta silti näkeekö tuola kalat?


KommenttiZeno - 09.05.2005

vesi on tuossa vielä sameaa. Kesällä vesi on todella kirkasta, näkee pohjaan ja kalat myös.


Kommenttiperhostelija(84) - 10.05.2005

onks kukaan huomenna menossa kalaan ? ajattelin aamusta lähtee ajeleen sinnepäin.


KommenttiDeemus - 12.05.2005

mistä kohti noin kuvat on otettu.olin tänään koko päivän kaverin kans hammolla ja käytii koko lupa alue läpi eikä siä ollu yhtään noin pitkää koski pätkää.


KommenttiZeno - 13.05.2005

Ylä alueen nuotiopaikalta ottettu noi kuvat


Kommenttianza - 13.05.2005

olen menossa käymään kalassa ehkäpä jo tänään hammolla olen 17 vuotias ja olen aloittelemassa perhostusta olen 2vuotta heitellyt ja ajattelin kokeilla olisiko minusta jo niin haasteelliselle joelle... olisiko minkään näköisiä "varma tärppipaikkoja" koska olen kuullut että monella menee maku tähän paikkaa aika äkkiä koska ei kalaa tunnu olevan itse olen lukenut erälehdistä ynm hammosta ja se tuntuu erittäin kiinnostavalta kohteelta =) kiitoksia vastauksista....


KommenttiJurppa - 13.05.2005

anza:
Kalaa tuolla on, etenkin niitä puronieriöitä on vähän liikaakin.. Harjusta on ihan kohtalaisesti ja kirree kipataan yksi satsi vuodessa. Ne on hyväkuntoisia ja oppivat nopeasti luonnonravinnolle. Taimenta on vaan alemmalla pätkällä ja ne olis hyvä laskea takaisin koska lähes kaikki on luonnonkudussa syntyneitä. Hyvää aluetta on siinä heti yläosan tulipaikasta alavirtaan päin just tosta mistä toi ensimmäinen kuva on. Uppotukkien lähistöt ym. kannattaa koluta tarkkaan! Etköhän sä Hammolla pärjää kunhan lähdet ennakkoluulottomasti liikkeelle:) Tosin mullakin meni melko kauan ennenkuin opin miten tuolta saa kalaa;)


KommenttiSepiSipuli - 14.05.2005

paljos o kaikki alamitat tuolla hammolla


Kommenttianza - 14.05.2005

kiitos neuvoista jurppa :) kävin minä eilen siellä kokeilemassakin ja saaliiksi jäikin yksi puronieriän poikanen joka oli hädin tuskin 15cm päästin kasvamaan takaisin ja kehotin tulla isompana uudestaan ;) vaan minkäslaista perhoa siinä kannattaisi uittaa... ja kuinka isoa kalaa hammolla on keskimäärin???


KommenttiJurppa - 14.05.2005

Harjuksella on alamitta 30cm, taimenella 40cm ja kirrellä ja puronieriällä ei ole ollenkaan. Ja taimenella tietenkin rauhoitus 11.9-15.11. Puronieriät on yleensä melko pieniä (keskikoko jotain 20cm luokkaa..) mutta semmosia 30-40 cm kaloja ja isompiakin siellä on. Mun saamat harjukset on kaikki ollut 27-32 senttisiä, mutta tottakai siellä isompaakin (ja pienempää;)) on. Ehdoton ykkösperho on ollut vihreä kuulapääpupa vapaasti virran mukana uittamalla pohjan tuntumassa. Se on pessyt liitsitkin jo moneen kertaan;)!


Kommenttianza - 14.05.2005

kävin kokeilemassa taas tänään... yhden tärpin sain mutta sekin pääsi irti heti.... pitihän se nainenkin mukaan ottaa että sekin pääsisi tuntumaan mutta perhoon ei koskenut :) (jäi pitämään nuotiolle lämpöä) nätti paikkahan hammo on ja minä voin suositella vaikka en olekkaan käynyt vasta kuin 2 kertaa mutta varmasti suosikkipaikoiksi tulen sen lukemaan :) mistä olisi hyvä kokeilla kirjoa saada (muualta kuin lähellä olevasta lohialtaasta) :) ei muuta kuin kireitä siimoja kaikille ;)


KommenttiSepiSipuli - 14.05.2005

paljos o näkyvyys ja onko vesi korkeammalla / matalammalla ku yleensä?


Kommenttikirjo89 - 29.05.2005

Tota en oo varma ymmärsinkö ihan oikein ton et lisääntyykö muka kirjolohi luontasesti hammolla???? :O "Kirjolohia ei ole tullut kun niitä luonnokutuisia."joku kirjoitti noin?? Taitaa tuo hammo olla opikea luonnon kalapaikka vai kuinka??


KommenttiManninen - 28.07.2005

Kirjolohi lisääntyy tietääkseni ainakin yläalueella koska olen saanut useampia 15-20 senttisiä.joku kylläkin on joskus sanonut että ne olisivat karanneet hatsinan kalankasvattamolta, tiedä sitten...

Taimenta on myös yläalueella, ovat vaan aika arkoja olleet.Ovat luonnonkantaa kuitenkin.

Kannattaa muuten tarjota sinne yläosan "putkeen" vähän isompiakin perhoja, kuuleman mukaan sieltä on saatu 5 kg kirjo ja useita muita vähän paremman kokoisia.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?

Tiedot

Sijainti